Geplaatst op: 04-11-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Pössl Summit Shine 540: Compacte buscamper vol verrassingen

Pössl Summit Shine 540: Compacte buscamper vol verrassingen

De Pössl Summit Shine 540 is de laatste loot in het leveringsprogramma van deze Duitse camperbouwer. Buscampers met compacte buitenmaten zijn hot, ook in Duitsland. Pössl haalt het maximale uit deze populariteit met een korte Summit buscamper die voorzien is van een paar aangename verrassingen.

Fiat of Citroen

Zoals bij alle Pössl modellen gebruikelijk is, kun je de nieuwe Summit Shine 540 zowel op Citroën Jumper als op Fiat Ducato basis bestellen. Die laatste is dan wel iets duurder. De indeling van de nieuweling is niet alledaags. Pössl heeft er een paar opvallende zaken in verstopt. Zo is de ruimte tussen de keuken en de zithoek groter dan in iedere andere buscamper. De oorzaak daarvan is het ontbreken van een dinnettebank achter de tafel. Op die plek is in de Summit Shine 540 standaard één losse stoel geplaatst waarmee er in die opstelling drie zitplaatsen met gordel beschikbaar zijn.

possl

Driezitsbank

Heb je toch een keer die vierde zitplaats met gordel nodig dan hang je er in een handomdraai een tweede stoel bij. Wanneer je liever permanent beschikt over een tweezitter dan kun je die aanvinken op de optielijst. Ook naast een dergelijke bank kun je een extra stoel hangen. Hiermee ontstaat een heuse driezitsbank. Uiteraard gaat dat wel ten koste van de doorloop bij de keuken, die is dan enigszins aan de krappe kant. Voor een groot gezin of vriendengroep kan die extra zitplaats natuurlijk wel een uitkomst zijn.

possl

Easy Move Tafel

Ook de tafel is iets anders dan het gebruikelijke. Lekker flexibel met de welluidende naam Easy-Move Table. Want wanneer je de tafel niet gebruikt dan vouw je hem dubbel voor een hangplek aan de wand. Ook dat scheelt in de beschikbare woonruimte. En nog iets leuks: de plank boven de twee cabinestoelen kun je omhoog klappen voor meer hoofdruimte. Er helemaal uit kan ook. Neergeklapt heb je een riante opbergplek, net hoe het uitkomt.

possl

Sfeerlicht

Sfeerverhogend is verder het lichtconcept in de Summet Shine 540. Door het hele interieur lopen van voor tot achter ledlichtlijsten in de deurtjes van de bovenkasten weggewerkt. Ook deze kleinste Summit heeft daarnaast een Schwenkbad. Dat is Duits voor een draaibare wand waarmee in de badkamer het toilet of de douche tevoorschijn komt. Het tweepersoonsbed is dwars achterin geplaatst. De bedmaat van 196 bij 1,20/1,41 meter biedt gezelligheid voor twee. Onder het bed is plek voor de watertank, de kast voor de gasfles en de kledingkast. Wanneer je voor de Citroën Jumper kiest, dan heb je 120 pk onder de motorkap. Wie voor de iets duurdere Fiat Ducato kiest, kan ook nog voor een automatische versnellingsbak kiezen. Ook de laatste rijhulp-systemen van de nieuwe Ducato staan dan tot je beschikking.

Meer informatie: buscamper.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten