Geplaatst op: 24-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Genieten van de meren in de Franse Vogezen

Genieten van de meren in de Franse Vogezen

Frankrijk: een veelzijdig vakantieland en niet voor niets een van onze favoriete kampeerbestemmingen. Er zijn veel mooie regio’s te ontdekken. Een prachtige bestemming is bijvoorbeeld Gérardmer en de Vallée des Lacs. Hier in de Franse Vogezen kun je heerlijk wandelen en je spiegelen in het rimpelloze water van al die prachtige meren…

De Franse Vogezen vind je in het oosten van het land, vanuit Luxemburg loodrecht naar beneden. De Vogezen is een prachtig natuurgebied en waar drie verschillende rivieren doorheen stromen: de Moezel, de Maas en de Rhône. Beroemd is het Parc Natural Régional des Ballons des Vosges, een hele mond vol, met een prachtige natuur en voor de sportievelingen onder ons: heerlijk om te fietsen.

De Vogezen is een prachtig natuurgebied
De Vogezen is een prachtig natuurgebied

Grand Ballon

En dan pak je natuurlijk meteen de roemruchte Grand Ballon mee: de hoogste bergtop van de Vogezen, met 1.424 meter. Je vindt hier een van de grootste sparrenbossen van het land en die bomen kunnen zomaar veertig meter hoog worden. Wees niet verbaasd als je hier in de bossen herten en wilde zwijnen tegenkomt en dat geldt ook voor de oevers van de meren van La Bresse en het Meer van Gérardmer.

Watersport

Die laatste is het grootste meer van de Vogezen. Het meer is 2,2 kilometer lang en een kleine achthonderd meter breed. Het is erg in trek bij toeristen en er zijn verschillende watersportmogelijkheden op en rond het meer. Je kunt hier zeilen, roeien, varen, zwemmen en vissen.

Het Gerardmer is het grootste meer van de Vogezen.
Het Gerardmer is het grootste meer van de Vogezen.

De omtrek van het meer is ongeveer zes kilometer en je wandelt er in anderhalf uur omheen. Op de infoborden langs de route lees je dat het meer is ontstaan door een eeuwenoude gletsjer. Vlakbij ligt ook het meer van Longemer, dat bekend staat als ‘de spiegel der duizend weerspiegelingen’ en dat wereldwonder moet je natuurlijk ook gezien hebben.

Watervallen

Een andere bezienswaardigheid is de Cascade de Tendon die uit twee watervallen bestaat – een leuke dagtrip als je op hete zomerdagen op zoek bent naar wat verkoeling. Bij de grootste waterval stort de beek zich van 35 meter naar beneden.

Via een rotsachtig wandelpaadje kun je naar beneden. De tweede waterval ligt op een klein half uur verderop en die is wat minder toeristisch. Hier kun je heerlijk pootjebaden of zwemmen. Of gewoon lekker het volgende hoofdstuk van je spannende boek lezen, lekker in de schaduw.

Bij de grootste waterval stort de beek zich van 35 meter naar beneden.
Bij de grootste waterval stort de beek zich van 35 meter naar beneden.

Onze tips in de Vogezen

Moet je doen

Nog meer watervallen: de Cascades de Saut des Cuves – in zo’n 20 minuten loop je er naartoe: een prachtige wandeling. Meer informatie op www.gerardmer.net.

Moet je zien

Nederlanders houden van water. Ook in de omringende regio’s kun je je hart ophalen, qua meren. Zoals in de Franche-Comté, Elzas, Champagne-Ardennes en in de Bourgogne.

Een perfect adresje voor een romantisch etentje: Lido Gérardmer.
Een perfect adresje voor een romantisch etentje: Lido Gérardmer.

Moet je proberen

Een perfect adresje voor een romantisch etentje: Lido Gérardmer. Hier eet je aan het strand, met het mooiste uitzicht van het hele meer! Meer informatie: www.lido-gerardmer.fr.

Groot aanbod campers en caravans

De Vogezen verkennen vanuit je eigen camper of caravan? Op onze website staat een groot en actueel aanbod nieuwe en gebruikte campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer interessante kampeergebieden bekijk je hier.

 

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden