Geplaatst op: 20-08-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 3 minuten
De Italiaanse Dolomieten: camping Vidor

De Italiaanse Dolomieten: camping Vidor

Iedere ochtend wakker worden met een overrompelend uitzicht op het Catinaccio-gebergte, lekker wandelen met een heerlijke wellnessmassage na afloop. En ’s avonds genieten van lokale lekkernijen in het specialiteitenrestaurant. Het ideale recept voor vakantie? Dat vind je op camping Vidor in de Italiaanse Dolomieten.

Camping Vidor is een luxe familie- en wellness resort in het hart van de Dolomieten. het is een familiecamping in dubbel opzicht: de camping is bij uitstek geschikt voor families, maar wordt ook geleid door een familie. Luigi en Flora Pezzei draaien nog mee in de achtergrond, maar de dagelijkse leiding van Vidor ligt inmiddels in handen van dochter Christine en haar broers Mattia en Alberto.

Camping Vidor

Opgroeien op de camping

“Ik was drie dagen oud toen mijn vader startte met de bouw van de camping,” vertelt Christine Pezzei. Samen met haar twee broers Mattia en Alberto groeide ze op op de camping. “Ik woon er mijn hele leven al, op mijn studietijd na.” Broers en zus verschillen van leeftijd, maar op hun 18e verjaardag stelden hun ouders die ene vraag. “En we kozen er alledrie volmondig voor om de camping met z’n drieën voort te zetten. Mijn ouders steunen ons, we kunnen altijd op hen terugvallen voor advies en hulp. En ze stimuleren ons voortdurend bij het maken van toekomstplannen.”

Welness camping Vidor

Van twee naar vier sterren

In het jaar 2000 ging de eerste schop in de grond, letterlijk. Christine: “We hebben de hele camping verbouwd. Van nieuw sanitair tot een multifunctioneel gebouw met drie verdiepingen die in de rotsbodem werden gehakt met enorme machines: receptie, restaurant, zwembad, schoonheidssalon, wellness en kinderanimatie.” In een paar jaar veranderde camping Vidor van een eenvoudige 2-sterren-terrein tot een luxe camping met 4 sterren.

Sanitair camping Vidor

Ook in de winter

Inmiddels beschikt de camping ook over chalets en hotelkamers, maar het hart van de camping zijn de kampeerplekken: stuk voor stuk comfortplekken met water aan- en afvoer en zelfs een gasaansluiting. Want camping Vidor is ook een wintersportcamping met verwarmde sanitairgebouwen, droogkamers voor skispullen. De piste loopt pal langs de camping – veel skiërs bezoeken het restaurant om wat te eten en te drinken.

Ook in de winter

Ambities

En de ambities blijven, want deze winter wordt alweer de vólgende stap gerealiseerd: nieuwe zwembaden, een zandstrand en jacuzzi’s met uitzicht op de bergen. Wat gebleven is? Die gezellige sfeer van een familiebedrijf: “We houden van wat we doen”, vertelt Christine Pezzei, “Wij zijn er voor de gasten, om hun vakantie perfect te maken. Elke dag opnieuw!”

Italiaanse Dolomieten

Over camping Vidor

Camping Vidor is een luxe familiecamping in de bergen (1.450m). Staanplaatsen op terrassen, er is een apart veld voor tenten, beide hebben schitterend uitzicht. Je kunt er gebruikmaken van luxe sanitair, een schoonheidssalon en uitgebreide wellness en zelfs een hondendouche (!). Verder ook: camperservicestation, restaurant/pizzeria, binnenzwembad, wifi.

Meer informatie vind je hier: www.campingvidor.it

Fietsen in Italie

Naar Italië?

Op zoek naar een caravan of camper waarmee je naar de Italiaanse Dolomieten kunt gaan? Bekijk hier het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden