Geplaatst op: 29-05-2020 Geschreven door: Nienke Baerents Leestijd: 3 minuten
West Falia Club Joker 2020

West Falia Club Joker 2020

Westfalia heeft de unieke Club Joker een hele upgrade gegeven. De buscamper die in 2012 werd geïntroduceerd is namelijk nu te verkrijgen met een toilet en douche. Ideaal voor mensen die niet met een al te grote camper op pad willen gaan.

Volkswagen camper bus

De Club Joker heeft de Volkswagen T 6.1 als basis. Deze is ongeveer 5,30 meter lang en heeft een verhoogd dak. De motor van de VW T 6.1 is een 2,0 l TDI SCR BlueMotion met 102 pk. De buscamper heeft standaard verschillende assist-systemen, een start-stopsysteem, twee airbags en een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De voornaamste verandering zit in de buitenkant van de Club Joker. Het uiterlijk van de bus is enorm gemoderniseerd met dynamische strakke lijnen. De nieuwe koplampen en grill van de Volkswagen zorgen voor een stoerder uiterlijk. Om de reis nog gemakkelijker te maken in deze dynamische bus, beschikt hij ook over nieuwe hulpsystemen. Er is een modern instrumentenpaneel en er zit in de cockpit een infotainmentsysteem. En deze Club Joker biedt ook nog zijwindassistentie.

Interieur

De buscamper heeft vier zitplaatsen. Het interieur van de Club Joker oogt vooral heel erg licht. Dat is voornamelijk wegens de vele ramen die er in zijn gebouwd. Maar natuurlijk ook de gekozen lichte kleuren voor het interieur zorgen voor een frisse look. Om het af te maken beschikt de Club Joker over een licht houten vloer. De houten vloer is aan de achterzijde verhoogd, hierdoor ontstaat opbergruimte onder de vloer.

De keuken is voorzien van een tweepitskooktoestel met een spoelbak en kastjes. Maar vooral ’s avonds komt er sfeer in de buscamper. Dankzij de ingebouwde led-verlichting kan je heerlijk tot rust komen. De zithoek is om te bouwen tot een bed van 178 bij 100 centimeter, deze is ook nog is voorzien van lampjes.

Douche en toilet

Maar nu het meest bijzondere aan deze buscamper. De meeste campers met dit formaat beschikken niet over een vast toilet, laat staan een douche. Daar heeft Volkswagen dus even verandering in gebracht. Links achterin bevindt zich een banktoilet. Om toch een beetje privacy te krijgen kan je het toilet afscheiden via een vouwwand.

In het gangpad kan je met een ruk aan de zijwand bij het toilet een doucheruimte creëren. Zodra deze ruimte is gecreëerd kan je geen gebruik maken van het keukenblok gezien het feit dat de douche op de verhoging staat. Mocht je langer zijn dan 1,84 cm dan zou je toch echt helaas gebruik moeten maken van de buitendouche.

De nieuwe Westfalia is leverbaar vanaf 70.850 euro.

Ben je op zoek naar een buscamper? Bekijk dan ons aanbod op CampersCaravans.nl
Meer lezen over de kampeertrends? Lees dan verder op onze blog.

Lees verder
Terug naar Campertesten