Geplaatst op: 02-05-2018 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 7 minuten
Top 12: Familiecampings in eigen land

Top 12: Familiecampings in eigen land

Een nieuw jaar is dé periode om plannen te maken. Voor een kampeeruitje in de voor- of najaarsvakantie bijvoorbeeld. Daarom: de 12 leukste familiecampings van Nederland, een familiecamping in elke provincie. En: op alle campings kun je ook accommodaties huren!

Familiecamping

GRONINGEN: Familiecamping Lauwersoog

Voor ondernemende families

Zin in een natuurwandeling, boottocht of excursie op het Wad? Kom naar camping Lauwersoog, in het noorden van Nederland en pal aan de Waddenzee. Hier kun je fietsen, (kite)surfen, wandelen en nog veel meer. Vaar met een bootje nationaal park Lauwersmeer in om bijzondere vogels te spotten. Of breng een bezoek aan de zeehondencrèche van Pieterburen. Trek gekregen na zo’n inspannende dag? Stil je honger in restaurant Het Booze Wijf.

SCORE

ANWB 5*
Zoover 8,8
www.lauwersoog.nl

Familiecamping

FRIESLAND: Familiecamping It Wiid, Earnewald

Zeilen & ontdekken

Een heerlijke combinatie van kamperen en watersport. Camping It Wiid ligt tussen de Friese wateren en Nationaal Park De Alde Feanen, een groot laagveenmoeras. De omgeving verkennen kan per sloep, Valk-zeilboot, motorboot of met de fiets. Allemaal te huur op de camping. Leuk én leerzaam: zeilcursussen en de rugzakroutes naar het natuurpark. Kinderen krijgen een rugzak mee met onderzoeksmateriaal en voeren opdrachten uit zoals waterbeestjes vangen, roofvogels spotten en spoorzoeken.

SCORE

ANWB 5*
Zoover 8,6
www.wiid.nl

DRENTHE: Familiecamping De Norgerberg, Norg

100% kidsproof

Een bosrijke familiecamping waar je kampeert op kleine intieme veldjes. Of huur een boswachtershuisje, boomhut of hooikiep. Op camping De Norgerberg heb je geen kind aan je kids. Ze zijn te vinden in de speeltuin of het zwembad (terwijl jij op het terras van een koffietje geniet). Koekjes bakken, knutselen, op ontdekkingstocht door het bos: het kan hier allemaal. En zelfs tanden poetsen is een feest in het speciale kindersanitair. Een cliché maar wel waar: als de kinderen het naar hun zin hebben…

SCORE

ANWB 4*
Zoover 9,4
www.norgerberg.nl

Familiecamping

OVERIJSSEL: Familiecamping De Kleine Wolf, Ommen

Gezellig & knus

De gemakken van een grote camping met veel (!) faciliteiten waar je toch op knusse veldjes middenin de natuur kampeert. In het Overijsselse Vechtdal, vlakbij de gezellige plaatsjes Ommen en Hardenberg ligt camping De Kleine Wolf. Van zwembad en uitgebreid recreatieprogramma tot ‘n indoorspeelpaleis en een fietscrossbaan: hier heeft iedereen het naar z’n zin. En na afloop van weer zo’n heerlijke vakantiedag, schuif je aan bij het haardvuur in de brasserie voor een streekgerecht.

SCORE

ANWB 5*
Zoover 9,1
www.kleinewolf.nl

Familiecamping

GELDERLAND: Familiecamping De Wildhoeve, Emst

Woud, wild en welzijn

Camping De Wildhoeve ligt op de Veluwe en dat betekent dat je hier tussen edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen kampeert. Speurtochten, spelletjes in het bos of fietsen met de boswachter: de Wildhoeve Woudlopers gaan los in het bos. Op de camping zelf heb je natuurlijk een (binnen- en buiten!) zwembad, waterspeeltuin, jeu-des-boules- en fietscrossbaan, fietsverhuur en een tennisbaan. Veluwse huisgemaakte burger of Veluwse Hertenbiefstuk bestel je in de oergezellige brasserie.

SCORE

ANWB 5 *
Zoover 8,8
www.wildhoeve.nl

Familiecamping

UTRECHT: Landgoed Ginkelduin, Leersum

Ontwaken met vogelgetjilp

Bos, heide en zandverstuivingen van de Utrechtse Heuvelrug lonken voor lange wandelingen en spannende speurtochten. Middenin het natuurpark en op nog geen drie kilometer afstand van Leersum ligt Landgoed Ginkelduin. Hier ontwaak je middenin de natuur door het getjilp van vogels. Word het vandaag sportief, actief of creatief? Alles is mogelijk met een uitgebreid animatieprogramma, een lekker zwembad en de Ridder Roelof-speeltuin. Of ga bowlen met de hele familie!

SCORE

ANWB 4,5 *
Zoover 8,2
www.ginkelduin.nl

Familiecamping

FLEVOLAND: Familiecamping Erkemederstrand, Zeewolde

Water + strand + bos

Water, strand en bos zijn dé ingrediënten van kampeergeluk op camping Erkemederstrand. Hier aan het langste strand van Flevoland – pal aan het Nuldernauw – kun je surfen, zeilen of spelen op de opblaastoestellen in het water. Overdekte barbecueplekken, een kinderboerderij en een fietscrossbaan maken het plaatje compleet. Erkemederstrand is populair bij hondenbezitters; er is zelf een trainingsschool voor honden. Jongeren chillen hier ook graag; voor hen is er een apart veldje.

SCORE

ANWB 4,5 *
Zoover 8,1
www.erkemederstrand.nl

Familiecamping

NOORD-HOLLAND: Familiecamping Geversduin, Castricum

Feest in de duinen!

Het Noord-Hollands Duinreservaat is de thuisbasis van camping Geversduin. Kamperen tussen bos en duin en vlakbij strand en (Noord)zee! Je kunt hier natuur ontdekken, buiten spelen in één van de natuurspeeltuintjes of broodjes bakken bij het kampvuur. Ook leuk voor is het bostheater waar de kinderen de hele week oefenen voor de grote finale. Voor kinderen is het één groot feest op camping Geversduin! Tip: ze hebben hier groentehuisjes en hobbitwoningen te huur.

SCORE

ANWB 4 *
Zoover 7,8
www.campinggeversduin.nl

Familiecamping

ZUID-HOLLAND: Familiecamping Delftse Hout, Delft

Stadscamping in het groen

Een camping in het groen en vlakbij het historische centrum van Delft. In de zomermaanden brengt een bus je elk half uur van en naar de Delftse binnenstad. Fietsen kan ook, die huur je gewoon op de camping. Pal naast camping ligt een groot recreatiemeer met een strandje. Hier kun je zonnen, zwemmen, vissen, roeien en surfen. Maar zwemmen kan ook óp de camping, in het verwarmde buitenbad.

SCORE

ANWB 4*
Zoover 7,9
www.delftsehout.nl

Familiecamping

ZEELAND: Familiecamping De Wijde Blick, Renesse

Aan de Zeeuwse kust

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust… ligt familiecamping De Wijde Blick. Het wemelt hier van de fiets- en wandelroutes en het strand ligt om de hoek. De camping zelf is ideaal: een zwembad, brasserie, ontbijtcafé, snackbar, zwembad en speeltuin. Sportievelingen komen ook aan hun trekken. Je kunt hier jeu-de-boulen, basketballen, volleyballen, voetballen en tafeltennissen. En op Schouwen-Duivenland valt genoeg te beleven: een bezoek aan Slot Moermond of het watersnoodmuseum bijvoorbeeld.

SCORE

ANWB 5*
Zoover 9,0
www.wijdeblick.ardoer.com

Familiecamping

NOORD-BRABANT: Familiecamping De Paal, Bergeijk

Kinderparadijs

Stel je voor: de Biebelebontse Berg… Dat is een megagrote zandverstuiving met héél veel speeltoestellen, een piratenschip én een waterspeelplaats. Camping De Paal is een echt kinderparadijs. Het zwembad is ook al zo cool met een buikschuifbaan, glijbanen en een walvis. De omgeving, horeca en staanplaatsen zijn ook dik in orde en gastvrijheid? Dat hebben ze uitgevonden bij De Paal. Dikke kans dat je hier nooit meer weg wil.

SCORE

ANWB 5 *
Zoover 9,0
www.depaal.nl

Familiecamping

LIMBURG: Familiecamping De Witte Vennen, Oostrum

Waterpret gegarandeerd!

Een groot recreatiemeer met een der-tig me-ter (!) lange glijbaan: dat is toch wel dé eyecatcher van de camping. Tel daar bij op de natuur, de kleinschaligheid en de Limburgse gastvrijheid en je hebt een supercamping te pakken. Leuk: maak eens een huifkartocht vanaf de camping of ga mee met Ruud de Boswachter. Enne: pubers komen hier ook graag, want er is een tienerdisco.

SCORE

ANWB 4,5 *
Zoover 8,6
www.wittevennen.nl

Vind de perfecte camper of caravan

Op zoek naar een prachtige camper of caravan waarmee je deze campings kunt gaan ontdekken?
Klik hier om het meest recente aanbod te bekijken

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden