Geplaatst op: 06-02-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 4 minuten
Grote variatie aan campings: van mini naar mega

Grote variatie aan campings: van mini naar mega

Iedereen heeft een ander idee van een de perfecte kampeervakantie en dat is maar goed ook. Want in de kampeerwereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Van primitief tot super de luxe, van kolossale campings tot schattige minicampings. Er is voor ieder wat wils en elk soort camping heeft dan ook zijn voordelen.

De schoonheid van een kleine camping

Het eerste waar mensen aan denken bij een mini-camping is toch ‘lekker rustig’. De meeste mensen gaan dan ook naar een mini-camping voor de rust en privacy. Een mini-camping heeft een beperkt aantal staplaatsen waardoor je de zekerheid hebt dat je niet hutjemutje op elkaar zit.

Mini-campings zijn vaak ook te vinden op de mooiste plekjes, terug getrokken in de natuur. Wat een mini-camping dan ook ontzettend siert is de heerlijke intieme sfeer. Doordat je eigenlijk op een stukje terrein mag kamperen van een eigenaar. Gezellig op het erf bij de boer of iemand met een groot stuk land die zelf wordt onderhouden. Hierdoor voel je je echt te gast waardoor de sfeer een stuk intiemer zal aanvoelen.

Wat voor de één als vervelend kan worden ervaren zal voor de ander een positief aspect zijn. Meestal vind je op dit soort campings geen wifi. Daarnaast zullen er voor de kinderen niet veel nieuwe vriendjes aanwezig zijn. Het is dus allemaal een stukje primitiever.

Les Fayes Frankrijk

Neem eens een kijkje bij Les Fayes in Frankrijk. Deze mini-camping biedt ruimte aan voor ongeveer 6 plaatsen voor max. 20 personen. Midden in de natuur voor een rustgevende en intieme ervaring.

De gezelligheid van een grote camping

In tegenstelling op de mini-camping wordt er op de grote-camping altijd wel wat georganiseerd. Van sportwedstrijden tot muziek avonden, er is altijd entertainment dankzij een animatieteam. Als je enorm van gezelligheid en aanspraak houdt dan kiest men ook vaak voor een grote-camping. Voor de kids zijn er genoeg vakantievriendjes om zich de hele dag te vermaken. Stiekem is dit natuurlijk ook wel lekker voor de ouders om even niet naar de kids om te hoeven kijken.

De faciliteiten zijn vaak ook ruimer. Zo is er altijd wel een zwembad met glijbanen of een grote speeltuin. Daarnaast kan je ook vaak lekker even een snack halen op de camping, dat hoort er nou eenmaal ook bij op vakantie. Sommige campings hebben zelfs een restaurant of een horecaplein met een café erbij! Mocht je zelf aan de slag willen zijn er soms ook kleine supermarktjes of bakkertjes aanwezig.

Voor sommige kan al deze drukte te veel zijn, anderen zullen er enorm van genieten. Op een grote camping zal je je zeker niet snel vervelen. De faciliteiten zijn enorm net zoals de camping zelf.

Bekijk bijvoorbeeld eens Camping Domaine de la Yole in Frankrijk. De grote-camping biedt eindeloos familieplezier van midgetgolf tot een zwemparadijs tot een wijnproeverij.

Camping Domaine de la Yole

Al met al is er geen beter of slechter, het is slechts een kwestie van wat jouw voorkeur is. Geniet je meer van een primitieve vakantie waarbij je jezelf even helemaal kan terug trekken in de natuur? Dan is de mini-camping voor jou de beste optie. Geniet je meer van een sociaal-gezellige vakantie waarbij het hele gezin kan worden geëntertaind? Dan is de grote-camping voor jou een goede optie!

Meer lezen over kampeer plekken? Lees dan verder op onze blog!

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden