Geplaatst op: 05-01-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Buscampers die je gezien moet hebben

Buscampers die je gezien moet hebben

De verkoop van buscampers stijgt. Deze handige campers zijn de ideale reisgenoot voor kampeervakanties, of gewoon een ontspannen weekendje weg. Elk seizoen komen er weer nieuwe pareltjes op de markt, zo ook in 2020. Deze tien buscampers voor het komende seizoen moet je gezien hebben.

1 – Hymer VisionVenture

Futuristisch model buscamper op basis van een Mercedes Sprinter. De eerste met een balkon. Klap de achterklep uit en je hebt er één. Het bed zit in het automatisch openende hefdak, makkelijk toegankelijk met een trap. Ontwikkeld ism BASF als concept.

Meer informatie: www.hymer.com

Hymer VisionVenture
De Hymer VisionVenture

2 – Knaus Boxlife 630 ME Camperbus

Een buscamper vol familiegeluk. Het kan met deze Knaus. Met een optioneel hefbed zijn er maar liefst 7 slaapplaatsen beschikbaar. Ook aan opbergruimte geen gebrek. Zelfs de fietsen zijn in de camper op te bergen.

Meer informatie: www.knaus.com

Knaus Boxlife 630 ME
De Knaus Boxlife 630 ME

3 – Trakka Torino 4S

Een Australische buscamper die niet in Nederland verkrijgbaar is. Dat heeft een goede reden, het stuur zit aan de verkeerde kant. Toch het vermelden waard omdat met name het interieur veel ruimtebesparende oplossingen laat zien met behoud van een gezellige sfeer.

Meer informatie: www.trakka.com.au

Achterkant van de Trakka Torino 4S.
Achterkant van de Trakka Torino 4S.

4 – Advanced RV Baja Camper Van

Een Amerikaans merk met een uniek concept. Geheel custom. Advanced RV kent een aankoopproces in 5 stappen. Selecteer de wielbasis van een Mercedes Sprinter. Deel je visie met het ARV team. Werk samen met de ontwerpers en bouwers van ARV aan een uitgewerkt bouwplan. Vervolgens vindt de bouw plaats waarna stap 5 de oplevering is.

Meer informatie: www.advanced-rv.com

Interieur van de Baja Camper Van.
Interieur van de Baja Camper Van.

5 – Dethleffs Globevan e.Hybrid

Met de presentatie van de plug-in-hybride Globevan, gereed voor productie, onderstreept Dethleffs zijn pioniersrol op het gebied van elektromobiliteit in de camperbranche. De basis is een Ford Transit Custom. De accu maakt een bereik van 50 km mogelijk. De Globevan heeft uiteraard een grotere range. Dit wordt bereikt met een 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor als range extender.

Meer informatie: www.dethleffs.nl

Dethleffs Globevan e.Hybrid
De Dethleffs Globevan e.Hybrid.

6 – Winnebago Boldt

Het Amerikaanse cultmerk Winnebago presenteert een winterharde buscamper. Een mooie combinatie van typisch Amerikaanse lounge en Deutsche Gründlichkeit van een Mercedes Sprinter. De prijs is een afspiegeling van the American Dream.

Meer informatie: www.winnebagoind.com

Interieur van de Winnebago Boldt.
Interieur van de Winnebago Boldt.

7 – Weinsberg Carabus 630 ME

Als onderdeel van Knaus staat Weinsberg voor scherp geprijsde kwaliteit. Een ruim en licht interieur, gevangen in een buscamper met Fiat als basis. De 2020 editie van de Carabus 630 biedt alle gemakken van een halfintegraal maar dan in de compacte afmetingen van een campervan.

Meer informatie: www.weinsberg.com

Weinsberg Carabus 630 ME
De Weinsberg Carabus 630 ME.

8 – Volkswagen California 6.1 Beach

Vergeleken met de Coast en de Ocean is de Beach een sportievere camper met een dito prijs. Meer leefruimte door een compactere keuken en het weglaten van een kastmodule. In de Beach kunnen daardoor vijf mensen reizen en slapen.

Meer informatie: www.mycalifornia.nl

Volkswagen California 6.1 Beach
De Volkswagen California 6.1 Beach.

9 – Frankia Yucon 6.0 Microliner

Een Mercedes Sprinter die er lekker stealthy uitziet. Met een strak, licht en efficiënt interieur in combinatie met een stoer exterieur een campervan voor een nieuwe generatie camperaars. Meest opvallend? Een zitgroep voor twee waardoor je niet als vier haringen aan een te krappe tafel zit.

Meer informatie: www.yucon.frankia.com

Frankia Yucon 6.0 Microliner
De Frankia Yucon 6.0 Microliner.

10 – Citroën Biker Solution Multi Camper Van

Een slimme mix van camper en motorfietstransporter op basis van de Jumper is voor 2020 vernieuwd. Naast een plek voor bikes ook voldoende ruimte voor motorkleding, helmen en andere bagage. Tot vier slaapplaatsen dankzij de opklapbare bedden en het hefdak met uitschuifbare ladder.

Meer informatie: www.citroen.com

Citroën Biker Solution Multi Camper
De Citroën Biker Solution Multi Camper.

Nog op zoek naar een nieuwe of tweedehands camper? Op onze website heb je keuze uit een groot aanbod buscampers en andere campers. Hier bekijk je het huidige aanbod. Nog meer kampeernieuws vind je hier.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws