Geplaatst op: 18-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Camper en Caravan van het jaar 2020

Camper en Caravan van het jaar 2020

Voor het jaar 2020 gaat de titel ANWB Camper van het Jaar naar de Bürstner Lyseo M Harmony Line 660. De ANWB Caravan van het Jaar is de Dethleffs Nomad 490 BLF. Deze jaarlijkse prijzen voor de meest vernieuwende camper en caravan zijn onlangs door de ANWB uitgereikt in Utrecht.

De winnende camper en caravan van het jaar 2020 zijn gekozen door twee verschillende jury’s. In elke jury zitten deskundigen en journalisten met veel ervaring in de camper- en caravanmarkt. De jury heeft de keuze gemaakt uit alle modellen die voor seizoen 2020 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordeeld wordt er onder andere op innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit, technische kwaliteit, gebruiksmogelijkheden en de prijs-kwaliteitsverhouding.

camper en caravan van het jaar 2020

Bürstner Lyseo M Harmony Line 660

“Studie en praktijk hebben elkaar gevonden in de Bürstner Lyseo M Harmony Line. Het interieur straalt relaxen uit mede door de luxe en complete uitrusting. Naast het Franse bed bevindt zich een grote toiletruimte die de gebruiker, door het omklappen van de spiegelwand, omtovert tot een riante douche. De camper heeft voorin een extra hoog plafond. Extra waardering krijgt het meubelelement bij de ingang met onder meer een centraal bedieningspaneel, tv-plek, magnetische glazenhouders, flessenhouder en bergruimte. Autoliefhebbers zullen blij zijn op de nieuwe 105 kW (143 pk) Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving en een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Met 450 kg aan laadvermogen is deze zeven meter lange camper rustig te voorzien van allerlei extra’s zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden.” aldus de jury

camper en caravan van het jaar 2020

Dethleffs Nomad 490 BLF

De jury over de Caravan van het Jaar: “Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef met een traditioneel donker houtdecor. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury gewaardeerd. Kookfanaten zullen blij zijn met de ruime keuken die goed is uitgerust met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in natuurlijk licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt. Het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor een nog beter ruimtelijk effect. Het exterieur heeft een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak.”

Prijzen Camper en Caravan van het jaar 2020

Bürstner Lyseo M Harmony Line 660 vanaf € 83.350
Dethleffs Nomad 490 BLF, vanaf € 26.790

Meer informatie: www.anwb.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws