Geplaatst op: 13-01-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Arca Rekreatie pakt uit op de Caravana

Arca Rekreatie pakt uit op de Caravana

Het Heerhugowaardse caravanbedrijf Arca Rekreatie staat in de regio en daarbuiten bekend als de specialist in Engelse caravans met dealerschappen in Sprite, Swift en de Franse Sterckeman caravans, onderdeel van de Trigano groep. Arca is niet alleen goed voor de verkoop van deze merken, ook in service, onderhoud en verhuur van alle soorten en maten caravans, ongeacht welk merk, is Arca een bedrijf waar je als caravanner niet omheen kunt.

Op de Caravana 2023 laat Arca Rekreatie zien wat ze waard is. De laatste Sprite en Sterckeman modellen zijn er te bewonderen. Mocht je aankoopplannen hebben, sla dan je slag. Op de beurs geldt namelijk een aantrekkelijke aanbieding. Bij aanschaf van een nieuwe Sprite of Sterckeman caravan krijg je er een Polaris voortent gratis bij. Een voordeel van maar liefst € 1495.-. De Arca stand vind je in hal 3, stand nummer 3010.

38 jaar geleden zag Arca Rekreatie het levenslicht. De start was een initiatief van Roy Lutte die vandaag nog steeds betrokken is bij het bedrijf. Met een team van 8 mensen is Arca tot veel in staat. Alles wat met caravans te maken heeft, van een servicebeurt tot de inbouw van accessoires vindt in de eigen garage plaats. Maar met een keur aan nieuwe modellen in de showroom en een 100-tal gebruikte exemplaren is verkoop de andere tak van sport waar de onderneming op drijft.

Arca Rekreatie
Op de Caravana 2023 laat Arca Rekreatie zien wat ze waard is.

Service

De werkplaats is gespecialiseerd in het onderhouden van merken als Sprite, Swift, Sterckeman, Ixus en Delta/ Beyerland.  Verder worden er schade-, montage- en onderhoudswerkzaamheden verricht aan alle merken caravans, vouwwagens en aanhangers. Als caravanservice bedrijf voldoen Arca aan alle Arbo en milieu eisen.  Met zoveel jaren ervaring is Arca ook een specialist voor het in- en opbouwen van accessoires. Hierin is men niet merkgebonden waarmee altijd de beste deal voorhanden is. 

Verkoop

Arca Rekreatie heeft altijd een 100-tal gebruikte caravans vakantieklaar in het aanbod staan. Dus ook vlak voor de vertrekdatum is Arca in staat het kampeermiddel te leveren wat het beste bij je past. Met een onderhoudsbeurt en technische inspectie weet je daarnaast ook zeker dat het een zorgeloze vakantie gaat worden. De range van het aanbod is breed. Op dit moment staat er een Hylander Design 380 in de aanbieding voor € 3.950,- Aan de andere kant van het spectrum vind je een demo Sprite Cruzer 550 SR voor een extra interessante prijs van € 44.950,-

Verhuur

Voor twijfelaars heeft Arca Rekreatie een alleraardigste regeling in het leven geroepen. De aangeboden occasions kun je ook huren wanneer je niet zeker weet of de caravan bij jezelf of je reisgenoten past. Zo niet lever je deze gewoon weer in maar indien het een fantastische vakantie was en je de caravan wil houden, dan gaan de huurpenningen van de aanschafprijs af. De caravans worden compleet geleverd met een voortent of luifel, een gasfles, watervoorziening, reservewiel,  220 Volt aansluitkabel, opstap en een verloopkabel 13/7-polig voor de trekauto. Bij Arca Rekreatie huur je al een caravan voor € 150.- per week.

Arca Rekreatie
Op de Caravana 2023 laat Arca Rekreatie zien wat ze waard is

Swift

Arca Rekreatie is dealer van de Engelse Swift en Sprite modellen. Deze Caravans zijn afkomstig uit de fabrieken van Engeland’s grootste producent van toercaravans, de Swift Group Limited. In de productiefaciliteit, gevestigd in Cottingham worden jaarlijks meer dan 10.000 caravans vervaardigd onder de merknamen Swift, Sprite en Sterling. Laatst genoemde merknaam is bestemd voor de binnenlandse markt. Swift en Sprite zijn de enige Engelse caravans die speciaal voor het rechts rijdende landen de  deur aan de goede kant hebben. Bij de ontwikkeling van een nieuw model staat veiligheid voorop. Alle exemplaren voldoen dan ook aan de strenge Europese veiligheidsnormen. En om perfectie te kunnen garanderen worden alle nieuwe ontwerpen eerst uitvoerig getest voor ze in productie gaan. Bij Arca Rekreatie zijn die nieuwe modellen doorgaans uit voorraad leverbaar.

Sterckeman is de merknaam aan de Franse kant in de showroom van Arca. Met praktische details en typisch Frans comfort is Sterckeman al meer dan 70 jaar een ideale reisgenoot voor geslaagde vakanties. Specialité van deze caravans is het gewicht en de aantrekkelijke instapprijs. Al vanaf € 18.000.- koop je een splinternieuwe caravan die geen hoge eisen stelt aan de trekauto. Het merk is onderdeel van de Trigano groep. Net als Swift een grootmacht met een productie van 10.000 eenheden per jaar op een bedrijfsoppervlak van 200.000 m2. De fabriek ligt in het hart van de Rhône-vallei in de Ardèche waarmee een vakantiesfeer in het DNA van deze caravans zit. Anno nu biedt Sterckeman vier modellijnen aan, van vederlicht tot winterhard, in lentematen tussen de 5,20 en 7,80 m. Eigentijdse caravans die beter passen bij het beschikbare budget.

Arca Rekreatie B.V.
Einsteinstraat 10
1704 RT Heerhugowaard
072- 5723204
arca.rekreatie@wxs.nl
www.arca-rekreatie.nl

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws