Geplaatst op: 09-11-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Luzern-Vierwoudstedenmeer: hoog in de Zwitserse bergen…

Luzern-Vierwoudstedenmeer: hoog in de Zwitserse bergen…

In het hart van Zwitserland ligt de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer. Hier start het Grote Genieten: romantisch picknicken tijdens een boottochtje op het rimpelloze meer, of juist stuiterend naar beneden, op de rodelbaan tussen de Alpenreuzen. En wat dacht je van het ‘blotevoetenpad’, hoog in de bergen?

Het leuke van Luzern-Vierwoudstedenmeer is dat je adembenemende natuur kunt combineren met het bruisende stadsleven: shoppen, slenteren, terrasjes. Of even verliefd zoenen in de schemering, op de 205 meter lange, houten kapelbrug: exact op de plek waar de rivier Reuss het Vierwoudstedenmeer verlaat. Het meer is ook een perfecte locatie voor een romantisch boottochtje, maar je kunt het leven van alledag ook prima achter je laten tijdens een sportieve fietstocht door het prachtige landschap rond de stad Luzern.

Luzern-Vierwoudstedenmeer

Genieten tussen de Alpenreuzen

Op zoek meer actie? Dan ga je naar Engelberg, op zoek naar de schat die hoog bij de Brunnihut verborgen ligt. Na een geslaagde schatzoekmissie kun je lekker bijkomen aan de Härzlisee, op een van de gezellige terrasjes met een weergaloos uitzicht over het bergmeer. En wat dacht je van het ‘blotevoetenpad’, een mooie wandeling rondom het meertje. Op het speciaal geprepareerde wandelroute geef je je voeten een bijzondere massage. Hebben je kinderen nog energie over? Wat dacht je van de kabelbaan? Daarmee daal je af naar het tussenstation Ristis voor een rodeltocht door het Alpenlandschap. Op en neer, van links naar rechts: de kids kunnen dat de hele dag wel volhouden.

Ontspannen in Luzern-Vierwoudstedenmeer

Tijdens je vakantie kun je lekker ontspannen op een van de vele campings in de regio, bijvoorbeeld pal aan de Sarnersee of hoog in de bergen bij Engelberg. Zwemmen, lekker eten, genieten van de stilte… Ga je mee naar de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer?

Luzern-Vierwoudstedenmeer

Doen, zien, proeven

Moet je doen

De rit naar de Titlis is een echte belevenis. Eerst met de nieuwe gondellift – Titlis Xpress – naar het middenstation, dan helemaal tot aan de top met de Titlis Rotair, de eerste draaibare kabelbaan ter wereld.
www.titlis.ch

Moet je zien

Luzern ligt aan de Reuss-rivier, aan het einde van het Vierwoudstedenmeer, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Sinds 1840 is de stad geliefd bij toeristen, bijvoorbeeld om z’n binnenstad en de kapelbrug en watertoren.
www.myswitzerland.com

Moet je proeven

Tussen de eeuwenoude kloostermuren Kloster Engelberg wordt melk uit de regio verwerkt tot geiten- en schapenkaas, alpenkaas en andere zuivelspecialiteiten zoals yoghurt. En tijdens de demonstraties zie je precies hoé dat gebeurt.

Meer info: www.schaukaeserei-engelberg.ch
Een camper of caravan waarmee je Luzern-Vierwoudstedenmeer kunt verkennen? Bekijk hier het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden