Geplaatst op: 15-08-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
La Manche: de zonnige Côte des Isles

La Manche: de zonnige Côte des Isles

Zon, zee, strand. Dat vind je aan de Côte des Isles, de westelijke kuststreek van het Normandisch schiereiland La Manche. Met als extraatje: de Kanaaleilanden, op een uurtje varen. Een perfecte bestemming voor een heerlijke kampeervakantie.

De Côte des Isles is ideaal voor een lekker zomerse fietsvakantie, inclusief een uitstapje naar het eiland Jersey. Het is heerlijk om vanuit Blainville-sur-mer de kustlijn te volgen volgen richting Portbail. Onderweg kom je langs kasteel Pirou, het oudste kasteel van Normandië. De route is comfortabel vlak en je komt door typisch Franse dorpjes met stenen huizen, getooid met vrolijk witte luiken.

In Lessay fiets je over de Voie Verte, een fiets- en wandelpad waar ooit een spoorlijn was – een prachtige route vol vergezichten tot aan Portbail, waar de vloed het zandpad langs het binnenmeertje bijna laat overstromen. Voor de lunch kun je hier heerlijk ‘Fruits de Mer’ eten, bijvoorbeeld bij het restaurantje ‘Aux XIII Arches’. Of oesters, want de baai baai van Mont St. Michel puilt uit van de oesterkwekerijen.

La Manche is een geweldige fietsregio.
La Manche is een geweldige fietsregio.

Dagtocht naar het eiland Jersey

Na een paar relaxte dagen op een van de campings is dít een echte aanrader: met de veerboot naar het eiland Jersey, per fiets. Een leuke route is naar de vuurtoren van Corbière. Ook hier is er een oude spoorlijn omgetoverd tot fiets- en wandelpad, de Corbière Walk. Onderweg zie je pijnbomen, yucca’s en andere tropische planten die bijdragen bij aan het mediterrane sfeertje op het eiland. Bij laag water zie je vanaf de vuurtoren hoe de rotsen uit de zeebodem steken – geen wonder dat hier af en toe boten vastlopen.

Via de Route des Champs fiets je vervolgens naar St. Brelade’s Bay waar je geweldig kunt wandelen over een mooi zandpad langs hoge rotsen. Eenmaal terug op het Franse vasteland pak je ook Granville nog even mee: het oude stadsgedeelte is een klein schiereilandje omringd door zee, met als baken roodwitte vuurtoren. Dit is een echt fietsparadijs!

Kasteel Pirou, het oudste kasteel van Normandië.
Kasteel Pirou, het oudste kasteel van Normandië.

Tips aan de Côte des Isles

Moet je doen

Met de veerboot naar het eiland Jersey, een subtropisch stukje Engeland voor de Franse kust. Neem je fietsen mee!

Moet je zien

Oesters gedijen hier goed door het enorme getijdenverschil. De afstand tussen eb en vloed kan oplopen tot wel 10 kilometer!

Moet je proberen

In Bricqueville-sur-mer ontdek je de Havre de la Vanlée die droogvalt met eb en weer overstroomt met vloed: een bijzonder schouwspel.

Oesters proeven aan de Côte des Isles.
Oesters proeven aan de Côte des Isles.

Groot aanbod

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je op vakantie naar Frankrijk kunt gaan? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod of lees over meer prachtige kampeergebieden.

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden