Geplaatst op: 03-08-2020 Geschreven door: Nofar Biran Leestijd: 2 minuten
Klein budget, maar toch op vakantie? Het kan!

Klein budget, maar toch op vakantie? Het kan!

Appie Wijma uit het Groningse Opende is vorig jaar een camping begonnen voor minima. En dit jaar doet hij er een schepje bovenop. Gezien de hoeveelheid giften die binnekomen, kan Appie namelijk zelfs all-inclusive-vakanties aanbieden.

De weldoener die het zelf ook niet breed heeft, begon dit initiatief met het devies: ‘Wat ik heb, geef ik weg’. Wat als een klein idee begon, is heel snel uitgegroeid. De bedoeling was om vier tenten aan te bieden, maar dankzij gratis tenten en materialen is het een veelvoud daarvan geworden.

Van nieuwe kleding, zakken chips, verschillende flessen drinken, kaas en noem het maar op. Er komt elke dag een auto vol tassen. Sterker nog: vorig jaar waren de gasten aangewezen op tentjes en dit jaar kunnen ze in luxe vouwwagens en caravans logeren. Ook zijn

Appie vertelt verder: “Ik kom zoveel armoede tegen”, vervolgt Appie, “ook omdat ik de ‘voedseltuin’ run. Ik heb een zwak voor de mens die het minder heeft. Ik kan niet tegen onrecht. En dan hoor je van die kinderen dat ze nog nooit op vakantie zijn geweest. Ik gun al die gezinnen gewoon een zorgeloze week.”

Veel werk verzet

In het afgelopen jaar heeft Appie dan ook heel wat werk verzet om het zijn gasten naar de zin te maken. “We hebben een compleet nieuw hekwerk gekregen, een speeltoestel geplaatst en geverfd. We zijn hier met man en macht bezig geweest en ik ben nu heel tevreden.”

De gasten kunnen hun geluk niet op. “Ik vind het hier gezellig en het is ook leuk voor onze dochter”, zegt een van de gasten. “Ze is lekker aan het spelen en heeft het helemaal naar haar zin. Dat is geweldig om te zien.” Het gezin was deze zomer niet op vakantie gegaan, als ze niet bij Appie hadden kunnen logeren.

Campingeigenaar Appie is niet van plan te stoppen hiermee, want hij haalt er heel veel voldoening uit: “Je wordt er geen cent beter van, want je hebt er heel veel werk van. Maar toch geeft het je zoveel rijkdom. ”

De gasten zijn één volle week welkom op Appies camping. Boeken kan inmiddels niet meer: voor dit seizoen zit de camping vol.

Lees hier het volledige artikel.
Meer lezen over kampeer nieuws? Klik hier!

Zelf op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons gehele aanbod.

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden