Geplaatst op: 21-10-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Toyota Fixxter XXL

Toyota Fixxter XXL

De nieuwe Fixxter XXL Toyota camper is de net iets grotere compacte camper. Deze zijn door het geringe formaat prima als dagelijkse auto in te zetten. Tijdens het kamperen merk je echter wel dat er concessies gedaan zijn aan kastruimte, formaat koelkast en de afmetingen van het bed. De Fixxter XXL is slechts 35 cm langer maar biedt daarmee veel extra kampeer plezier. De draaicirkel van deze zuinige en comfortabele Toyota is klein waardoor het no steeds een handige dagelijkse auto is.

Een interieur met veel leefruimte

Het interieur van de Fixxter XXL is uniek. De slaapbank is verschuifbaar zodat je zelf bepaalt hoeveel leefruimte je hebt. Draai je de voorstoelen en schuif je de bank naar voren dan ontstaat er een zitgroep. Schuif je de bank naar achteren dan heb je een zee aan ruimte. Bijzonder detail van deze slaapbank is dat het schuifsysteem werkt zonder kwetsbare rails in de bodem.

Fixxter

Slaap- en zitcomfort

Goed slapen, ook tijdens je vakantie, is wel zo prettig. De afmetingen van het geheel vlakke bed is maar liefst 135 x 200 cm. Daarnaast is ook een 210 cm versie leverbaar. Zowel in de breedte als in de lengte van het bed onderscheidt de Fixxter XXL zich van bestaande compacte campers. De slaapbank kan geleverd worden in een 2 zits of in een drie zits uitvoering. Door de toepassing van verstelbare lendenkussens is het zitcomfort prima.

Keuken met grote koelkast

De keuken is voorzien van 2 pitten met piëzo-ontsteking en een spoelbak. Door de rookglazen afdekplaten ziet de keuken er netjes uit. Aan de voorkant zit een besteklade. Ook aan de voorkant zit de uitschuifbare keukentafel. Deze heb je dus altijd bij de hand. Een grotere tafel is als optie leverbaar. De gebruikte koelkast is veel groter dan wat gebruikelijk is in deze klasse.

Fixxter

Veel bagageruimte in de Fixxter XXL

Zeker als je er met vier of vijf man op uit gaat is voldoende bergruimte belangrijk. Omdat de Fixxter XXL wat langer is heb je hier meer van. Daarnaast is er creatief met de beschikbare ruimte omgesprongen. De huishoudaccu bevindt zich in de motorruimte en een jerrycan heeft een plekje gevonden in een holle ruimte van de carrosserie. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de Campinggas fles onder de camper te plaatsen. De Porta Potti heeft een eigen opbergplek gekregen.

Fixxter

Een slaaphefdak met ruimtegevoel

Speciaal voor vogelaars, zonaanbidders en sterrenkijkers kan de tent van het slaaphefdak geheel open geritst worden. Een gevoel van vrijheid en ruimte overvalt je wanneer de zon opkomt of onder gaan.

De Fixxter XXL wordt gebouwd op basis van een nieuwe of jong gebruikte Toyota Proace bestelwagen. Maar de Fixxter XXL kan ook in een bouwpakket vorm geleverd worden. Het slaaphefdak en de slaapbank worden geplaatst en voor de keuring wordt gezorgd. Je zet zelf de meubels in elkaar en monteert ze.

Meer informatie: www.camperfixx.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten