Geplaatst op: 02-07-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Camper en caravan verkoop in de lift!

Camper en caravan verkoop in de lift!

Met de vakantie voor de deur gaan er veel mensen in Nederland op vakantie. Tijdens deze bijzondere tijden, worden campers en caravans ontdekt door hele nieuwe doelgroepen. Een camper of caravan is de idéale oplossing om alsnog even weg te kunnen. Nu vliegen voor veel vakantiegangers geen optie is, wordt kamperen de perfecte get-a-way en dit is terug te zien in onze cijfers.

Analyse

Uit de analyse van de cijfers van CampersCaravans.nl, laat het tweede kwartaal van 2020 een toename van bijna 100% zien ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Met gemiddeld meer dan 1 miljoen pageviews per maand zien wij een duidelijke positieve trend tijdens deze tijden. Nederland is duidelijk op zoek naar een camper of een caravan. Met meer dan 700.000 gebruikers in het tweede kwartaal van 2020, bekijkt elke bezoeker gemiddeld 6 verschillende campers of caravans tijdens een website bezoek. Hieronder een paar feitjes uit onze data:

Drie populaire zoekopdrachten op CampersCaravans.nl:

 1. Hymer
 2. Volkswagen
 3. Eriba
 4. Knaus
 5. Adria

Meest bekeken merken op CampersCaravans.nl:

 1. Pösl
 2. Volkswagen
 3. Eriba
 4. Hymer
 5. Fiat-ducato

Apparaat gebruik CampersCaravans.nl:

 • 40% Desktop
 • 50% Mobiel
 • 10% Tablet

Wat vooral opvalt is dat de doelgroep steeds jonger wordt. Dit is heel prettig voor de markt. Nieuwe groepen die kamperen gaan ontdekken en de mogelijkheid geven om de branche een behoorlijke boost te geven. De groep van 18 – 24 jaar en die van 25 -34 jaar laten de grootste groei in zoekactiviteiten zien. Overigens is de groep van 55 – 64 jaar met 25% aandeel nog altijd het best vertegenwoordigd. Ook is de camper of caravan zoekende nog steeds overwegend man, al wordt de groep vrouwen met ruim 40% steeds belangrijker. Inmiddels komt meer dan 20% van het zoekverkeer vanuit het buitenland.

Verder lezen over kampeerzaken? Klik dan hier.
Zelf op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons gehele aanbod.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws