Geplaatst op: 12-08-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Bijzonder kamperen: in Enschede tussen het winkelend publiek!

Bijzonder kamperen: in Enschede tussen het winkelend publiek!

Aankomend weekend mogen kampeerliefhebbers met hun camper overnachten op het Van Heekplein. Voor het eerst dit jaar wordt dit initiatief uitgeprobeerd. Het evenement heet ‘Camperplek op het plein’ en wordt georganiseerd door de Stichting Reuring. „We hopen dat we het plein vol krijgen. En het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als er mensen met aparte campers komen”, zegt Inge Schuller van de stichting.

Wil jij slapen tussen het winkelend publiek?

Vanaf 21:00 zijn de kampeerders welkom op het Van Heekplein en mogen daar verblijven tot een uurtje of 19:00 de dag erna! Dit geeft alle mogelijkheid om de stad te verkennen, te wandelen tussen de winkels op de koopzondag en ergens gezellig ontbijten in de stad.

Maximaal 40 campers

De organisatie heeft de vergunning rond en mag 40 campers op het plein plaatsen. Zij vragen daarom wel iedereen die wilt komen zich aan te melden. Ze gaan er alles aan doen om het zo gezellig mogelijk te maken. Van live muziek tot een pubquiz.

Geen tenten

Het kampeerterrein is uitsluitend voor erkende campers. Je mag dus geen tent opzetten op het plein. Voor een camper met twee personen wordt 12,50 euro stageld gevraagd. Als er een derde of vierde persoon komt logeren, dan kost dat per persoon 2,50 euro extra. En heel praktisch: lozing van vuil water en chemisch toilet is niet mogelijk, ook zijn er geen douches. Openbare toiletvoorzieningen zijn aanwezig in de van Heekgarage.

Tips over wat er te doen valt in Enschede? Klik hier.
Zelf nog op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons gehele aanbod!

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws