Geplaatst op: 09-02-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Op vakantie in Italië: Bijkomen in Bolzano

Op vakantie in Italië: Bijkomen in Bolzano

Ga je op vakantie naar Italië? Bezoek dan ook even Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol. De stad combineert Oostenrijkse gezelligheid met La Vita Bella van Italië – het goede leven. En als je richting Gardameer gaat, dan is Bolzano ook nog eens een heerlijke tussenstop om even op adem te komen.

Smalle straatjes en leuke pleinen: het is niet moeilijk om verliefd te worden op Bolzano, die prachtige stad aan de voet van de Italiaanse Dolomieten. Onderweg naar de toeristische drukte van Venetië of het Gardameer is dit een mooie plek om even een paar dagen uit te hijgen. En uithijgen kún je, in en rond Bolzano. In de directe omgeving kun je je vergapen aan het grote aantal kastelen en burchten, maar die vind je ook ín de stad zélf. Lekker ronddolen kun je ook in de belangrijkste straat van het historische centrum, de Lauben. Dat was eeuwenlang de verzamelplek voor handelsreizigers.

Delicatessenwinkels

In Bolzano kun je geweldig eten in de typisch Italiaanse restaurantjes en overal vind je delicatessenwinkels waar de streeklekkernijen liggen uitgestald in de etalages. Zoals de Bombolini, een zoete lekkernij is die nog het meeste lijkt op een gevulde oliebol. Op elke straathoek merk je hier de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse invloed in de regio die in het Italiaans ‘Alto Adige’ wordt genoemd. Vooral in de keuken.

het is niet moeilijk om verliefd te worden op Bolzano
het is niet moeilijk om verliefd te worden op Bolzano.

Neem Canederli, dat we in Duitsland kennen als knödel van brooddeeg. De Italiaanse variant is lekkerder: met gerookt spek en bestrooid met Parmezaanse kaas. Of Gulasch di Selvaggina, met hertenvlees, uien en veel knoflook. Stuk voor stuk gerechten uit de categorie mountain fuel, want het aantal calorieën in zo’n maaltijd raak je pas weer kwijt nadat je een paar stevige bomen hebt geveld.

Campings in de buurt

Kamperen kan lekker dichtbij, op camping Moosbauer, een ecologische camping aan de rand van de stad. Of iets verderop: camping Vidor, in Pozza di Fassa: een luxe familiecamping met zwembad, welness, topsanitair en een geweldig restaurant, middenin de bergen (40 km vanaf Bolzano). Als je daar bent geweest, wil je niet eens meer naar het Gardameer…

Camping Vidor, ligt 40 km vanaf Bolzano.
Camping Vidor, ligt 40 km vanaf Bolzano.

Tips in omgeving Bolzano

Moet je doen

Rond de stad kun je op kastelentocht: slot Runkelstein ligt in het noorden van Bolzano, kasteel Sigmundskron in het zuiden. En in de wijk Gries-Quirein kun je ook je hart ophalen.

Met de kids

Hij leefde maar liefst 5.300 jaar geleden: Ötzi de sneeuwman werd gevonden aan de rand van een gletscher, op ruim 3.200 meter hoogte:. In het in het archeologisch museum kom je alles over ‘m te weten. Meer informatie: www.archaeologiemuseum.it

Moet je proberen

Het is een van de belangrijkste outdoormerken van Italië en naast de fabriek ligt de Salewa Cube, de grootste klimhal van het land. Perfecte slechtweerbestemming met kinderen. Meer informatie: www.salewa-cube.com

Ötzi de sneeuwman.
Ötzi de sneeuwman.

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je Bolzano kunt verkennen? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer interessante kampeergebieden bekijk je hier.

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden