Geplaatst op: 26-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
AL-KO: update ATC anti-slingersysteem

AL-KO: update ATC anti-slingersysteem

Het ATC anti-slingersysteem van AL-KO is dankzij een update voortaan nog sneller en daardoor veiliger. Dankzij de update is het systeem vanaf begin 2021 ook geschikt om achteraf te monteren. Bovendien neemt het door de nieuwe, horizontale montage ook veel minder ruimte in beslag.

Daarnaast is het vernieuwde anti-slingersysteem van ATC veel lichter dan zijn voorganger. Aangezien de montageverbinding ongewijzigd blijft, kan een bestaande ATC worden vervangen door de nieuwe versie. Alleen de positie van de ATC verandert. Vroeger verticaal, nu horizontaal voor verdere ruimtebesparing.

Om het risico op slingeren en rollen door kleine uitwijkmanoeuvres, inhaalmanoeuvres en lichte zijwind, te voorkomen, is het vernieuwde systeem sneller, gevoeliger en flexibeler te gebruiken.

Het ATC anti-slingersysteem van AL-KO
Het ATC anti-slingersysteem van AL-KO

Sensoren

Met behulp van sensoren bewaakt het anti-slingersysteem van ATC permanent het rijgedrag en detecteert het mogelijke slingerrisico’s als eerste. De zijdelingse bewegingen worden direct op de as van de aanhanger gedetecteerd. Zodra de schommelingen de kritische grenswaarden overschrijden, wordt de aanhangwagen automatisch en zonder vertraging afgeremd.

Door te remmen wordt de aanhanger of caravan als het ware weer recht in het spoor getrokken. Dit remmen gaat soepel en gelijkmatig zodat dit tijdens inhaalmanoeuvres niet tot bijkomende risico’s leidt. De bestuurder merkt dan ook vrijwel niets van de correctie.

Meer informatie: www.alko-tech.com

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe of tweedehands camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk eerst nog het laatste Kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws