Geplaatst op: 06-07-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 2 minuten
Duitsland: kamperen tussen de wijngaarden

Duitsland: kamperen tussen de wijngaarden

Nu de reiswaarschuwingen steeds meer versoepeld worden binnen Europa, is de belangstelling om op pad te gaan hoger dan ooit. Zo is Duitsland bijvoorbeeld een populaire bestemming. Om de laatste reden heeft de Duits Wijninstituut onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijnbouwgebieden.

Het beste van twee werelden voor velen. Want wat is er fijner dat met je camper rondtrekken door pittoreske landschappen om vervolgens dat te combineren met een glad goede wijn?

“Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren hebben we 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper”, aldus Monika Reule, directeur van het het Duits Wijninstituut. “En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die hiertoe bereid zijn. Maar vanaf drie staanplaatsen hebben wijnboeren een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren.”

Duitsland biedt vele wijnroutes wat de reis extra leuk maken. Andere populaire activiteiten zijn bijvoorbeeld  ‘de mooiste uitzichten over wijngaarden‘, ‘hoogtepunten van de wijncultuur‘ en Duitslands ‘bekroonde vinotheken‘.

Wil je ontdekken waar dit allemaal mogelijk is? Kijk dan op Camperplaatsen_bij_wijnboeren_2020.pdf
Verder alles lezen over kampeergebieden? Lees dan hier door

Milieusticker Duitsland

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden