Geplaatst op: 28-11-2019 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 4 minuten
Onze top 5 bijzondere kerstmarkten

Onze top 5 bijzondere kerstmarkten

De dagen worden korter, de temperatuur gaat naar beneden en de lichtjes branden weer. Het einde van het jaar nadert en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd wordt voor de kerstmarkten! Wie houdt er nou niet van kerstmarkten? De gezellige sfeer, mooie lichtjes en het lekkere eten. Wij zijn er dol op en daarom hebben wij een top 5 bijzondere kerstmarkten voor je samengesteld!

Dickens festijn
De entree van het Dickens festijn

1. Deventer

Dickens festijn

Het Dickens festijn is misschien niet de eerste kerstmarkt waar je aan denkt maar het is zeker de moeite waard! Heel Deventer wordt getransformeerd tot het Engeland in de 19e eeuw. Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Geniet als bezoeker van een warme punch of gepofte kastanjes.

Meer informatie: dickensfestijn.nl

Kerstmarkt Brussel
Foto van de gigantische kerstboom op de Grote Markt

2. Brussel

Kerstmarkt van maar liefst 2 kilometer!

De Brusselse kerstmarkt staat al jaren in de top 3 beste kerstmarkten van Europa en dat is niet geheel onbegrijpelijk. Van 25 november tot 1 januari wordt het centrum van Brussel omgebouwd tot een gigantische kerstmarkt van maar liefst 2 kilometer! Op de Grote Markt wordt een enorme kerstboom opgesierd en op de Baksteenkaai ligt een grote schaatsbaan. Er is genoeg te zien en te ontdekken want door heel de stad zijn winterse festivals te beleven. Je zal je dus zeker niet vervelend in Brussel!

Meer informatie: www.kerstmarkt-brussel.nl

Kerstmarkt Valkenburg
Kerstmarkt in één van de grotten in Valkenburg

3. Valkenburg

Ondergrondse kerstmarkt

Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt, deze kan je bezoeken in het pitoresque Valkenburg. Laat je meenemen door de ondergrondse betovering in de grotten met honderden kraampjes, duizenden lichtjes en indrukwekkende zandsculpturen. De sfeervolle aankleding zorgt voor een aansprekende entourage en de prachtige settings en decors gaan harmonisch over in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Vorig jaar won Kerststad Valkenburg de titel ‘European City of Christmas 2018’ en dit jaar is Kerststad Valkenburg wederom genomineerd! Je kan de prachtige kerstgrotten bezoeken van 15 november tot 5 januari.

Meer informatie: www.kerststadvalkenburg.nl

Kerstmarkt borken-Marbeck
Het verlichte bos van Borken-Marbeck

4. Borken-Marbeck

Kerstmarkt in het bos

Een kerstmarkt in een bos! Wie vindt dat nou niet leuk? Het bos wordt sprookjes achtig verlicht en geeft een fonomenele sfeer. Honderden lampjes in de bomen, verlichtte kraampjes met ambachtelijke cadeaus, zelfgebakken koeken en regionale specialiteiten. Er is voor iedereen genoeg te doen. Zo kunnen kinderen lekker knutselen, kan je stokbrood bakken bij het kampvuur en vind je overal romantische plekjes om gezellig met zijn alle te genieten van de kerstsfeer. Bekijk de website voor de verschillende data.

Meer informatie: www.geheimoverdegrens.nl

Kerstmarkt Maastricht
De draaimolen op het mooie verlichte Vrijthof plein

5. Maastricht

Kerstmarkt Maastricht

Van 29 november tot 31 december kan je genieten van de heerlijke kerstsfeer in het prachtige Maastricht. Maastricht is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Nederland en komt tijdens de kerst helemaal tot zijn recht. Maastricht wordt omgetoverd tot een magisch en idyllische kerstmarkt. Je kan een rondje maken in het verlichte reuzenrad en je kan er ook nog is schaatsen. Dit allemaal onder het genot van een warme chocomelk met een stukje Limburgsche vlaai. Daarnaast is er een leuke lichtroute die je kan volgen en zie je het historische centrum stralen als nooit te voren! De kerstmarkt in Maastricht is een absolute sensatie.

Meer informatie: www.bezoekmaastricht.nl/magisch-maastricht

Groot aanbod in campers en caravans

Ben je op zoek naar een camper of caravan? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Wil je meer lezen over bijzondere plekken binnen en buiten Nederland? Kijk dan hier!

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden