Geplaatst op: 26-05-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
Vakantie in Nederland: 8 campings met privésanitair

Vakantie in Nederland: 8 campings met privésanitair

Steeds meer kampeerders beginnen er voorzichtig aan te denken om de camper of caravan weer van stal te halen. En dat kan ook, met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Voor iedereen die voor 1 juli al graag wil gaan kamperen: bekijk eens deze 8 campings met privésanitair.

Veel campings zijn open, maar gemeenschappelijke ruimtes, zoals het restaurant, het zwembad en het sanitairgebouw, moeten nog steeds gesloten blijven. Op campings is de anderhalvemetersamenleving vaak beter toepasbaar dan thuis, vooral als je in de stad woont. Daarbij komt dat de meeste caravans en campers eigen voorzieningen aan boord hebben: toilet en douche. En hoewel het sanitairgebouw gesloten is, beschikken de meeste campings over een plek buíten het sanitairgebouw waar je je toiletcontainer kunt legen zonder besmettingsgevaar.

Daarnaast telt Nederland volop campings met privésanitair. Zo heb je je eigen toilet en douche exclusief voor jou beschikbaar. Op de website van onder meer ANWBcamping.nl kun je een flink aantal van zulke campings vinden, groot en klein. Hieronder geven we een kleine selectie. Wel is het verstandig om vooraf te informeren bij de camping van je keuze en vaak is een reservering noodzakelijk, om toeloop bij de receptie te voorkomen. Bel dus even vooraf om te informeren naar de mogelijkheden en om teleurstellingen te voorkomen!

1 – Marveld Recreatie

Groenlo (OVERIJSSEL)

Deze veelzijdige camping is onderdeel van een groot bungalowpark. De staanplaatsen liggen langs de randen van ruime velden, waarvan de meeste autovrij zijn. Op de camping tref je een grote variatie aan spel- en sportmogelijkheden aan, zowel indoor als outdoor. Er zijn elektrische fietsen en scooters te huur.

Meer informatie: www.marveld.nl

Marveld Recreatie
Marveld Recreatie

2 – Camping De Paal

Bergeijk (NOORD-BRABANT)

Awardwinnende familiecamping met veel voorzieningen voor kinderen. De grotendeels autovrije plaatsen liggen aan straatjes of op velden. Er zijn veel buitenspeeltuinen. Winnaar Camping van het Jaar 2018 en 2019 in de categorie ‘de mooiste camping voor gezinnen met kinderen (tot 12 jaar)’.

Meer informatie: www.depaal.nl

Camping De Paal
Camping De Paal

3 – Camping Scheldeoord

Baarland (ZEELAND)

Deze familiecamping ligt achter een dijk van de Westerschelde, met aan de andere kant van de dijk een uniek zandstrand. De staanplaatsen bevinden zich op kleine velden, omzoomd door struiken en bomen. De speeltuinen en sportvoorzieningen bieden volop vermaak. Fietsen, steps en een fietskar te huur.

Meer informatie: www.scheldeoord.ardoer.com

Camping Scheldeoord
Camping Scheldeoord

4 – Camping Tempelhof

Callantsoog (NOORD-HOLLAND)

De camping ligt tussen uitgestrekte polders en bloembollenvelden, vlak bij het zandstrand van Callantsoog. Het terrein heeft een open karakter en biedt comfortplaatsen van verschillend formaat, waarvan een aantal met privésanitair. De staanplaatsen liggen aan straatjes op grasvelden met wat speeltoestellen. Er is een leuke waterspeelplaats voor de iets grotere kinderen.

Meer informatie: www.tempelhof.ardoer.com

Camping Tempelhof
Camping Tempelhof

5 – Park Landgoed Ginkelduin

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug (UTRECHT)

Op deze parkachtig aangelegde camping in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug ervaar je rust en ruimte. De autovrije staanplaatsen bevinden zich op vlakke velden, omgeven door gevarieerde begroeiing met volop privacy. Veel buitenfaciliteiten voor kleine kinderen en tieners.

Meer informatie: www.molencaten.nl

Park Landgoed Ginkelduin
Park Landgoed Ginkelduin

6 – Camping ’t Eikenbos

Sinderen (GELDERLAND)

Groene camping met voor alle staanplaatsen een eigen parkeerplaats. Privésanitair in één van de vier sanitairgebouwen. De ruime staanplaatsen liggen op gevarieerde velden en zijn omgeven door struiken en bomen. De hoogte van deze struiken varieert, zodat je kunt kiezen voor meer of minder privacy.

Meer informatie: www.eikenbos.nl

Camping ’t Eikenbos
Camping ’t Eikenbos

7 – Camping De Mescherhei

Zint-Geertruid (LIMBURG)

Een door kersen- en appelbomen omringde Vekabo-camping achter een boerderij met koeien. Vanaf de staanplaatsen heb je uitzicht over het Maasdal, Savelsbos en de Pietersberg of op de boomgaarden. Verse scharreleieren te koop van eigen kippen. Fietsen kunnen overdekt worden gestald.

Meer informatie: www.de-mescherhei.nl

Camping De Mescherhei
Camping De Mescherhei

8 – Camping Rondeweibos

Rockanje (ZUID-HOLLAND)

Knusse camping op net achter het strand Rockanje, op het Zuid-Hollandse eiland Voorne. Ideaal gelegen voor wandelaars en fietsers, met mooie routes door het Voornse Duin: De camping grenst direct aan dit 850 hectare grote strand-, bos- en duingebied.

Meer informatie: www.molencaten.nl

Camping Rondeweibos
Camping Rondeweibos

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je deze campings kunt bezoeken? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer kampeernieuws bekijk je hier.

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden