Geplaatst op: 02-08-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Beurzen najaar: nieuwe modellen 2021

Beurzen najaar: nieuwe modellen 2021

Corona zet niet alleen de wereld op z’n kop maar heeft ook grote invloed op het beurslandschap in de kampeerbranche. Dordrecht Open, de kampeerbeurs in Hardenberg én de landelijke Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn gecancelled. Hoe – en waar – kun je wél lekker rondneuzen tussen de nieuwe modellen voor 2021?

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok vorig jaar bijna 50.000 bezoekers – een record. Des te pijnlijker was het voor brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (opdrachtgever van de beurs) om de 2020-editie van hét kampeerevent van Nederland te moeten afzeggen. “Dat besluit hebben we met pijn in ons hart moeten nemen”, beaamt KCI-voorzitter Leo Diepemaat, die benadrukt dat dit najaar een grote campagne komt om kampeerders en geïnteresseerden naar de dealershowrooms te trekken.

Oktober Kampeermaand

KCI-voorzitter Leo Diepemaat
KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

“Kamperen is in de afgelopen jaren explosief is gegroeid”, vervolgt KCI-Voorzitter Diepemaat. “Daarnaast heeft kamperen als vakantievorm door de coronacrisis zelfs nog een extra boost gekregen, nu hotel- en vliegvakanties zo onder druk staan. Daarom verplaatsen we de Kampeer & Caravan Jaarbeurs dit jaar naar de showrooms van de dealers”, stelt Diepemaat, “met volop actiemodellen en kampeersfeer – dat kun je wel aan de dealers overlaten. En natuurlijk komt er een grote come-back met de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021.”
Beurzen die die najaar wél doorgaan zijn de CaravanSalon 2020 in Düsseldorf (4 t/m 13 september) en bijna aansluitend vindt Camper Caravan Wereld in Assen plaats van 18 tot en met 20 september. Vervolgens start de najaarscampagne ‘Oktober Kampeermaand’ van de kampeerbranche, bij de ruim 130 dealerbedrijven in Nederland.

CaravanSalon

Grote afwezigen tijdens de de CaravanSalon zijn de merken van de Erwin Hymer Groep, de Pilote-groep maar bijvoorbeeld ook Pössl, Concorde en Sprite caravans. Toch zijn er 300 exposanten wél aanwezig op het grootste kampeerevenement ter wereld. De beursorganisatie hanteert een hygiëneconcept dat aan alle Duitse voorschriften voldoet en daarmee is de veiligheid en gezondheid van bezoekers, exposanten en medewerkers zo goed mogelijk gewaarborgd.

CaravanSalon
300 exposanten wél aanwezig op het grootste kampeerevenement ter wereld.

De coronamaatregelen, maar ook het 60-jarig bestaan zijn voor de Knaus Tabbert Groep – met de merken Knaus, Tabbert, Weinsberg en T@b – juist aanleiding om flink uit te pakken op de beurs in Düsseldorf. Het concern heeft daarom het dubbele aantal vierkante meters als in andere jaren. En je kunt gebruikmaken van een unieke kortingsactie.

Gegevens CaravanSalon

Adres van het beurscomplex: Am Staad, D-40474 Düsseldorf. Tickets kunnen vanaf 15 juli uitsluitend online worden besteld op www.caravan-salon.com.

Camper Caravan Wereld

In Nederland wordt de Expo Assen omgetoverd tot kampeerbeurs, tijdens de Camper Caravan Wereld in september. De beurs is voor Noord-Nederland een belangrijk event als het draait om campers, caravans en het kampeerleven. The place to be dus om de nieuwe modellen van 2021 te bekijken.

Ook tijdens de Expo Assen is er veel aandacht voor coronamaatregelen, zodat kampeerliefhebbers ongedwongen kunnen genieten van nieuwe campers, caravans en aanverwante kampeerproducten. Op dit moment is nog niet bekend welke merken en exposanten aanwezig zijn, maar houd ons blog in de gaten voor meer informatie.

Camper Caravan Wereld-1
Camper Caravan Wereld.

Gegevens Camper Caravan Wereld

Adres van het beurscomplex: Expo Assen (voormalige TT-Hall). De Haar 11, 9405 TE in Assen. Voor tickets en meer informatie: www.campercaravanwereld.nl

Groot aanbod online

Niet wachten op de nieuwe modellen 2021 maar nu al zoeken naar een nieuwe camper of caravan? Dat kan prima op CampersCaravans.nl. Je hebt de keuze uit een groot aanbod campers en caravans. Of bekijk je liever eerst nog wat campertesten of caravantesten?

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws