Geplaatst op: 24-05-2018 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 5 minuten
Campervakantie naar Noorwegen

Campervakantie naar Noorwegen

Noorwegen, paradijs op aarde

Een droomvakantie. Velen zullen Noorwegen hoog op het verlanglijstje hebben staan. Wij begrijpen waarom; de natuur, de ongekende vrijheid, de gastvrije Noren. Vooral onder kampeerliefhebbers heeft Noorwegen dan ook een uitstekende reputatie en wordt zelfs beschouwd als misschien wel het beste vakantieland van Europa. Om te beginnen met het allemansrecht dat je ongekende vrijheid biedt om een mooi plaatsje uit te zoeken om te kamperen, een droom voor individualisten en natuurliefhebbers. En voor een beetje meer comfort kun je terecht op de circa 1000 campings die het land rijk is. Bovendien is autorijden in Noorwegen echt nog een plezier; de wegen zijn goed toegankelijk, doorgaans rustig en gelegen in prachtige omgevingen. Het land lijkt te zijn gemaakt om met eigen auto, camper of caravan te verkennen! De comfortabele overtochten van Fjord Line maken het mogelijk om je vertrouwde vervoermiddel mee te nemen.

Rondreizen met de camper

Noorwegen is een camperland bij uitstek. En dat blijkt ook wel, want zelfs de Noren die vaak hun huisje aan het water en of in de bergen hebben, trekken er steeds meer op uit met de camper. Elke provincie heeft zo zijn eigen bijzonderheden. En wat natuurlijk ideaal is met een campervakantie: waar u het mooi vindt blijft u het langste hangen. En mooie plekken zijn er in overvloed in heel Noorwegen. Wie Noorwegen met de Fjord Line aandoet heeft al direct drie mogelijkheden om uit te kiezen: de spannende zuidwestkust bij Stavanger en Bergen, de zuidkust bij Kristiansand of de zuidoostkust nabij Oslo. Drie verschillende mogelijkheden, direct al met heel verschillende landschappen.

Leuke startpunten

camper naar Noorwegen

Zelfs voor wie niet al te veel kilometers wil maken, zijn al leuke rondtochten te bedenken. Zo kunt u bij Stavanger mooi de zuidwesthoek verkennen. Beginnend bij het vlakke Jæren kunt u langzaam naar het bergland toerijden. Maar Stavanger zelf is al een boeiend reisdeel op zich. Maar met de camper in uw bezit wilt u natuurlijk verder op verkenning. De nationale toeristische route Ryfylke, een 260 kilometer lange route is een prachtige route om de omgeving te verkennen. Beginnend bij de Lysefjord rijdt u van waterniveau zo de bergen in. En als u met Fjord Line één halte verder bij eindpunt Bergen aankomt, rijdt u vrijwel direct het fjordengebied binnen. Bergen is immers de toegangspoort naar de fjorden. Met de camper rijdt u vlak langs alle fjordarmen en heeft u misschien nog wel de rust om af en toe een wandeling te kunnen maken. Want Noorwegen is wel het land om naast uw ontdekkingsreis ook tot rust te komen. Die twee dingen gaan goed samen met de camper, want u hoeft zich geen zorgen te maken over de overnachtingsplek: die heeft u tenslotte bij u.

Kristiansand en Langesund

Voor wie aankomt in Kristiansand met de supersnelle Fjord Line-catamaran Fjord Cat zit meteen aan de zuidkust, ook wel de Noorse Riviera genoemd. In het zomerseizoen is dit tevens de snelste verbinding tussen het Europese vasteland en Scandinavië.

Voor wie kiest voor de aankomst in Langesund, een gezellig klein kustplaatsje aan de zuidkust, is de keuze ook niet moeilijk: de hele zuidoostkust zit vol leuke kleine plaatsjes. Leuk om aan de rand van deze plaatsjes de camper neer te zetten en wandelend hier de sfeer te proeven. Ze lijken op elkaar, maar hebben ook een eigen karakter. Voor wie wat meer vaart wil is er de snelweg naar Oslo. Zeker ook leuk om in de rondreis mee te nemen.

Al deze drie startpunten zijn een uitstekende basis om verder Noorwegen in te trekken. Wie flink de tijd heeft zal natuurlijk eerder naar het uiterste noorden trekken om de middernachtzon mee te maken, de poolcirkel over te gaan of misschien wel de Noordkaap te bezoeken. Voor veel camperrijders is dit het ultieme einddoel. Maar voor wie verkennend Noorwegen wil rondreizen tussen hooggebergte en fjorden, is er voor een paar weken ook veel te zien en te doen.  Watervallen, woeste rivieren, prachtige meren en fjorden wisselen elkaar voortdurend af. Heel Noorwegen zit vol met avonturen en uitdagingen.

Meer informatie over kamperen: www.kamperen-in-noorwegen.nl
Meer informatie over reizen naar Noorwegen: www.fjordline.com

Heeft het uw interesse gewekt?

Camperscaravans.nl heeft een leuke aanbieding zodat je de trip van je dromen kan maken naar Noorwegen!  Klik op de linkjes om te zien wat de aanbieding is.

 

 

 

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden