Geplaatst op: 01-01-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Badkamerparadijzen 2020: caravans met luxe badkamer

Badkamerparadijzen 2020: caravans met luxe badkamer

Niet-kampeerders hebben het vooroordeel op het puntje van de tong: kramperen, met de toiletrol onder de arm naar een tochtig sanitairgebouw. Met deze top 10 aan verwencaravans sla je ze effectief om de oren. Kamperen 2.0, met luxe badkamer. De badkamerparadijzen van 2020.

1 – Adria Adora 572 UT

De Adora is een van de meest luxe series van deze Sloveense fabrikant. Opvallend is het grote panorama dakluik, dat samen met het grote voorraam zorgt voor extreem veel lichtinval. Model 572 UT is voorzien van een riante, luxe badkamer over de volle breedte van de caravan, tegen de achterwand. Met douche, toilet en veel bergruimte in het wastafelmeubel.

Meer informatie: www.adria.nl
Bekijk ook eens het huidige aanbod van Adria.

De Adria Adora is een van de meest luxe series van deze Sloveense fabrikant.
De Adria Adora is een van de meest luxe series van deze Sloveense fabrikant.

2 – Bürstner Averso Harmony Line

Nieuw voor 2020 is de Bürstner Averso Harmony Line met een knus interieur met fraaie details. De caravan heeft gladde buitenbeplating met chromen accenten en lichtmetalen wielen. Binnen zien we hoogglanzende kastfronten en smaakvolle kleuren. Deze 540TL beschikt over enkele bedden en een grote, luxe badkamer over de volle breedte aan de achterkant.

Meer informatie: www.buerstner.nl
Bekijk het aanbod van Bürstner

De grote badkamer van de Bürstner Averso Harmony Line.

3 – Caravelair Allegra Optima

Deze Allegra heeft een queensbed, waarbij je gemakkelijk aan beide zijden in- en uitstappen. Aan het voeteneind zien we een aparte douchecabine tegen de rechter caravanwand met daar tegenover de aparte toiletruimte. Een deur sluit slaap- en badkamer af van het woongedeelte, waardoor je veel privacy hebt. Slim detail: de elektrische instaptrede bij de toegangsdeur.

Meer informatie: www.caravelair.nl
Bekijk het aanbod van Caravelair

Rondzit van de Caravelair Allegra Optima.
Woongedeelte van de Caravelair Allegra Optima.

4 – Dethleffs Nomad 560 RFT

Deze Dethleffs heeft een Frans bed met daarnaast een looppad naar de grote badkamer. Daar vind je een douchecabine, wastafelmeubel en toilet. Bijzonder in deze caravan is het geavanceerde lichtdesign waarbij langs het plafond, keukenwerkblad en de onderkant van de meubels ledverlichting is weggewerkt – zo kun je gezellige sfeertjes creëren.

Meer informatie: www.dethleffs.nl
Bekijk ook het huidige aanbod van Dethleffs

De luxe badkamer van de Dethleffs Nomad.
De badkamer van de Dethleffs Nomad is lekker groot.

5 – Eriba Nova

De Nova is Eriba’s topmodel, leverbaar in twee uitvoeringen: als Trend of nog luxer, als Ambience-uitvoering. Binnen wordt veel wit gebruikt, in combinatie met een nieuwe houtdecors. Er zijn negen indelingen beschikbaar en een bijzondere is de 590 SL met queensbed en een luxe badkamer over de volle breedte van de caravan.

Meer informatie: www.eriba.nl
Bekijk ook het huidige aanbod van Eriba

Interieur van de Eriba Nova.
Het luxe interieur van de Eriba Nova.

6 – Fendt Bianco Activ

In de Bianco Activ-serie van Fendt – het meest verkochte caravanmerk van Nederland – zien we de 515 SFD met een badkamer over de volle breedte. De caravan heeft een Frans bed: een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan. Door het afgeschuinde voeteneind ontstaat een looppaadje dat je naar de badkamer voert.

Meer informatie: www.fendt-caravan.com
Bekijk het huidige aanbod van Fendt

De Fendt Bianco Activ heeft een looppaadje naar de badkamer
De Fendt Bianco Activ heeft een looppaadje naar de badkamer.

7 – Kabe Safir 600 TDL

Enkele bedden met daarachter een grote badkamer met douchecabine, toilet en wastafel. Dat vind je in deze Zweedse Kabe. Voorin is een rondzit gesitueerd en ‘midscheeps’ vinden we een keuken met volop ruimte voor kookgerei. De wintervastheid van Kabe caravans wordt getest tot min 36 graden, in de eigen vriescabine op de fabriek.

Meer informatie: www.kabe.se
Bekijk het actuele aanbod van Kabe

De Zweedse Kabe caravans hebben enkele bedden met daarachter een grote badkamer.
De Zweedse Kabe caravans hebben enkele bedden met daarachter een grote badkamer.

8 – LMC Maestro

De Maestro is de topserie van de Duitse caravanfabrikant LMC. Van de negen beschikbare indelingen heeft de 542E een badkamer over de volle breedte, met toilet, wastafelmeubel en toilet. Bijzonder aan LMC is de lichtgewicht bouwwijze LLT. Deze Long Life Technology, waarbij kunststof frames worden gebruikt, biedt maar liefst 12 jaar garantie op waterdichtheid.

Meer informatie: www.lmc-caravan.nl
Bekijk het aanbod LMC

De Maestro is de topserie van de Duitse caravanfabrikant LMC.
De Maestro is de topserie van de Duitse caravanfabrikant LMC.

9 – Sprite Mondial 495 SE

Deze Britse Sprite heeft het allemaal: voorin twee tegenover elkaar geplaatste loungebanken waar je een tweepersoonsbed van kunt maken en een Frans bed achterin. En daaráchter ook nog eens een badkamer over de volle breedte. Het grootste geheim van Sprite caravans is misschien wel het uitrustingsniveau: bedenk het maar en het zit erop, erin en eraan.

Meer informatie: www.spritecaravans.com
Bekijk het aanbod Sprite caravans

Interieur van de Sprite Mondial
Interieur van de Sprite Mondial 495 SE.

10 – Tabbert Puccini 655 EL 2,5

Inbouwramen, chromen sierlijsten, 17 inch lichtmetalen wielen… En dat is alleen nog maar de buitenkant van de Puccini, een echte designcaravan met bijzondere details. En, natuurlijk, een luxe, gecombineerde douche- en toiletruimte. Mooi detail: het meubelwerk in deze caravan is uitgevoerd met 3D-meubeldecor: je voelt de ‘houtnerf’ gewoon zitten.

Meer informatie: www.tabbert.nl
Nog meer Tabbert caravans

De Tabbert Puccini 655 EL 2,5 is een echte designcaravan.
De Tabbert Puccini 655 EL 2,5 is een echte designcaravan.

Groot aanbod caravans

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte caravan? We hebben een groot aanbod dat nu te koop staat. Benieuwd? Kijk hier voor het aanbod. Ook hebben we vele caravans voor je getest, bekijk hier onze caravantesten.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws