Geplaatst op: 05-03-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Camping van het Jaar: ANWB-verkiezing 2019

Camping van het Jaar: ANWB-verkiezing 2019

Maar liefst 35.000 stemmen werden uitgebracht voor de verkiezing ‘Camping van het Jaar’. Voor het eerst in de geschiedenis van de ANWB-verkiezing kwam er dit jaar geen vakjury te pas: het publiek bepaalde dit jaar de winnaars van 2019.

Nederlandse kampeerders kozen hun favoriete camping in drie categorieën: de fijnste gezinscamping, de beste huuraccommodatie en de mooiste groene camping. Alle aanmeldingen werden beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van die criteria won niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitsverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie werd er extra gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de ligging van het vakantieverblijf op de camping en de schoonmaak ervan. En voor de mooiste groene camping speelden het terrein en milieubewustzijn/duurzaamheid een extra zware rol. Deze weging vond plaats op basis van wat de stemmers zélf aangaven belangrijk te vinden.

Bijzonder aan de verkiezing is dat per categorie twee campings in de prijzen vielen: eentje in Nederland én een camping daarbuiten. De reden daarvan is dat de kwaliteit van Nederlandse campings erg hoog ligt waardoor buitenlandse vakantieparken mogelijk naast het net vissen bij de ANWB-verkiezing. Vandaar de keuze voor twee campings per categorie.

Categorie ‘De fijnste gezinscamping’

Camping de Paal

Winnaar van Nederland

Camping de Paal (Bergeijk, Noord-Brabant)

In de Brabantse Kempen, midden in het bos, ligt de luxe familiecamping De Paal. De kampeerplekken zijn te vinden op gezellige kampeervelden met speeltuintjes. Kinderen kunnen hier hutten bouwen, er is een fietscrossbaan en een grote water- en zandspeeltuin ‘Biebelebontse Paalbergen’. De camping organiseert vossenjachten, levend stratego en bijvoorbeeld leuke campingmusicals. De Paal heeft een tropisch binnenzwembad met glijbanen en een verwarmd buitenbad met een kinderlagune.

Meer informatie vind je op www.depaal.nl

Winnaar over de grens

Camping Les Coudoulets (Pradons, Ardèche, Frankrijk)

Les Coudoulets ligt aan de rivier de Ardèche met een kiezelstrand waar je lekker kunt relaxen. De kampeerplekken liggen aan straatjes, bomen zorgen voor schaduw. De camping beschikt over een zwembadcomplex met jacuzzi/whirlpool en een overdekt en verwarmd zwembad. In het hoogseizoen zijn er allerlei activiteiten. Ook met oudere kinderen is het hier leuk: in de nabije omgeving kun je wildwatervaren, kanoën, kajakken en raften.

Meer informatie vind je op www.coudoulets.com

Categorie ‘De beste huuraccommodatie’

Winnaar van Nederland

Camping de Leistert (Roggel, Limburg)

Vlakbij het Limburgse Weert ligt De Leistert, een familiecamping en bungalowpark in één, met een verwarmd buitengolfslagbad, een roei- en speelvijver, indoor speeljungle en een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en een apart kinderbad. Op het bungalowpark kun je logeren in luxe bungalows in de stijl van een vakantieboerderij, met privésauna en whirlpool. Slapen in een luxe lodge of trekkershut is ook mogelijk.

Meer informatie vind je op www.leistert.nl

Camping Sanguli

Winnaar over de grens

Camping & Resort Sangulí Salou (Salou, Cataluña, Spanje)

Op loopafstand van boulevard en strand ligt vakantieparadijs Sangulí, in de populaire badplaats Salou. De luxe familiecamping telt maar liefst vijf zwembadcomplexen en er is een overdekte speeltuin, een tennisbaan en een sportterrein. In de buurt kun je golfen en paardrijden. Op het vakantiepark zijn allerlei luxe huuraccommodaties te huur, waaronder 200 lodges en 12 safaritenten in een Afrikaans getint themagebied.

Meer informatie vind je op www.sangulisalou.com

Categorie ‘De mooiste groene camping’

Camping Helfterkamp

Winnaar van Nederland

Camping de Helfterkamp (Vaassen, Gelderland)

De kampeervelden liggen rond een oude boerderij, aan de rand van de Veluwe. Er is een speelbos met een stromend beekje (de Hartense Molenbeek), een kinderboerderij en met slecht weer kun je terecht in de boerenschuur of hooiberg, met bibliotheek, televisiehoek en poolbiljart. De kampeerplekken liggen op veldjes; vier daarvan zijn autovrij. Rond Vaassen zijn vijftien wandel- en fietsroutes door de kroondomeinen uitgezet.

Meer informatie vind je op www.helfterkamp.nl

Camping Hedesunda

Winnaar over de grens

Hedesunda Camping (Hedesunda, Gävleborg, Zweden)

Een plaatje van een camping, op een eilandje in de Dalälven-rivier, bereikbaar via een brug. De camping heeft mooie staanplaatsen en organiseert begeleide mountainbiketochten maar je kunt bijvoorbeeld ook met een roeibootje naar een drijvende sauna varen. Er is een strand met dennenbomen en rotsen, een zwem- en twee bootsteigers. Hedesunda camping heeft de uitstraling van een fraai aangelegd park, midden in de ongerepte natuur.

Meer informatie vind je op www.hedesundacamping.se

Groot aanbod campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waar je deze campings mee kunt verkennen?
Klik hier voor het huidige aanbod

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden