Geplaatst op: 16-01-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
Bijzonder fietsen in Limburg

Bijzonder fietsen in Limburg

Op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Het Belgische Limburg heeft iets bijzonders: twee uitzonderlijke fietservaringen. Één voor echte waterratten en één voor boomliefhebbers. Je kunt daar namelijk dwars door een vijver fietsen of hoog langs de toppen van bomen. Lees meer over deze onnatuurlijke ervaring bij onze zuiderburen.

Fietsen door het water

Fietsen door het water, het klinkt misschien als een onnatuurlijk-wonder maar het is toch echt mogelijk. Het is dan ook mogelijk in Bokrijk. Bokrijk is een openluchtmuseum is van maar liefst 550 hectare, genoeg bekijks dus. In het prachtige natuurgebied van kan je dus fietsen en wandelen door het water, zonder dat je nat wordt! Er is een groot fietspad aangelegd dwars door de vijvers van de Wijers. Fiets door een pad van 3 meter breed met het water naast je op ooghoogte. Wat ons betreft is dit natuurlijk een unieke ervaring echter zijn wij niet de enige. Er gingen in twee jaar tijd al 150.000 fietsers door de vijver.

Het fietspad door de vijver

Fietsen door de bomen

Naast Fietsen door het Water telt Limburg nu ook een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de toppen van de bomen. Dit kan je beleven in het mooi Bosland van Limburg, België. Je fietst via een dubbele cirkel tot 10 meter hoogte met een lengte van 700 meter, tussen de bomen. Zo kom je letterlijk in de hogere sferen van de natuur. Deze iconische fietsbrug is een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter. Het fietspad stijgt geleidelijk zodat het niet een enorme klim wordt om aan de toppen van de bomen te geraken. Dankzij deze bijzondere constructie beleef je een ultieme 360° fietstocht.

Fiets cirkel in het Bosland

Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en is even kort gezegd, prachtig. Dit mooie natuur gebied slaagt er dan ook in om mens en natuur te verbinden. Net zoals bij Fietsen door het Water ervaar je een unieke fiets beleving door de natuur. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en je krijgt het gevoel alsof je door de bomen zweeft. Dankzij de goed uitgedachte constructie krijg je het idee alsof het één met de natuur wordt.

Dus pak je fiets en ga op een bovennatuurlijk avontuur in het prachtige Belgische Limburg. 

Meer lezen over bijzondere gebieden? Lees dan verder op onze blog!

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden