Geplaatst op: 01-11-2020 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Caravan van het Jaar 2021: Adria Adora

Caravan van het Jaar 2021: Adria Adora

De jury heeft besloten, de meest vernieuwende caravan voor het komende modelseizoen is gekozen. De Adria Adora mag zich ANWB Caravan van het Jaar 2021 noemen.

De Adria Adora serie is al een tijd een verkoopsucces. Maar een nieuwe generatie dient zich nu aan in modeljaar 2021. De caravan is van buiten en van binnen geheel gemoderniseerd. Voor een deel geïnspireerd op de ideeën die in Adria’s vorig jaar geïntroduceerde Astella is gerealiseerd. De nieuwe Adora is verkrijgbaar in maar liefst elf verschillende indelingen.

Aerodynamische details zoals de voorspoilers en de geïntegreerde handgrepen of de bumper aan de achterzijde, zijn gunstig voor de aerodynamica. En dat komt de rijeigenschappen weer ten goede. Bijzonder is het sky window aan de voorzijde dat tot ver op het dak is doorgetrokken. Alle modellen zijn voorzien van een elegant en efficiënt ingedeeld interieur. De keuken onderscheidt zich door een eigen kleurstelling en ontwerp.

Wat verder opvalt zijn de verbeterde bergruimtes met handige lades en de geoptimaliseerde badkamer met sfeerverlichting, verwarming, ergonomisch toilet en opklapbare wastafel. Prijzen vanaf € 23.995,-. www.adria.nl

Weinsberg-CaraCito

Nominatie: Weinsberg CaraCito

De Weinsberg CaraCito is de eerste caravan die volledig op elektriciteit werkt, dus zonder een gasinstallatie. De stekker erin en klaar. Voor koeling en verwarming is een elektrische airconditioner met afstandsbediening standaard. In de keuken ligt een keramische kookplaat met twee kookzones.

Weinsberg past ook een energiezuinige compressorkoelkast toe. Maar voor wie dit een beetje te modern uitpakt dan is de Weinsberg CaraCito er optioneel ook met twee gewone gaspitten en een Truma S verwarming op gas. De doelgroep voor deze caravan zijn jonge koppels en gezinnen die simpelweg niet teveel willen betalen. Het interieur is strak. Rechte lijnen, greeploos en een vierkante wasbak in de badkamer. Optioneel voorzien van een douche. De houtkleur is licht. De bekleding is er naar wens in grijs, blauw of bruin. De ramen en dakluiken zorgen voor voldoende daglicht.

De Weinsberg CaraCito heeft een hamerslag witte beplating. In de ruime disselkast past heel wat bagage. En mocht het toch een uitvoering met gas worden, dan passen er ook twee 11 kilo gasflessen in. De CaraCito wordt aangeboden voor een prijs vanaf €11.872,-. www.weinsberg.com

Dethleffs-Aero

Nominatie: Dethleffs Aero ’90

De Dethleffs Aero is een op design gerichte serie. Prijstechnisch tussen de instappers van Dethleffs en de caravanserie Camper. Ontworpen voor jonge caravanners met een eigenzinnig, modern interieurdesign voor een lichte, comfortabele en ruimtelijke leefruimte. Ronde vormen en een strakke afwerking geven de Aero een eigen identiteit.

Daarnaast bestaat Dethleffs 90 jaar en dat vieren ze met een luxe 90-Years jubileumpakket ter waarde van € 3.200,-. Dit is in modeljaar 2021 geheel gratis. Het pakket bestaat onder meer uit 17-inch aluminium wielen, een gladde buitenbeplating, designelementen aan de voor- en achterzijde, een raam in de extra brede toegangsdeur, een extra Midi-Heki dakluik, een disselafdekking en stabiele uitdraaisteunen. Winterkampeerders kunnen bovendien kiezen voor het Wintercomfort-pakket waarmee de Aero volledig winterbestendig is. De Aero is er in vijf verschillende indelingen waaronder een gezinsuitvoering met stapelbedden. Prijzen vanaf € 19.990,-. www.dethleffs.nl

Meer lezen over Adria? Klik dan hier.

Op zoek naar jouw volgende Adria caravan? Kijk dan op Camperscaravans.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws