Geplaatst op: 20-10-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Volkner Performance Perfection: Superyacht op wielen

Volkner Performance Perfection: Superyacht op wielen

In de categorie “het kan niet op” kun je de nieuwe Performance Perfection van Volkner Mobil plaatsen. Met 10,8 meter niet de grootste, maar in luxe wel degelijk een overtreffende trap.

Volkner Performance Perfection

Volvo basis

De Performance Perfection heeft een Volvo-bus chassis als basis. Door dit onderstel heeft de motor een plek achterin gekregen. Hiermee ontstaat een garage tussen de wielen. Maar waar op een prijsbewuste trip naar Spanje de koffers in gaan, huist achter de grote klep in de zijkant van de Volkner genoeg ruimte voor een auto. Deze schuift moeiteloos naar buiten. Een Mini of een Bugatti Chiron? Het past. De 350 pk sterke Volvo-techniek heeft zich verder tijdens miljoenen kilometers als touringcar mogen bewijzen en rijd zowel comfortabel als veilig, met de modernste rijhulp-systemen of volledige luchtvering. Het Volvo-onderstel ondergaat bij Volkner wel de nodige aanpassingen, met name om de garage op maat te maken. Het levert een wendbare Liner op met een zelfdragende carrosserie en genoeg vermogen voor iedere helling op doorgaande wegen.

Volkner Performance Perfection

De Performance Perfection meet 10,8 meter lang, 2,5 meter breed en 3,85 meter hoog. De watertank is 800 liter groot, de grijswatertank 500 liter en een tank voor het toilet meet 300 liter. Het maximale totaalgewicht is 18 ton. Behalve je hypercar kun je in de unieke mega-garage ook gemakkelijk aardse zaken kwijt zoals een set elektrische fietsen, bbq-spullen of je tafel met stoelen. Het in- en uitladen van een auto is overigens heel eenvoudig. Op een plateau rijden en op een knopje drukken. Het geheel schuift dan naar boven en binnen.

Volkner Performance Perfection

Slide

Met een slide komt een groot gedeelte van de zijwand naar buiten. De woonruimte krijgt er op een lengte van 9 m. zomaar een halve meter in de breedte bij. Dat is fijn voor de zithoek, met genoeg ruimte voor zes personen, de keuken, het bad en de slaapkamer. Hier vind je een kingsize bed van 2 bij 1,70 m. De slide is ook in de winter te gebruiken. Met een ingebouwde verwarming smelt de eventuele sneeuw die erop ligt en kan het probleemloos weer worden ingeschoven.

Volkner Performance Perfection

Interieur

Voor het interieur kun je als klant met Volkner alle kanten op. Zowel in materialen als indeling. Op de site van Volkner staan een aantal indelingen die als voorbeeld dienen. Wanneer je een beter idee hebt, is u koning. Dat luxe de boventoon voert spreekt voor zich. Satelliet schotel, 2 x 43 inch tv, navigatie of een Bose geluidssysteem met luidsprekers in alle ruimtes naast vier afzonderlijke verwarmingssystemen, een ingebouwde generator, oven, koken op inductie en airco overal. De optielijst is eindeloos. De prijskaart is voor wie het kan betalen, vanaf een slordige € 2.000.000.-

Volkner Performance Perfection

Meer informatie: www.volkner-mobil.com

Lees verder
Terug naar Campertesten