Geplaatst op: 06-05-2018 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Ardennen: Veelzijdigheid voor iedereen

Ardennen: Veelzijdigheid voor iedereen

Natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers, WO II-geïnteresseerden, sportievelingen, cultuurfreaks en lekkerbekken: in de Belgische Ardennen komt iedereen aan z’n trekken. Tel daarbij op dat elk jaargetijde hier bijzonder is en je hebt de ideale vakantieregio te pakken.
Ardennen
Met de auto ben je er zo: de Belgische Ardennen. Hier vind je historische dorpjes, oneindige bossen met kabbelende riviertjes en fenomenale vergezichten. Je waant je in het verre buitenland. Elk jaargetijde is hier bijzonder. In de lente zie je rode klaproosvelden en lammetjes in de uitgestrekte weilanden. De riviertjes en de omvangrijke bossen zorgen in de zomer voor verkoeling. Met de intrede van de herfst veranderen de bossen in een prachtig kleurenpalet en luister je ’s nachts naar burlende herten. En ’s winters tovert een dik pak sneeuw de Ardennen om tot een sprookjesachtig langlaufparadijs.
Ardennen

Elk jaargetijde is hier bijzonder

Of je nu komt voor avontuur of ontspanning: het bosrijke heuvellandschap maakt de Ardennen tot een fantastische vakantiebestemming voor iedereen. Actievelingen leven zich uit bij de rotsformaties, woeste rivieren en steile berghellingen. Fietsend, abseilend, raftend of op de rug van een paard. In de winter kun je hier zelfs langlaufen. Rustzoekers genieten van heerlijke wandelingen en prachtige uitzichten. De rijke historie is duidelijk zichtbaar. Van prachtige stadjes als Dinant en La Roche tot bijzondere kastelen Ook de Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in de Ardennen. Die vind je terug in de indrukwekkende oorlogsmusea. Belgische biertjes proeven en genieten van de Ardense keuken: ook voor fijnproevers hebben het hier leuk!
Ardennen

Moet je doen in de Ardennen

Breng een bezoek aan Dinant. De stad lijkt tegen een steile rotswand gebouwd, met daarbovenop een enorme citadel. Met het kabelbaantje kun je er omhoog, dan een spannende rondleiding binnen de metersdikke muren en over de 408 treden weer terug naar het gezellige centrum. www.citadellededinant.be
Ardennen

Moet je zien in de Ardennen

De wereldberoemde Grotten van Han mét wildpark. Een historische tram brengt je bij de ingang van de grotten voor een rondleiding tussen kalksteen (360 miljoen jaar oud!), stalactieten en stalagmieten. Daarna kun je wandelend of met de open safaricar door het wildpark.
Ardennen

Moet je proeven in de Ardennen

Orvalbier! In het trappistenklooster van Orval wonen en werken Cisterciënzer monniken. Zij brouwen jaarlijks 70.000 hectoliter Orvalbier. In de winkel is het trappistenbier te koop en in de gezellige brasserie A l’Ange Gardien kun je eten en van het bijzondere trappistenbier proeven.
www.orval.be

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden