Geplaatst op: 25-06-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Verrassend veelzijdig Texel: rust, ruimte en unieke natuur

Verrassend veelzijdig Texel: rust, ruimte en unieke natuur

Texel is verrassend veelzijdig en heeft veel te bieden. Je vindt er rust, ruimte en unieke natuur. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van de wisselende vergezichten tijdens een fietstocht. ’s Avonds kun je genieten van lokale producten in één van de vele restaurants. In de zeven gezellige dorpjes heerst een ontspannen sfeer.

Texel lijkt misschien ver weg, maar dat valt reuze mee. Vanaf Den Helder vertrekt er ieder uur een veerboot en de overtocht kost je slechts 20 minuten. Vooraf reserveren is niet nodig. TESO, de veerdienst, hanteert een meterprijs voor auto met caravan. Voor een kleine caravan betaal je dus minder dan voor een grote caravan. Tip: op dinsdag, woensdag en donderdag krijg je extra korting op een overtocht.

op Texel
Ⓒ justinsinner.nl

Groot aanbod campings

Heerlijk wakker worden, midden in de natuur. Dat kan op Texel. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende campings. Zo zijn er campings in de duinen, bij het bos of dicht bij een dorp. Of wat dacht je van een boerencamping? Alle campings hebben diverse faciliteiten. Er zijn campings met een wasserette, speelweide, recreatieprogramma of restaurant.

Natuurrijk Texel

Op Texel kun je ook echt genieten van de natuur. Je ziet er bijzondere planten, dieren en je hebt een zee van ruimte. En de meest uiteenlopende natuurgebieden liggen binnen handbereik. Er is een grote diversiteit aan landschappen: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. Maar liefst een kwart van het eiland in het Nationaal Park en de natuurgebieden is gratis toegankelijk. De Wadden zijn zelfs uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland!

Natuur op Texel

Actief Texel verkennen

Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Zo kom je op de mooiste plekjes. Het eiland biedt ruim 300 km aan afwisselende wandel- en fietspaden. Zin in iets meer actie? Dan kun je ook gaan kitesurfen, parachutespringen of bijvoorbeeld een balletje slaan op de 18 holes golfbaan.

Mooiste strand van Europa

Texel heeft fantastische stranden. Ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand ligt op je te wachten. Je geniet hier in alle rust van een strandwandeling of een dagje relaxen. Perfect na een dagje strand: een drankje en een hapje bij een gezellig strandpaviljoen.

Texel
Ⓒ justinsinner.nl

Eten en drinken

Lekker eten kan in alle zeven dorpen van het eiland. Jaarlijks staan diverse Texelse restaurants in voorkeurslijsten van culinaire tijdschriften en er is zelfs een restaurant met een Michelinster. De chef-koks van het eiland maken graag gebruik van alle lokale kwaliteitsproducten, zoals het beroemde Texelse lamsvlees, verse asperges, het bekende Texelse bier, de beste schapenkazen en lokale kruidenbitters.

Cultuur snuiven op Texel

Dat Texel een interessant verleden heeft is overal op het eiland te zien. De Texelaars vertellen er graag over in de verschillende musea, zoals zeehondenopvang en natuurcentrum Ecomare, Juttersmuseum Flora en de Texelse vuurtoren.

Meer over Texel lees je op www.texel.net

vakantie op een eiland
Ⓒ justinsinner.nl

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je Texel kunt verkennen? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden