Geplaatst op: 07-03-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Sun Living S75 SL X-TRA Edition: met z’n vijven op vakantie

Sun Living S75 SL X-TRA Edition: met z’n vijven op vakantie

Sun Living is het zustermerk van Adria, gericht op instappers in de camperwereld. Met een strakke, moderne styling en een basic uitrusting. Maar nu is er de Sun Living S75 SL X-TRA Edition, boordevol luxe accessoires. Geschikt om met het gezin op vakantie te gaan: met vijf zit-, en slaapplekken.

Van het actiemodel zijn twee uitvoeringen beschikbaar: de S65 SL en de iets langere S75 SL. Beide met enkele bedden achterin die aan elkaar te koppelen zijn. In de S75 SL heb je meer leefruimte, gescheiden douche en toilet, plus een extra bed boven het zitgedeelte. Dat maakt ‘m ideaal voor grote gezinnen: met wat passen en meten kun je met twee volwassenen en drie kinderen op stap. Er zijn dus ook 5 zitplaatsen met veiligheidsgordels.

Exterieur

Sun Living campers worden gebouwd in de Adria-fabriek in Novo Mestro (Slovenië), een van de modernste in Europa. Zo ook de Sun Living S75 SL X-TRA, die de Citroën Jumper als basis heeft. De halfintegraal heeft een lengte van ruim 7,40 meter en wordt aangedreven door een 2,2 liter diesel met 140 pk, die voldoet aan de laatste milieueisen. Wanden en dak zijn van polyester, een goede bescherming tegen hagel. De camper is voorzien van een garage voor fietsen en kampeermeubilair – de garage heeft standaard deuren aan beide zijkanten en is voorzien van 230 en 12 Volt-aansluitingen om e-bikes op te laden. De Sun Living rijd je gewoon met je B-rijbewijs, want je mag ‘m tot 3.500 kilo beladen.

De S65 SL en de iets langere S75 SL.
De S65 SL en de iets langere S75 SL.

Wonen, koken, slapen

Wat direct opvalt als we de S75 SL binnenlopen is de flinke hoeveelheid daglicht die binnenvalt door het panoramaraam boven de voorruit. Samen met de lichte kastkleppen van de bovenkasten en de gekozen houtkleur geeft dat veel ruimtegevoel. We zien een gezellige woonruimte met L-zit en een tafel die helemaal kan uitschuiven tot aan het extra bankje tegen de zijwand. Dat bankje kan worden omgebouwd tot vijfde gordelplaats. De keuken heeft een donker werkblad, net zoals de eettafel. In het werkblad zijn een spoelbak en een drie pits gaskookstel geïntegreerd.

Een gezellige woonruimte met L-zit en een tafel die kan uitschuiven.

Fijn is de grote Thetford koel/vriescombinatie (142 liter) – direct naast de entree, waarin je veel levensmiddelen kunt bewaren. Wat verder naar achter komen we bij de gescheiden douche en toiletruimte die tegen beide zijwanden zijn geplaatst. Helemaal achterin komen we bij de slaapkamer, met opmerkelijk lange bedden: 2,10 meter, met twee grote kasten onder beide voeteneinden. Het slaapgedeelte kun je gebruiken als enkele bedden (makkelijk in- en uitstappen), maar je kunt ze ook koppelen, waardoor je samen flink de ruimte hebt. Eventueel zou er tussenin nog een kind kunnen slapen; de twee andere kinderen vinden dan een slaapplek boven de dinette, in het relatief smalle (125cm) hefbed dat je eenvoudig naar beneden kunt laten zakken. Hou binnen wel rekening met opstapjes, zowel bij het zitgedeelte als bij de slaapkamer.

Installaties

De S75 SL is voorzien van een Truma Combi-4 kachel/boiler met ringverwarming – tip: kies de Combi-4E uit de optielijst, zodat je ook op 230 Volt kunt verwarmen. De X-TRA Edition heeft standaard flink wat accessoires aan boord zoals aluminium wielen, cruise control, airco in de cabine, een hordeur en bijvoorbeeld gasfilters en een extra airbag voor de bijrijder. Ook onderdeel van het X-TRA pakket zijn de brandblusser, achteruitrijsensoren en een luifel. Daarmee is de standaarduitrusting dik in orde.

De bedden zijn opmerkelijke lang: 2,10 meter.
De bedden zijn opmerkelijke lang: 2,10 meter.

Conclusie S75 SL X-TRA

De Sun Living S75 SL X-TRA Edition is een goed gebouwde camper met standaard vijf gordelplaatsen en genoeg ruimte om met het hele gezin op pad te kunnen. De uitrusting is prima in orde – misschien dat je de dealer nog een achteruitrijcamera wilt laten installeren. Ga je doorgaans met z’n tweetjes op pad, dan kun je ook kiezen voor de kortere variant, de S65 SL Xtra-Edition, leverbaar vanaf € 59.750.

Plus & Min

+ vijf gordelplaatsen
+ apart toilet en douche
+ lange bedden

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Citroën Jumper laag breedspoor chassis
Motor 140 Multijet-2 Euro 6d-temp 2.2 liter diesel
Maximum vermogen kW/pk 103kW/140pk bij 3.500 rpm
Maximum koppel 340Nm bij 1.500 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 742 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 287 cm
Wielbasis: 403,5 cm
Stahoogte: 210 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.816 kg
Laadvermogen: 684 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 5/5
Bedden achter: 210x75cm, 190x60cm, 210x75cm
Hefbed 190×125 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf € 61.690, getoonde versie € 63.750
Meer info: www.sun-living.com

Benieuwd naar het huidige aanbod van Sun Living? Klik hier voor het huidige aanbod. Nog meer campertesten bekijk je hier.

Lees verder
Terug naar Campertesten