Geplaatst op: 27-08-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Kamperen in Frankrijk: verken de Provence

Kamperen in Frankrijk: verken de Provence

Toch wel een favoriet land van ons Nederlanders: Frankrijk. En een prachtig gebied in dit land is de Provence. Het is een prachtig gebied vol bergen, gletscherdalen en leuke stadjes. Lavendel en eindeloze velden vol zonnebloemen brengen er volop kleur. En wat dacht je van de Grand Canyon du Verdon? Na de Amerikaanse Grand Canyon is dit de grootste kloof ter wereld.

Grand Canyon du Verdon

Zevenhonderd meter diep en ruim twintig kilometer. Dat is de Grand Canyon du Verdon, na de Grand Canyon in Amerika is het de grootste kloof op aarde. Met duizelingwekkende afgronden, waar je slechts met moeite helemaal benden het riviertje ziet stromen. Op sommige plekken is-ie niet breder dan acht meter.

Flamingo's in de Provence

Flamingo’s en paarden

De Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk, tussen de Italiaanse grens en het Rhônedal. Het gebied bestaat uit een groot aantal provincies, zoals de Bouches-du-Rhône die bekend staat om z’n zoutwatermoerrassen en de stranden van de Camargue. Met wat geluk kom je hier flamingo’s tegen en wilde paarden.

wielrenners Mont Ventoux

Mont Ventoux

Bijzonder is ook de Var, een gebied dat miljoenen jaren geleden werd gevormd door woeste vulkaanuitbarstingen. Het kleinste departement van de Provence is Vaucluse, waar de jaarlijks duizenden wielrenners de strijd aangaan met de bijna 2.000 meter hoge Mont Ventoux.

 

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Mooie steden zijn Cannes, Nice en Marseille – die laatste is de bakermat van de Bouillabaisse: de rijk gevulde vissoep met geroosterd brood en knoflooksaus aïoli. In de ‘Vieux Port’ vind je talloze bistro’s en visrestaurants waar die heerlijke soep dagelijks vers wordt gemaakt. Nog een paar culinaire hoogtepunten zijn gebraden kip uit de oven en de Franse appeltaart Tarte aux Pommes.

Provence

Vincent van Gogh

Lavendel-liefhebbers moeten in de zomer naar Dignes-les-Bains, de hoofdstad van de lavendel. In het eerste weekend van augustus wordt hier de lavendeloogst gevierd met een vijf dagen durend festival. Antiekverzamelaars kunnen in de Provence naar Isle sur la Sorgue: een prachtig dorpje dat uitpuilt van de brocante-winkeltjes.

Een leuke plek om te picknicken is vlakbij: de Romeinse ruïnes in Saint-Remy-de-Provence. Kaasjes, stokbroodje, wat vers fruit… Dan voel je je vanzelf als Vincent van Gogh – die heeft hier zelfs een tijdje gewoond!

Romeinse ruïnes in de Provence

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je de Provence kunt verkennen? Op onze website kun je kiezen uit een groot aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod

Milieusticker Frankrijk

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden