Geplaatst op: 25-07-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 7 minuten
Autovendi.nl: ook een camperverkoopsite

Autovendi.nl: ook een camperverkoopsite

Op het eerste gezicht levert Autovendi.nl een dienst zoals er wel meer zijn. Snel en eenvoudig een auto online verkopen voor een gedroomde prijs. Kijk je echter iets verder dan je neus lang is, dan zijn er een aantal verschillen die maken dat de website ook voor de verkoop van een camper een prima mogelijkheid biedt.

Op de meeste websites waar je online je auto, bedrijfswagen of camper kunt verkopen vul je in vrijwel alle gevallen je kenteken in, vervolgens beantwoord je wat eenvoudige vragen waarna je een prijs om van te smullen krijgt voorgeschoteld. Daarna begint het theater. Zodra je met de opgegeven prijs de auto komt aanbieden blijken er nogal wat dingen anders te zijn waarna er van die gedroomde prijs veel minder overblijft. De nadruk ligt dan ook meestal op oudere auto’s die geëxporteerd worden naar landen waar men minder nauw kijkt naar de staat waar een auto in verkeert.

Inschatting via expert

Autovendi.nl doet dit anders. Toegegeven, ook hier vul je het kenteken in maar dat is om een auto aan te melden. Een expert neemt vervolgens contact met je op om alle bijzonderheden van de auto of camper nauwgezet door te nemen. Zolang je niets overslaat of verzwijgt volgt een gegarandeerd bod. Wanneer je het daar mee eens bent gaat Autovendi.nl vervolgens aan de slag om voor dat bedrag een koper te vinden.

De nadruk ligt hier op jong gebruikt. Oude-, sloop- of exportauto’s kunnen wel aangeboden worden maar de solide werkwijze van de website is daar niet het sterkst in waardoor het bij dergelijke voertuigen wat langer kan duren voor er een koper gevonden is.

Bemiddelaar

Autovendi.nl koopt zelf niet in maar bemiddelt tussen de verkopende en inkopende partij. Laatstgenoemde bestaat uit een netwerk van zorgvuldig geselecteerde Bovag autobedrijven. Hier doe je als verkoper uiteindelijk zaken mee. Wat Autovendi.nl per se wil voorkomen is dat zij een louche handelaar op je afsturen die met een extra rondje onderhandelen nog iets van de prijs denkt af te kunnen praten. Dergelijke figuren vormen geen onderdeel van het netwerk en mochten ze zich als zodanig ontpoppen, gaan ze er subiet uit.

Een belangrijk aspect omdat de kracht van Autovendi’s formule ligt in een correcte prijsbepaling door een onafhankelijke taxateur. De autohandelaar die interesse heeft zal het daarmee moeten doen. De verkoper weet dan waar hij aan toe is en blijft verstoken van onaangename verrassingen. Iets wat dan automatisch ook geldt voor een nette inkoper, ook deze weet wat hij koopt met de transparante werkwijze van Autovendi.nl.

Inruilen

Voor doorgroeiers die een nieuw kampeermiddel op het oog hebben en de oude willen inruilen heeft Autovendi.nl een duidelijk advies. Niet voor niets rijmt inruilen op uithuilen. Wanneer je een auto of camper koopt zonder inruil krijg je doorgaans zo’n 10% korting op de aanschafprijs. Met inruil vervalt die korting. Dan kan een inruilwaarde er op papier gunstig uitzien, netto blijft daar een stuk minder van over.

Zelf aan een handelaar verkopen kan natuurlijk ook. De tijd dat deze een flinke marge kon maken op een gebruikt voertuig is echter voorbij. In het internettijdperk kun je ook als particulier nagaan wat jouw type auto of camper waard is. Een autobedrijf heeft het begrip hobby echter niet in het businessmodel opgenomen. Er moeten kosten betaald worden en geld worden verdiend. Dat maakt een lagere prijs voor je bezit in vergelijk met de verkoop aan een particulier. Het bod van Autovendi zit meestal ergens tussen de lagere prijs die een handelaar rechtstreeks geeft en het hogere bedrag wat je uit de zakken van een particulier weet te praten.

Zelf verkopen

Op een openbare marktplaats zoals camperscaravans.nl kun je uiteraard ook je kampeermiddel te koop aanbieden. Een dergelijke drukbezochte site levert gegarandeerd een aantal reacties op waar ook verkoopkansen tussen zitten. Je dient dan wel opgewassen te zijn tegen de onderhandelingstactiek van een ingelezen camperaar of professionele handelaar. Afhankelijk van het aantal reacties zul je dan ook even vaak hetzelfde bezichtigings- en proefrijrondje moeten draaien. Wanneer dit een betere prijs oplevert wordt die inspanning beloond. Maar wanneer er sprake van tijdsdruk is, ligt een akkoord op een mindere deal op de loer.

Op alle paarden wedden

In de visie van Autovendi.nl i is het vooral verstandig om op meerdere paarden te wedden. Zo kun je de prijs die een handelaar rechtstreeks er voor over heeft vergelijken met het bod van Autovendi. En zolang zij nog geen koper gevonden hebben ben je vrij om je camper op iedere andere site te koop aan te bieden om te zien hoe dat verloopt. Een dergelijke advertentie kost echter wel iets terwijl de dienstverlening van Autovendi.nl geheel gratis is. De geselecteerde autobedrijven betalen een bedrag om in te kunnen kopen uit het aanbod van Autovendi. Overigens is dit aanbod niet beschikbaar voor particulieren.

Verkooptips

Of je nu bij een handelaar naar binnen stapt, online aanmeldt bij Autovendi.nl of zelf de verkoop ter hand neemt, voor verkoopsucces in snelheid en prijs dien je een aantal punten in de gaten te houden.

Foto’s

Als je zelf op zoek bent naar een camper, dan wil je het liefst zeker weten dat het geen barrel is. Onbewust zoek je daarom naar advertenties met zoveel mogelijk foto’s om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen. Wat je vaak ziet is dat particulieren te weinig of slechte foto’s plaatsen. Bij Autovendi.nl vergroot je de verkoopkansen met zoveel mogelijk goede foto’s van de zaken die er toe doen. Met een smartphone kun je tegenwoordig al kwalitatief hoogwaardige foto’s maken. Begin met de buitenkant van de auto en fotografeer de 4 hoeken, beide zijdes, de voor- en achterkant.

Open vervolgens het bestuurdersportier en maak van buiten een foto waarop de stoelen en het dashboard op te zien zijn. Start de auto en maak een foto van de tellers. Zo toon je aan dat er geen storingslampjes branden. Maak ook een foto van het onderhoudsboekje met alle sleutels er naast.

Hierna komt het interieur van de camper aan bod. Fotografeer de zithoek, keuken, badkamer en het slaapgedeelte. Maak daarnaast ook een overzichtsfoto. Het helpt wanneer de camper schoon en opgeruimd is. Zorg ook dat er geen mensen zichtbaar zijn. Indien nodig fotografeer je verder alle deukjes, krasjes en andere beschadigingen. Je hoeft niet bang te zijn om ze bij de advertentie te zetten. Het komt juist eerlijker over wanneer je netjes vermeldt wat de gebruikersporen zijn. Daarnaast kun je de camper het beste een verse APK meegeven bij verkoop. Ook de onderhoudshistorie is van belang, bewaar hiervoor alle facturen die je hebt betaald om je bezit in topconditie te houden.

Goede beschrijving

Je camper snel verkopen tegen een gegarandeerd bod is een interessante optie. En dat kan via AutoVendi.nl. Maar dat kunnen zij alleen bieden wanneer de camper zo goed mogelijk is omschreven. Bekijk de camper dan ook zorgvuldig alsof je zelf een kritische koper bent. Daarnaast heb je bij Autovendi.nl te maken met taxatie experts die er samen met jou voor zorgen dat de camper goed omschreven wordt. Experts met technische kennis die de pluspunten goed kunnen omschrijven zodat de wagen aantrekkelijk wordt voor kopers en de minpunten op een dusdanige manier kunnen benoemen, dat ze wel vermeld worden maar geen invloed hebben op de prijs.

Meer informatie: www.autovendi.nl

Je camper verkopen

Wil jij je camper verkopen? Ook op CampersCaravans.nl plaats je eenvoudig en snel een advertentie. En plaats je een advertentie van je camper op onze website, dan krijg je altijd de mogelijkheid om een bod te ontvangen van Autovendi. Dat betekent dat je de kansen vergroot dat je je camper snel en voor een goede prijs verkoopt!

Op onze website vind je meer tips voor het verkopen van je camper en veel ander kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws