Geplaatst op: 22-05-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Vakantie in Nederland: een heerlijke tijd

Vakantie in Nederland: een heerlijke tijd

Bijna 90 procent van de Europese kampeerders trekt er dit jaar tóch op uit, zo blijkt uit een onderzoek van ACSI Campinggidsen. De meeste kampeerders kiezen voor een vakantie in eigen land. Die voorspelling durven we ook te doen voor Nederlandse kampeerders. En waarom niet? Nederland is práchtig vakantieland.

Onbekende plekken, geen lange reistijden en door het ontbreken van taalbarrières maken de kinderen heel gemakkelijk vriendjes op de camping. Zomaar een handjevol voordelen van een vakantie in Nederland.

Uitwaaien op de Wadden.
Uitwaaien op de Wadden.

Volgens het CBS bezoeken jaarlijks zo’n 3,6 miljoen mensen een Nederlandse camping en dat is niet voor niets: tijdens een vakantie in Nederland is veel te beleven. Van prachtige Noordzee-stranden tot de zandverstuivingen op de Veluwe, en van de Waddeneilanden tot de mergelgrotten in Limburg. En wat dacht je van de Friese meren, waar je heerlijk kunt uitwaaien in een sloepje of met een gehuurde zeilboot?

Nationale parken

En dan hebben we het nog niet gehad over de tientallen Nationale Parken in Nederland, van de Weerribben tot Oosterschelde en van de Biesbosch tot de Utrechtse Heuvelrug. Hier kun je eindeloos vogels spotten en als je vroeg uit de veren bent, of een beetje geluk hebt in de schemering, kun je zelfs onze ‘eigen’ Big Five ontdekken: edelhert, ree, wild zwijn, bever en de zeehond. Of maak er maar meteen de Big Eight van, als je het setje uitbreidt met moeflon, vos en das!

Bovenaan de lijst van de Nederlandse Big Five: het edelhert.
Bovenaan de lijst van de Nederlandse Big Five: het edelhert.

Wandel- en fietsparadijs

In coronatijd wordt het nog wel een uitdaging om musea te bezoeken of een lokale markt, maar voor een boswandeling kun je op heel veel plaatsen in Nederland terecht. En daarnaast is ons land een eldorado voor fietsers. Het Gelderse Vechtdal staat bijvoorbeeld bekend om z’n prachtige fietsroutes door de loof- en naaldbossen van Ommen. Ook langs de rivier de Vecht kun je heerlijke tochtjes maken en in die omgeving vind je volop campings met luxe voorzieningen – vanaf 1 juli zijn ook de sanitairgebouwen weer open.

Andere highlights in Nederland zijn de Hanzesteden. En dan de wat minder bekende, zoals Tiel, Hattem, Kampen en Stavoren. Dat zijn dé plekken om de Nederlandse historie op een bijzondere manier op te snuiven. Zelfs in deze rare coronatijden kun je in eigen land nog een tópvakantie beleven. En de campings? Die zijn er helemaal klaar voor.

Nationaal park De Hoge Veluwe
Nationaal park De Hoge Veluwe.

Moet je doen

Bezoek de havenstadjes aan het IJsselmeer! Volendam, Marken, Edam en Monnickendam: het zijn eeuwenoude havens die ons land groot maakten met met handel en visserij. Op sommige plekken lopen de inwoners nog in klederdracht.

Bezoek de havenstadjes aan het IJsselmeer!
Bezoek de havenstadjes aan het IJsselmeer!

Met de kids

Kanoën in Nationaal Park De Biesbosch! Op verschillende plekken kun je kano’s huren en In alle stilte peddel je door smalle sloten en kreekjes. En misschien kom je zelfs nog bevers tegen!

Kanoën in Nationaal Park De Biesbosch!
Kanoën in Nationaal Park De Biesbosch!

Moet je proberen

Nederlandse specialiteiten, wie kent ze niet? Zeeuwse Bolus, Friese Dúmkes, Haagse Hopjes, Goudse stroopwafels, Hollandse Nieuwe… En wist je dat speculaas in de VOC-tijd is ontstaan, met de ‘nieuwe’ specerijen als kruidnagel, nootmuskaat, kaneel? Zou de good old ‘kapsalon’ uit de shoarmatent ooit net zo beroemd worden?

De Hollandse Nieuwe: een echte Nederlandse specialiteit.
De Hollandse Nieuwe: een echte Nederlandse specialiteit.

Groot aanbod campers en caravans

Genieten van Nederland in een eigen camper of caravan? Op onze website staat een groot en actueel aanbod nieuwe en gebruikte campers en caravans. Nog meer interessante kampeergebieden bekijk je hier.

 

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden