Geplaatst op: 26-07-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Sunlight T68: interessante prijsknaller

Sunlight T68: interessante prijsknaller

Enkele bedden waarvan je in een handomdraai een riant tweepersoonsbed maakt, een gescheiden douche en toilet: dat maakt de Sunlight T68 tot een interessante camper in het instapsegment. We bekijken de 2019-versie.

Campermerk Sunlight maakt onderdeel uit van het Erwin Hymer-concern. De moderne fabriek staat vlakbij Dresden en daar rollen buscampers, halfintegraalcampers en sinds kort ook integraalcampers gebouwd.

Exterieur Sunlight T68

De Sunlight T68 wordt gebouwd op de Fiat Ducato met een zogenaamd light chassis. Voor de aandrijving zorgt een moderne 2,3 liter Euro-6 dieselmotor die voldoet aan de modernste milieueisen. Achterwand en dak zijn gemaakt van polyester waardoor die plekken minder gevoelig zijn voor hagelschade. De zijwanden zijn van aluminium met een ruim 3 cm dikke isolatielaag. De T68 is voorzien van een ruime garage voor kampeermeubilair en in die garage zitten sjorogen om fietsen binnen vast te kunnen zetten. Voor de twee gasflessen is een aparte gaskast gebouwd aan de rechterzijde van de camper.

Eigentijdse uitstraling

Eigentijdse uitstraling

De Sunlight heeft een ‘blond’ houtdecor en samen met de lichtgekleurde wandbekleding en de grijze kastkleppen zorgt dat voor een eigentijdse uitstraling. De zitgroep biedt plaats aan vier personen; de vaste tafel staat op een stabiele poot en is draai- en verschuifbaar.

Eventueel kan ook een vijfde gast aanschuiven, op het zijbankje naast de toegangsdeur. Die plek is is ook geschikt als voetensteun voor een lekker luie zit. Bijvoorbeeld om tv te kijken of om een boekje te lezen. Boven de zithoek is een tweepersoons hefbed verstopt in het plafond – dat trek je handmatig omlaag.

Indirecte en directe verlichting

Voor de gezellige uurtjes is er indirecte verlichting aangebracht onder de bovenkastjes. De cabine verduister je dan met een gordijn die aan een rail is bevestigd – simpel maar effectief. Tussen zithoek en keuken is een afscheiding geplaatst met daarin een flinke lichtbalk die helaas niet dimbaar is.

Ruimte in de keuken

Volop ruimte in de keuken

De hoekkeuken is voorzien van een driepitsgasstel zonder piëzo-ontsteking – ook weer zo’n detail waaraan je kunt zien dat dit een camper is uit het onderste prijssegment. In de drie lades en de grote keukenkast kun je zonder moeite al je keukenspullen kwijt en ook de grote Thetford koel-/vrieskast tegenover de keuken biedt volop ruimte.

In de kast boven het vriesvak kan een tv worden geplaatst – draaibaar naar zowel het woongedeelte als de slaapkamer. Achter de keuken, in de doorloop naar de slaapkamer vind je links en rechts de gescheiden douche en toilet, waarbij de toiletdeur de hele achterkant van de camper afsluit – veel privacy dus.

10 Sunlight detail bovenkastjes

Slaapgedeelte

De slaapkamer is voorzien van twee enkele bedden die je met een tussenstuk ombouwt tot een grote ligweide. Onder beide voeteneinden zitten hangkasten en andere kleding – en schoenen – kun je kwijt in de bovenkastjes, respectievelijk het diepe vloerluik. Een nadeel in deze camper is het ontbreken van een vlakke vloer: er zijn opstapjes naar zowel het woon- als slaapgedeelte – een kwestie van wennen.

Slaapgedeelte Sunlight T68

Installaties

Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi-6 die links onder het bed is geplaatst. De drinkwatertank zit onder de dinettebank en de vuilwatertank is buiten onder het voertuig gemonteerd, vlak voor de achteras. Niet-geïsoleerd, dus voor de wintersport moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Elektrische bedrading had wat netter gemonteerd mogen worden. De camper is voorzien van vier 230 Volt-stopcontacten, twee USB-aansluitingen en één voor 12 Volt. In de garage zit een extra 230V stopcontact. Handig om e-bikes op te laden.

Garage Sunlight T68

Conclusie campertest Sunlight T68

De Sunlight T68 is een interessante camper door de populaire enkele bedden (waarvan je snel een groot tweepersoonsbed maakt) én door de gescheiden douche en toilet. De basisvoorzieningen zitten er allemaal in. De wagen is goed gebouwd – aan kleine details kun je zien hoe Sunlight de prijs laag houdt, zoals de verduistering van de cabine en het ontbreken van een automatische ontsteking voor het gasstel. Een nadeel zijn de struikel-opstapjes naar de slaapkamer en het woongedeelte, maar dat hebben bijna alle campers in dit prijssegment.

Plus & Min

+ prijs-kwaliteitsverhouding
+ gescheiden douche en toilet
-/- geen vlakke vloer

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato Light chassis
Motor 2.3 Multijet 130 pk (standard)
Maximum vermogen kW/pk 96 kW / 130pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel 320 Nm bij 1.500 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 741 cm
Breedte: 233 cm
Hoogte: 291 cm
Stahoogte: 210 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.895 kg
Laadvermogen: 600 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bedden achter: 210/215 bij 80 cm
Hefbed 195 bij 140/110 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs: vanaf circa € 69.990
Meer informatie vind je op www.sunlight.de

Aanbod Sunlight campers

Benieuwd welke campers van Sunlight er op dit moment bij ons te koop staan? Bekijk hier het aanbod

Lees verder
Terug naar Campertesten