Geplaatst op: 23-09-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Tropical Islands: kerstvakantie in de Duitse Tropen

Tropical Islands: kerstvakantie in de Duitse Tropen

Van de kerstboom thuis naar palmen en zonovergoten strand. En dat met de caravan achter de auto. Heerlijke temperaturen zowel in als buiten het water of zwemmen in een winterlandschap. Het kan allemaal in Tropical Islands. Op een steenworp van Berlijn ligt het grootste tropische indoorparadijs van Europa.

Tropical IslandsWie dus even weg wil van grauw en kou in het eigen land, hoeft niet een dag lang te vliegen naar een ander continent, maar onze ‘oosterbuur’ heeft de tropen in een immense hal in de bossen van Brandenburg ter beschikking. En in die bossen ligt een fantastische camping met eenvoudige tippi’s tot en met de ultieme luxetenten. Glamping dus. Met daarnaast talloze staplaatsen voor caravans en campers in de bossen waar ook nog eens zo’n 150 naturehomes klaar staan om gasten o.a. uit Nederland te verwelkomen. Daarnaast kun je kiezen tussen de hotelaccommodaties in en net buiten de buitenaards aandoende, voormalige zeppelinhal.

Onderweg naar Tropical Islands

Voor elk wat wils dus en iedereen kan op zijn manier Tropical Islands bereiken. Per auto, al dan niet met caravan, of per camper. Maar ook met de trein of een combinatie vliegtuig/trein en de aansluitende shuttledienst, die de laatste 5 kilometer voor haar rekening neemt, is het tropisch genot makkelijk bereikbaar. Een vlucht op Berlijn-Tegel of Berlijn-Schönefeld duurt net iets meer dan één uur, de regionale trein naar station Tropical Islands heeft er vanaf de Hauptbahnhof een klein uurtje voor nodig. En dan is het een paar dagen hartverwarmend en puur genieten.

Tropical Islands - waterpret

Spelen voor de allerkleinsten en avontuur voor de opgroeiende jeugd en ontspanning en rust puur voor de (groot)ouders. En dat alles bij een gemiddelde temperatuur van pakweg 28 graden. De watertemperatuur doet daar zowel binnen als buiten niet voor onder. Enkel in het met zeven saunalandschappen grootste wellnesscomplex van Duitsland loopt de temperatuur regelmatig een stuk hoger op. Alles onder één dak. Inclusief een 13-tal restaurants en bars en barretjes en spannende attracties voor alle leeftijdsgroepen.

Zee, strand en lagune

De ‘Zuidzee’ met zijn 200 meter lange strand is puur speelgenot voor de kinderen. Met attracties in het water en op het strand, terwijl de ouders op de ligbedden tot rust komen onder het genot van de heerlijke temperatuur en een drankje. En… waar ze af en toe ‘n oogje in het zeil kunnen houden.

Tropical IslandsAan de andere kant van het regenwoud ligt de lagune. Een waterlandschap ter grootte van vier zwembaden waarin bubbelbaden, jetstream en watervallen zorgen voor afwisseling en waterplezier. Het geheel is fantastisch uitgelicht, zeker in de schemering van de avonduren. Het oog wil immers ook wat. Het inpandige hotel is opgetrokken in koloniaalstijl en is in feite een dorp met winkeltjes en een boulevard. Kortom een omgeving waar je graag wil zijn en waar het goed toeven is.

Vlakbij Berlijn en Potsdam

Over omgeving gesproken: in de directe nabijheid van Tropical Islands, zeg maar op 3 kwartier met de auto dan wel trein, ligt een van ’s werelds meest bruisende steden: Berlijn. Een dagje shoppen of sightseeing Berlijn of Potsdam met zijn beroemde Holländer-Viertel en paleizen, is een spannende onderbreking van je tropisch vakantie, waarna je, als je terug bent, weer heerlijk kunt ontspannen. En voor je weet is de kerstvakantie weer voorbij, maar met dat heerlijke gevoel van die tropenbelevenis, kun je de winter weer makkelijk aan.

Voor meer informatie: https://www.tropical-islands.de/nl/

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden