Geplaatst op: 15-12-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Op wintersport? Ga eens met de camper…

Op wintersport? Ga eens met de camper…

Als je aan wintersport denkt, denk je al gauw aan verblijven in een hotel of chalet. Maar als je in het bezit van een camper bent, kun je natuurlijk ook ideaal de sneeuw opzoeken vanuit je eigen kampeerplek. Zeker als je een camper hebt die je goed warm kan houden…

Je zou trouwens niet de enige zijn die de camper pakt voor een wintersportvakantie. Steeds meer mensen doen het op deze manier: maar liefst 10 procent van de Nederlandse camperaars neemt zijn kampeerauto mee naar de sneeuw. Zo blijkt uit een poll op de website van de NKC (Nederlandse Kamperauto Club).

Winters kamperen populairder

Aardig wat mensen hebben deze poll ingevuld:  9.638 om precies te zijn. Zij reizen niet alleen in het voor- en naseizoen, ook de winter wordt steeds populairder. Stan Stolwerk, directeur van de NKC, aan het woord: “Het klinkt misschien onaantrekkelijk, kamperen op wintersport, maar dat hoeft het helemaal niet meer te zijn. Campers zijn goed bestand tegen de kou en wanneer dit niet zo is, zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om de kampeermiddelen wel wintervast te maken. Ook zijn camperplaatsen en campings aan de piste vaak voorzien van allerlei faciliteiten, zoals een droogruimte voor ski’s, wellness en een huiskamer waar je in de avond kunt zitten.”

Wintersport

Meest gekozen wintersportlanden

Voor wintersport met de camper is Oostenrijk het meest gekozen land. Vervolgens is ook Duitsland favoriet, gevolgd door Frankrijk. Wintersportlanden als Italië, Zwitserland en Noorwegen worden toch minder gekozen. Ben je benieuwd naar de camperplaatsen in de buurt van wintersportgebieden? Neem eens een kijkje op Campercontact.com. Daar vind je alle overnachtingsplaatsen voor campers vlak bij wintersportgebieden. Zoals je kunt zien, is er volop keuze.

Geliefde bezigheden van camperaars tijdens de wintersport zijn logischerwijs skiën en snowboarden, maar ook wandelen is een populaire bezigheid. Om naar de sneeuw te kunnen, liet ongeveer de helft van de camperaars een aanpassing doen aan zijn camper, uiteenlopend van het aanbrengen van extra isolatie tot het aanschaffen van een wintervoortent. Aan de verbeteringen gaven camperaars tussen de 0 en 10.000 euro uit.

Op zoek naar een camper waar je mee op wintersportvakantie kunt? Bekijk hier alle campers die te koop staan

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden