Geplaatst op: 10-09-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Boaterhome: voor land én water

Boaterhome: voor land én water

Wereldwijd worden er steeds meer aparte voertuigen gemaakt. BMW’s of Mercedes V-Klasses die worden omgebouwd tot campers bijvoorbeeld. Ook komen er steeds meer voertuigen geschikt voor zowel water als land: amfibie-campers. Highwave Boaterhome 200 inc. heeft zo’n soort voertuig gemaakt.

Eerder schreven wij op ons blog al over de Terra Wind: een camper en boot in één. Een soortgelijk voertuig is deze Boaterhome. Het voertuig is gebaseerd op de Ford Econoline Van. Wat de Boaterhome zo bijzonder maakt? De achterkant van dit voertuig kan worden losgekoppeld zodat je er vervolgens mee kunt varen.

Boaterhome
De boot heeft een lengte va 8,5 meter (Foto van Yanko Design)

Eenvoudig los te koppelen

Het (los)koppelen van de boot van het voertuig is eenvoudig: de voorkant werkt als een soort trailer waar de boot op kan worden vastgeklikt. Op deze manier smelten de boot en de trailer samen tot één voertuig. Om de boot vervolgens in het water te krijgen kan de boot gemakkelijk los gemaakt worden en het water ingegleden.

Het voertuig is uitgerust met een voorwielaandrijving en kan een maximum snelheid halen van 161km/u. Op het water kan, door middel van een Mercury Marie 200 pk DFI buitenboordmotor, een snelheid worden behaald van ruim 64 km/u.

Boaterhome
De boot is gemakkelijk los te koppelen (Foto van Yanko Design)

Interieur

Binnen in de Highwave Boaterhome brengt het gangpad je van de bestuurdersstoel tot aan het dek van de boot. Verder zijn de eigenschappen van het interieur vrijwel gelijk aan die van een stacaravan. Denk hierbij aan een airconditioning, een fornuis, een koelkast etc. Daarnaast is de Boaterhome voorzien van een eethoek en een badkamer. De keukentafel kan worden omgetoverd tot bed.

Meer lezen

Meer kampeernieuws lezen? Lees hier het laatste kampeernieuws! Nog op zoek naar je eigen camper of caravan? Start je zoektocht bij ons! Bekijk het huidige aanbod hier.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws