Geplaatst op: 28-05-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Frankrijk: uitwaaien in La Manche

Frankrijk: uitwaaien in La Manche

La Manche, dat is de naam van een schiereiland in Normandië, waarvan het westelijke deel liefkozend ook wel de Côte des Isles wordt genoemd. En niet voor niets, want vanaf hier varen de ferry’s naar de Kanaaleilanden. Leuk voor een mini-cruise!

Het schiereiland La Manche is een heerlijk zomerse uitwaaibestemming waar je heerlijk kunt fietsen. Vanuit Blainville-sur-mer volg je de kustlijn naar het noorden, richting Portbail. Een voornamelijk vlakke route die je dus ook met Hollandse kuiten is te doen.

La Manche

Fietsroute Voie Verte

Je rijdt door leuke dorpjes met stenen huizen en witte luiken en in Lessay kun je de Voie Verte volgen: een fietsroute over een oude spoorlijn. Rails en bielzen hebben plaatsgemaakt voor geëffende paden. Ook zandpaden overigens, zoals bij Portbail: een prachtig dorpje met gerestaureerde huizen. Vlakbij kun je ook vogels spotten bij het binnenmeer. Hier merk je ook de getijden van de Atlantische Oceaan, want met springvloed staat het fietspad onder water.

Prettig van zo’n kustroute is dat je overal leuke restaurantjes tegenkomt, met verse vis op de kaart. En Fruits de Mer natuurlijk: riante schotels met verse schaal- en scheldiertjes. En wat dacht je van oesters: je struikelt hier over de ene na de andere oesterkwekerij, waar je deze lekkernij ook kunt proeven.

La Manche

Uitstapje naar Engeland

Van je Franse vakantie maak je met twee hinkstapsprongen ook gemakkelijk een uitstapje naar Engeland. Of, iets specifieker: naar het eiland Jersey. Vanuit de havenplaats Carteret vertrekt de ferry en binnen een uurtje sta je op Britse grond. Hoewel het nog best Frans aandoet, als de lavendelvelden bloeien. En de Phare de Corbière klinkt ook niet heel Brits, zullen we maar zeggen.

Maar de vuurtoren op het meest zuidwestelijke punt van het eiland is wel een leuke bestemming. Al was het maar om te zien hoe de golven zich op de scherpe rotsen uitzetten. Bij de vuurtoren is een wandeling uitgezet, de Corbière Walk. Net als op het vasteland, volg je het traject waar vroeger een boemeltreintje reed, langs tropische planten en pijnbomen. In het zuiden van het eiland vind je Beau Bay, een bijna tropische oase met een mooi zandstrand en een azuurblauwe zee – je moet het zien om te geloven.

La Manche

Tips op La Manche

Moet je doen

Fietsen over de Voie Verte, een oude spoorlijn die is omgetoverd tot fiets- en wandelroute. Behoorlijk vlak en mooie vergezichten!

Met de kids

Struinen door het oudste kasteel van Normandië, Château Pirou. Het kasteel herbergt 3 eeuwen geschiedenis en is van mei tot september open.

La Manche

Moet je proeven

Fruits de Mer natuurlijk: een vol plateau verse schaal- en schelpdiertjes. Met een beetje mazzel zie de minikrabbetjes nog over je bord vluchten…

Groot aanbod

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je op vakantie naar Frankrijk kunt gaan? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod

Milieusticker Frankrijk

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden