Geplaatst op: 02-08-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Camper kopen? Tips bij de aankoop

Camper kopen? Tips bij de aankoop

Dé camper van je dromen gevonden? Gefeliciteerd! Het vinden van de juiste camper is een heel proces. Voordat je de daadwerkelijke koop rondmaakt, zijn er nog een paar dingen waar je extra op kunt letten. Ga je een camper kopen? Bekijk onze tips.

Je gaat een camper kopen. Je hebt de juiste gevonden. Er zijn nog een paar stappen die je kunt nemen voor je daadwerkelijk tot de aanschaf overgaat. Zodat jij straks optimaal kunt genieten van je camper.

Laat de camper keuren

Voor een nieuwe camper is het niet nodig, maar een gebruikte camper kun je het beste extra laten keuren. Zeker als het een oudje is, of als hij al aardig wat kilometers heeft gereden. Dit is sowieso een goed idee als je een camper bij een particulier koopt. Ook bij een dealer is het soms verstandig, zeker als je twijfels hebt. Heb je iemand in je netwerk die verstand heeft van campers? Als je het aardig vraagt, wil hij of zij vast wel met je mee om je advies te geven over de aanschaf van de camper.

Kies je voor een wat oudere camper? Let op dat sommige steden oude motorrijtuigen weren, het kan je een boete opleveren om dan door de stad te rijden.

Camper keuren

Onderhoudshistorie

Heb je ooit een auto gekocht, dan weet je dat de onderhoudshistorie belangrijk is. Bij een camper is dit wellicht nog belangrijker. Wat heeft de camper allemaal meegemaakt, voordat hij in de verkoop is gegaan? Heeft hij binnen of buiten gestaan? Welke reparaties zijn er allemaal uitgevoerd? Vraag dus altijd om het onderhoudsboekje. Is die er niet? Wees dan extra voorzichtig.

Garantie

Koop je bij een camperbedrijf, dan krijg je vaak garantie. Het is verstandig om even goed uit te zoeken wat er precies allemaal onder de garantie valt. Is de camper wat ouder, dan is het waarschijnlijk zo dat je voor de eerste drie maanden garantie hebt op de draaiende delen. Dat betekent op de motor en de versnellingsbak. Een camperbedrijf met BOVAG geeft een garantie van een half jaar.

Bij de koopovereenkomst kun je duidelijke afspraken maken over de garantie. Bijvoorbeeld: is de garantie inclusief arbeidsloon? Ook handig voor de garantie: maak foto’s van de binnen- en buitenkant direct na aanschaf van de camper.

Verzekering camper

Houd na de koop van je camper rekening met kosten voor stalling, onderhoudskosten en verzekering. Sowieso slim om een goede verzekering te kiezen. Met een verzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Maar denk ook na of je een inzittendenverzekering, inboedelverzekering of andere verzekering daarbij aan wilt sluiten.

Groot aanbod campers en caravans

Leuk al die tips, maar ben je nog op zoek naar de camper of caravan van je dromen? Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk hier eerst een aantal campertesten.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws