Geplaatst op: 11-02-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Campings van het Jaar: ANWB maakt winnaars bekend

Campings van het Jaar: ANWB maakt winnaars bekend

Tijdens de Vakantiebeurs heeft de ANWB de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Campings van het Jaar 2020. Zes campings vielen in de prijzen: drie in Nederland en drie over de grens.

Tijdens de zomervakantie van 2019 hebben 25.000 kampeerders gestemd op hun favoriete camping, tijdens de ANWB-verkiezing. De verkiezing voor de Campings van het Jaar bestaat uit drie categorieën; de fijnste gezinscamping, de camping met de beste huuraccommodatie en de mooiste charmecamping.

Publieksverkiezing

Alle campings zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie was dat de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelden het aspect rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Deze weging vond plaats op basis van de meningen van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

De Campings van het Jaar 2020

De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2020 zijn:

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping
In Nederland: Camping de Kleine Wolf, Stegeren
Over de grens: Playa Montroig Camping Resort, Mont-Roig (Spanje)

Winnaars in de categorie De beste huuraccommodatie
In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen
Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg (Duitsland)

Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping
In Nederland: Camping de Helfterkamp, Vaassen
Over de grens: Hedesunda Camping, Hedesunda (Zweden)

Camping de Kleine Wolf

De fijnste gezinscamping in Nederland

Camping de Kleine Wolf in het Overijssels Vechtdal is een echte familiecamping aan de rand van het bos. Met binnen-, buitenzwembad met glijbanen, een zandstrand met speeltoestellen en een trekpontje, indoor speelparadijs, junglebos en de oudere jeugd kan terecht op een lekkere chillplek. In het hoogseizoen volop animatie, shows en een spooktocht. Kamperen doe je op sfeervolle veldjes die bijna allemaal een eigen speelruintje hebben.

Meer informatie: www.kleinewolf.nl

Camping de Kleine Wolf
Camping de Kleine Wolf

Playa Montroig Camping Resort

De fijnste gezinscamping over de grens

Playa Montroig Camping Resort is een grote, luxe camping direct aan zee. De camping wordt in tweeën gedeeld door de spoorlijn; de meeste staanplaatsen (onder palmen en loofbomen), maar ook de winkels en het theater bevinden zich aan de zeezijde. Het tropische zwemparadijs, de wellness, schoonheidssalon, fitness en grillrestaurant vind je bij de ingang. Bij de beachclub kun je materialen huren voor diverse watersporten. Er is een openluchttheater, een eigen nachtclub met shows en een bioscoop op de camping.

Meer informatie: www.playamontroig.com

Camping Playa Montroig
Camping Playa Montroig

Vakantiepark Het Lierderholt

Camping met beste huuraccommodatie in Nederland

Boslodges, wellness-chalets en hotelkamers… Die liggen mooi verspreid op een glooiend, bosachtig en open terrein met veel voorzieningen. Kamperen kan natuurlijk ook: op grotendeels autovrije veldjes met staanplaatsen. Een deel van de kampeerplekken grenst direct aan de wildroute. Op een aantal velden is voorzien van speeltuintjes. In het vakantieseizoen rijdt een busje over de camping om de kinderen op te halen voor het theater. Elke week zijn er begeleide natuurtochten. Ook is er regelmatig livemuziek.

Meer informatie: www.lierderholt.nl11

Camping Het Lierderholt
Camping Het Lierderholt

Camp Kyllburg

Camping met beste huuraccommodatie over de grens

Op Camp Kyllburg heten de Nederlandse eigenaren je welkom met hun luxe glampingtenten die compleet zijn ingericht met een stoere inventaris. De camping ligt in de Duitse Eifel, aan de Kyll-rivier waar je kunt leren vliegvissen. Alle staanplaatsen liggen aan het water, en daar vind je ook de luxe safaritenten. Naast de camping ligt het gemeentezwembad, gratis toegankelijk voor de campinggasten. Er is ook een restaurant op de camping.

Meer informatie: campkyllburg.de

Camping Kyllburg
Camping Kyllburg

Camping De Helfterkamp

De mooiste charmecamping in Nederland

De Helfterkamp ligt rond een oude boerderij aan de rand van de Veluwe. Alles ademt hier het boerenleven, want de eigenaren runnen ook nog een agrarisch bedrijf. Er is een kinderboerderij, maar ook een speelbos en bij het rustig stromende beekje kunnen kinderen lekker ravotten. De camping richt zich op jonge gezinnen en senioren. In de boerenschuur vind je een bibliotheek, televisiehoek en poolbiljart. Rond Vaassen zijn allerlei wandel- en fietsroutes door de Kroondomeinen uitgezet. Op een aantal kampeerveldjes zijn kleine speeltuintjes.

Meer informatie: www.helfterkamp.nl

Camping De Helfterkamp
Camping De Helfterkamp

Hedesunda Camping

De mooiste charmecamping over de grens

Parkachtige natuurcamping op een eilandje in de Dalälven-rivier, in een water- en bosrijke omgeving. De camping is bereikbaar via een brug. Er is een strand met enkele dennenbomen en rotsen, een zwem- en twee bootsteigers. De staanplaatsen liggen verspreid op een iets hellend grasveld met groepjes bomen. Voor tentkampeerders is er een aparte kookgelegenheid. De camping organiseert mountainbiketochten. Extra leuk: met een roeibootje kun je naar een drijvende sauna varen.

Meer informatie: www.hedesundacamping.se

Camping Hedesunda
Camping Hedesunda

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je deze Campings van het Jaar kunt bezoeken? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer kampeernieuws bekijk je hier.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws