Geplaatst op: 26-02-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
De populariteit van buscampers: veelzijdige alleskunners

De populariteit van buscampers: veelzijdige alleskunners

Campers zijn hót; de verkoopcijfers rijzen de pan uit – niet alleen in Nederland, maar ook in de ons omringende landen. En van alle soorten kampeerauto’s zijn juist de compacte buscampers verantwoordelijk voor de stijging in de verkoopcijfers. Hoe kan dat?

Buscampers zijn niet veel groter dan een forse personenauto. Ze zijn wendbaar als een winkelwagentje en als je de regen wilt ontvluchten, stuif je met 130 kilometer per uur – of meer – naar het zonnige zuiden. En parkeren? Dat kan in elk dorpje, of op de oprit naast je huis. Vrijdagmiddag een uurtje eerder stoppen met werken, weekendtas mee en wegwezen: dat is het geheim van de buscamper.

Lange én korte vakanties

De ideale reisgenoot voor kampeervakanties, natuurlijk, maar ook voor een weekendje-weg, of een feestje bij vrienden aan de andere kant van het land. Want na een paar wijntjes slaap je gewoon in je eigen bedje, in je rijdende huisje. Meer nog dan andere kampeerauto’s zijn buscampers echt multi purpose.

Buscampers

Alles aan boord

Buscampers hebben álles aan boord, maar dan op een paar vierkante meter. Wat dacht je van een keuken, toilet/douche en een dinette waar je met drie, vier mensen aan kunt eten. En natuurlijk een comfortabel tweepersoonsbed met prima matrassen op lattenbodems. Het is puzzelen met de ruimte, maar de ontwerpers van de diverse campermerken slagen er met vlag en wimpel voor. In Duitsland zijn buscampers inmiddels de populairste campervariant en ook in België is het de ‘kampeerbus’ die de grootste groeispurt maakt. Veel senioren ruimen er hun personenauto voor op en gebruiken hun buscamper voor de boodschappen, familiebezoek, citytrips, fietsweekends en vakanties.

Buscampers

Compacte, uitgebouwde bestelbus

De naam ‘buscamper’ zegt alles. In een compacte bestelbus wordt een compleet camperinterieur gebouwd. Net als bij de ‘gewone’ campers wordt de Fiat Ducato hiervoor het vaakst gebruik, maar ook de bestelbussen van Renault, Peugeot, Citroën en de nieuwe Mercedes Sprinter worden gebruikt voor de ombouw tot kampeerbus.

Ruimte in buscampers

Om stahoogte te creëren kiezen de campermerken voor de verhoogde uitvoeringen, eventueel zelfs gecombineerd met een hefdak voor twee extra slaapplaatsen. Waardoor je dus zelfs met vier personen op pad kunt. De lengtes variëren tussen de 5,60 en 6,40 meter, waarbij in de langste buscamper het bed in de lengterichting is geplaatst: enkele bedden die met een tussenstuk tot een ruim tweepersoonsbed kunnen worden omgetoverd. Als je dat tussenstuk weglaat, kun je de vrije ruimte gebruiken als ‘garage’: voor twee fietsen of een scootertje.

De kortere varianten buscampers hebben het bed in de breedte, met daaronder een zee aan bergruimte en er zijn ook varianten waarbij er twee tweepersoonsbedden boven elkaar zijn geplaatst om slaapruimte te bieden aan vier personen.

Buscampers

Speciale categorie: microcamper

Een speciale categorie onder de buscampers is de microcamper, de ‘kleintjes’ onder de buscampers zoals de Adria Active, Karmann Danny of de Pössl Campster die, in tegenstelling tot de populaire Volskwagen California soms ook nog een toiletje aan boord hebben.

Nóg kleiner kan ook, met de minicamper van CampUniq, een Nederlands product dat met heel veel vernuft en woekeren met de ruimte tóch een volwaardig kampeeronderkomen biedt.

Microcamper

Groot aanbod buscampers

Buscampers: het zijn stuk voor stuk ideale wagentjes om relaxed te toeren over de kleinste weggetjes van de mooiste vakantielanden. Met een buscamper kom je op de mooiste plekken! Ben je op zoek naar een buscamper? Op onze website staat een groot en actueel aanbod van buscampers. Hier bekijk je het aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws