Geplaatst op: 27-11-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
Maasplassen in Midden-Limburg: genieten op en aan het water

Maasplassen in Midden-Limburg: genieten op en aan het water

De Maasplassen in Midden-Limburg zijn een fantastische plek voor jouw kampeervakantie, maar ook om enorm te genieten op en aan het water. Dat verwacht je niet direct als je aan Limburg denkt. Dan denk je toch eerder aan de prachtige, glooiende heuvels. Maar midden in Limburg ligt ook het mekka voor de waterrecreant.

Als je ook maar een beetje van watersport en waterrecreatie houdt, zijn de Maas én de Maasplassen the place to be. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is Midden-Limburg één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van Nederland. Daar voel je je vast als een vis in het water….

Maasplassen

Uniek in diversiteit

Voor de Midden-Limburgers en vaste bezoekers van de Maasplassen is het geen geheim meer: dit gebied is uniek in zijn diversiteit. Er is ontzettend veel leuks te doen. Wat dacht je van zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, wakeboarden en waterskiën? Bezoek een van de moderne jachthavens, geniet een dagje op een van de mooie dagstranden of vang vis op een van de uitstekende visstekken.

Maasplassen: een prachtig watergebied

Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas, de Maasplassen en overige Midden-Limburgse wateren, is het een aanrader gebruik te maken van de diverse boottochten en rondvaarten die vanuit Roermond, Maasbracht, Thorn, Stevensweert en Wessem varen over het prachtige watergebied. Voor wandelaars en fietsers is een netwerk van veerpontjes opgezet, die Thorn, Wessem en Stevensweert niet alleen met elkaar verbinden, maar ook met het Belgische Ophoven-Kinrooi.

Kamperen aan de Maasplassen

Variatie aan campings

Zin om een tijdje in dit gebied te verblijven? In Midden-Limburg kun je kamperen op maat. Kies bijvoorbeeld voor een gezellige, bedrijvige camping die wat groter is. Of houd jij meer van een kleinschalige boeren- of minicamping? Hoe ontspannen is het om middenin de natuur te kamperen, of zelfs direct aan het water. Genieten van een prachtige zonsondergang in de glinsterende Maas. Hoe dan ook: kamperen aan de Limburgse Maasplassen is een onvergetelijke ervaring!

Verken Midden-Limburg vanaf het water

Ook leuk: de Maasplassen verkennen met een boot. Handig als je zelf de gelukkige bezitter van een boot bent, maar je kunt natuurlijk ook een boot huren. Zachtjes glijdend over het water kun je dan dit prachtige natuurgebied verkennen. En dan onderweg even aan wal gaan voor hapje en een drankje in een van de vele restaurantjes. Smullen maar.

Maasplassen

Leuke tips

  • Beaver Creak Waterpark – Actief het water op? Maak kennis met deze nieuwe wakeboardbaan!
  • Fun Beach Fountain– Met maar liefst 100 meter spuithoogte één van de hoogste fonteinen van de wereld.
  • Maasplassen app – De meest actuele informatie in een app (gratis te downloaden via de Google Play store en de App store).

Meer informatie? www.maasplassen.com
Met een camper of caravan Midden-Limburg verkennen? Bekijk het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden