Geplaatst op: 25-12-2018 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Pössl Summit Plus 600: prijswinnende buscamper

Pössl Summit Plus 600: prijswinnende buscamper

Buscampers zijn populair. In Duitsland gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en ook in Nederland zien we de verkoopaantallen flink stijgen. Op deze pagina’s bekijken de Pössl Summit Plus 600: door de ANWB uitgeroepen tot ‘Camper van het Jaar’ en door de NKC ‘Kampeerauto van het Jaar’ in de categorie Buscampers. 

Compact, handzaam en toch alles aan boord. Voor een kampeervakantie, voor een weekendje weg of voor familiebezoek aan de andere kant van het land: na een avondje borrelen stap je immers gewoon in je eigen bed, op de oprit. Door de exploderende vraag opende buscamperbouwer Pössl vorig jaar zelfs een eigen fabriek; een bijzondere stap voor het merk dat haar campers tot nu toe bij andere fabrikanten liet produceren, voornamelijk bij Dethleffs. In de nieuwe fabriek – in Vielbrunn – rolt de compleet nieuwe Summit-serie van de band.

Pössl Summit Plus 600

Exterieur van de Pössl

We bekijken de Pössl Summit Plus 600 met dwarsbed – van dit model is ook een 640 leverbaar, met enkele bedden in de lengterichting. De Citroën Jumper is het basisvoertuig van deze buscamper. Qua motorisering is gekozen voor de 2.0 litermotor die een forse 160 pk levert. Om aan de emissie-eisen te voldoen wordt Ad Blue-techniek gebruikt: een vloeistof die je dus af en toe moet bijvullen. De Citroën is alleen leverbaar als handbak – een automaat wordt niet geleverd. Standaard is de auto uitgerust met ABS, ESP en – hulde! – twee airbags: bij de meeste merken is die tweede airbag gek genoeg een optie.

In de standaarduitrusting zitten verder de 16 inch aluminium velgen, getinte Seitz inbouwramen met traploos vertelbare combirollo’s (verduistering plus insectenhorren) en een brede instap bij de schuifdeur aan de rechterzijkant. Optioneel kun je die schuifdeur elektrisch bedienbaar krijgen, waardoor de deur geruisloos opent en sluit – dat is namelijk hét nadeel van de handbediende deur die pas na en flinke klap sluit. De brede instap bij die schuifdeur is weer onderdeel van de uitgebreide standaarduitrusting. De wagens zijn leverbaar in diverse kleuren.

Pössl Summit Plus 600

Wonen, eten, slapen

De instap in de Summit gaat gemakkelijk: door de 70 cm brede trede, maar ook door het afgeronde keukenblok. De meubels – met afgeronde hoeken – zijn uitgevoerd in houtkleuren; de kastkleppen hebben contrasterende kleuren die het interieur een moderne uitstraling geven. De in hoogte verstelbare stoelen in de cabine draaien naar het woongedeelte en vormen samen met de dinettebank een zithoek voor vier personen.

De keuken is voorzien van een spoelbak en een kookplaat met twee gasbranders. Er is veel werkruimte beschikbaar en verder kun je veel spulletjes opbergen in de drie lades en de halfronde hoekkast. Er is een absorptiekoelkast van Dometic gemonteerd, met een inhoud van 90 liter. Het middengedeelte van het dwarsbed is opklapbaar, waardoor je fietsen of een scooter in het middenpad kunt plaatsen – met de sjorogen in de vloer kun je alles goed vastzetten.

Een andere bijzonderheid onder het bed is de hangkast aan de rechterzijde, die na een druk op de kledingstang omhoog komt – wel eerst een matrasdeel verwijderen. In de plafondkasten boven het bed kun je andere kleding en bijvoorbeeld handdoeken kwijt. De toiletruimte stap je gemakkelijk in, door de schuifdeur. We zien een draaitoilet en doucheruimte ontstaat door de wastafelwand te draaien – een slimme oplossing die we ook bij andere merken tegenkomen.

Pössl Summit Plus 600

Technische installaties

Achterin de wagen, achter de dubbele deuren, is de watertank te vinden (links) en rechts achterin is plaats voor een grote én een kleine gasfles. De Truma-kachel/boiler is ingebouwd in de dinettebank, met ernaast de vorstbeveiliging. Ook zien we het de zekeringenkast. Leidingen en bedrading zijn netjes weggewerkt. Nog een bijzonderheid is de blauwe nachtverlichting, zodat je gemakkelijk het toilet kunt vinden.

Conclusie test Pössl Summit Plus 600

Met de Summit Plus introduceert Pössl een interessante buscamper op instapniveau. Hij ‘voelt’ opmerkelijk ruim doordat de zichtlijnen helemaal van voor tot achter lopen. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden en in de innovatieve hangkast kun je zelfs overhemden en een paar jassen kwijt. Voor een kampeerbus uit dit segment is de Summit zeer compleet uitgevoerd, tot en met de standaard tweede airbag voor de passagiersstoel.

Plus & Min

+ Rijke standaarduitrusting
+ Prijs
– Hangkast lastig bereikbaar
– Niet leverbaar als automaat

Pössl Summit Plus 600

Facts & Figures

MOTORISERING
Chassis Citroën Jumper met light chassis
Motor 2.0 Blue HDI
Max vermogen 120 kW (160 pk) bij 3.750 toeren
Max koppel 350 Nm bij 1.750 toeren

AFMETINGEN
Lengte: 599 cm
Breedte: 205 cm
Hoogte: 258 cm
Stahoogte: 190 cm
Wielbasis: 4.035 mm
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.835 kg
Laadvermogen: 665 kg

Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/2
Bed: 196×156/143cm
Prijs vanaf: € 55.030

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan van Pössl? Er staat een groot aanbod van Pössl campers en caravans op onze website. Klik hier om te zoeken in het aanbod

Lees verder
Terug naar Campertesten