Geplaatst op: 23-03-2020 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Camper Garant Vaassen: Specialist in z.g.a.n.

Camper Garant Vaassen: Specialist in z.g.a.n.

De campermarkt kent een voorspoedige ontwikkeling met als gevolg nogal wat aanbieders die zich op deze bloeiende handel storten. Meestal met een massaal aanbod van campers in een uiteenlopende prijsklasse en bijbehorende technische staat. Hoe het ook anders kan laat Camper Garant uit het Gelderse Vaassen zien. Met een strikt en selectief inkoopbeleid biedt deze kampeerwagenspecialist niet zozeer het meeste aan, maar enkel en alleen het beste wat de markt in jong gebruikte campers te bieden heeft. Z.g.a.n. dus, zonder concessies

Camper Garant

Een vorige eigenaar met een stevige rookgewoonte. Een hond die kennelijk altijd meeging. Campers met een verhuurverleden of een staat van de motor die niet overeenkomt met wat er aan kilometers op de klok staat zijn voor Camper Garant redenen om aangeboden wagens te laten staan. Ook al is het mogelijk om met een flinke servicebeurt een dergelijke camper weer in goede staat te krijgen, past dit niet in de filosofie van Camper Garant. Jong gebruikt betekend hier niet ouder dan vier jaar, een Euro 5 of 6 motor met minder dan 40.000 kilometer op de klok en geen verhuurverleden. De onderhoudshistorie dient daarnaast bekend te zijn en een vochtmeting mag ook geen rare uitslag geven. Het effect van deze strenge selectie laat zich raden. In het aanbod van Camper Garant vind je geen kneusjes, verborgen gebreken of andere zaken die na aankoop toch wat tegenvallen.

Robin van Essen

Initiatiefnemer van Camper Garant is Robin van Essen. Opgegroeid met campers, een achtergrond als beroepschauffeur en het vak geleerd bij één van de grotere camperdealers in Nederland. Robin is 10 jaar geleden voor zichzelf begonnen wat gezien de reputatie die is opgebouwd een feestje waard is. De grootte van de onderneming, met doorgaans zo’n 15 tot 20 campers op voorraad, is een bewuste keuze en zal voorlopig ook zo blijven. Het is een familiebedrijf met vrouw en vader die graag bijspringen wanneer dat nodig is. Het voordeel voor de klant is dat er direct contact is met degene die beslist en het uitvoert. Zowel aan de verkoopzijde als in de technische service.

Camper Garant

De werkplaats

Camper Garant beschikt over een goed uitgeruste werkplaats waar alle voorkomende werkzaamheden aan campers verricht kunnen worden. Zoals door het hele bedrijf heen, viert hier ook een opvallende netheid het hoogste woord. Een strak gelakte vloer waarvan je bij wijze van spreken kunt eten en gereedschap wat geheel gericht op het gewicht en omvang van campers. Zo is er een 5 tons brug waar ook een flinke integraalcamper moeiteloos op past. Er wordt voornamelijk met Fiat techniek gewerkt maar ook andere merken bieden geen geheimen.

Hoewel alle voorkomende werkzaamheden mogelijk zijn, wil dat niet zeggen dat deze ook plaatsvinden. Een camper die eerst verbouwd moet worden koopt Camper Garant niet in. Misschien een nieuwe stoffering wanneer de kleurstelling niet overeenkomt met de smaak van de klant maar verder dan dat gaat het niet. De werkplaats is voor regulier onderhoud zoals een nieuwe distributieriem, oliebeurt of een remrevisie.

Camper Garant

Inkoop

De warme belangstelling voor campers in Nederland maakt de vraag groter dan het aanbod. Invoer uit het buitenland is daarom noodzakelijk. Camper Garant heeft hiertoe een netwerk van internationale dealers die een seintje geven zodra een A-merk inruiler voldoet aan de wensen van Camper Garant. Dit zijn voornamelijk halfintegralen en integraal campers. Een buscamper zul je niet zo snel aantreffen in het aanbod omdat deze vaak toch wat teveel kilometers hebben gereden. Camper Garant haalt de ingekochte campers zelf op. Wanneer een optische en technische inspectie geen onregelmatigheden laat zien wordt deze naar Nederland gereden.

Camper Garant is met deze werkwijze een aanbieder die een flinke hoeveelheid liefde voor de materie en betrokkenheid met het product investeert. Het is natuurlijk geen hobby maar handel is handel voert niet de boventoon. Robin van Essen is iemand die wars is van discussies. Wat er aan campers verkocht wordt dient te kloppen en daar wordt niet van afgeweken. Juist om die discussies uit te sluiten krijgt iedere verkochte camper een afleverbeurt zonder extra kosten. Ook wordt de werking van alle systemen uitgebreid getest en uitgelegd. Nog meer zekerheid biedt de Bovag garantie die iedere camper meekrijgt. Niet alleen zekerheid voor de klant maar ook voor Camper Garant.

 

Meer informatie:

Camper Garant

Stationsstraat 99A

8171 BW Vaassen

0578 560 011

info@camper-garant.nl

www.camper-garant.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws