Geplaatst op: 19-03-2024 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Aart Camperinbouw zet met de Hooglander de volgende stap in ontwikkeling eigen lijn

Aart Camperinbouw zet met de Hooglander de volgende stap in ontwikkeling eigen lijn

Comfortabel reizen én slapen is nog nooit zo comfortabel geweest

Het motto ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ staat nog net niet op een tegeltje geschreven, maar de medewerkers van Aart Camperinbouw en eigenaar Arne Veluwenkamp dragen het altijd uit. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Daar hoeven ze niet eens over na te denken, want het zit gewoon in het DNA opgeslagen. Dat ze in het pand op het Sallandse platteland momenteel zo trots als een pauw rondlopen, zegt dus genoeg. Dan is er echt wel reden om te shinen!

Het glimmen van trots heeft alles te maken met de lancering van de nieuwste aanwinst die in eigen beheer bij Aart Camperinbouw is ontworpen en gefabriceerd; de Hooglander. De bezoekers van de Camperbeurs in Hardenberg kregen eind september al een sneak preview. Hoewel je toen alleen nog de buitenzijde en de ruimte binnenin kon bewonderen, klonk er al veel enthousiasme en bewondering. En dat is eigenlijk alleen maar meer geworden nadat de volledig ingerichte Hooglander eind januari in z’n volle glorie werd gepresenteerd tijdens de Caravana in Leeuwarden.
Als we Arne Veluwenkamp enkele weken later spreken, is hij er nog beduusd van. “Weet je wat ik eigenlijk nog het mooist vind? Dat we eigenlijk heel veel doelgroepen en leeftijden blij maken met de Hooglander. We hebben tijdens de beurzen ongelooflijk leuke gesprekken gevoerd met pensionado’s die toe zijn aan een volgende verbeterde versie van hun camper. Of met echtparen die voor het eerst een camper kopen om een langer reisavontuur aan te gaan. En we zagen opvallend veel gezinnetjes met jonge kinderen. Die doelgroep begint zich ook steeds meer te roeren op de campermarkt. De tijd dat het camperen vooral is bedoeld voor ouderen is echt wel voorbij!”, klinkt het overtuigd.

Extra leefruimte

Goed, het is tijd om eens uit de doeken te doen wat die Hooglander nu zo bijzonder maakt. We durven te stellen dat het laatste model van Aart Camperinbouw het beste van twee werelden in zich herbergt. Ondanks alle moderne aanpassingen is het nog steeds ‘slechts’ een camper met een lengte van minder dan 5,5 meter. En toch heb je het geluk over extra leefruimte te beschikken. “Dat maakt het dus tot de ideale camper voor langere reizen”, stelt Arne. “Zowel met z’n tweetjes als met een jong gezin krijg je op deze manier een optimale reis- en vakantie-ervaring voorgeschoteld.”
De Hooglander is al weer de zesde inbouwcamper gecreëerd door het familiebedrijf dat al weer over 25 jaar ervaring in de inbouw beschikt. We kenden al de succesvolle S(m)allander, de S(m)allander XL, Verkenner, IJssellander en Compass 540M. Overigens kan de Hooglander worden gecreëerd op basis van de Peugeot Boxer, Fiat Ducato en Citroën Jumper. Wat we tot slot graag willen vermelden, is dat Aart Camperinbouw de hulp heeft ingeroepen van een heuse interieurstylist die de Hooglander een vintagelook heeft meegegeven. “Zoiets vind je nergens”, laat Arne de teugels van de Sallandse bescheidenheid toch nog even vieren.

Een aantal voordelen van de Hooglander op een rijtje:

  • Een compacte camper van < 5,5 meter
  • Extra zitbank beneden
  • Extra grote bedden beneden (130 x 197 cm) en boven (130 x 200 cm)
  • Twee draaibare voorstoelen om een eetgelegenheid met vier goedgekeurde zitplaatsen te creëren
  • Een goed uitgeruste keuken met fornuis en spoelbak
  • Volop kast- en opbergruimte
  • Stand – kachel (op diesel)

Voor meer voordelen en/of informatie zie www.aartcamperinbouw.nl

Aart Camperinbouw

Zwolseweg 28

8141 EZ Heino

T: 0572 853 133

E: info@aartcamperinbouw.nl

W: www.aartcamperinbouw.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8.00 – 17.00 uur

Zaterdag: 9.00 – 13.00 uur (op afspraak geopend)

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws