Geplaatst op: 29-03-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Morelo Palace 85 L: hotelsuite op wielen

Morelo Palace 85 L: hotelsuite op wielen

Morelo is een fabrikant van luxe ‘liners’: de koningsklasse onder de integraalcampers. Een van de populairste modellen – de Palace – is voor modeljaar 2019 compleet vernieuwd. Viel er dan nog iets te verbeteren aan deze hotelsuite op wielen? We bekeken deze Morelo Palace 85 L.

Morelo is onderdeel van de Duitse Knaus Tabbert Group (KTG) en daardoor zit er ook een Nederlands tintje aan de fabrikant van luxe liners: de investeringsgroep HTP Investments – van de Nederlander Van de Pundert – is namelijk mede-eigenaar van het merk. Het tweede Nederlandse haakje wordt gevormd door Haffkamp Campers in het Limburgse Sittard. Daar bekijken we de Morelo Palace 85 L: een indeling met twee enkele bedden.

Morelo Palace 85 L

Iveco Daily-chassis

De Morelo Palace 85 L is gebouwd op een Iveco Daily-chassis. Voor de voortstuwing zorgt een 4 cilinder Euro-6 dieselmotor met een inhoud van bijna drie liter. De 205 pk’s worden met een automatische versnellingsbak overgebracht op de achterwielen. Morelo-importeur Maurice Haffkamp heeft de Palace uit laten voeren met VB-active air luchtvering, dat elektronisch op normaal-, sport- of op de comfortstand kan worden gezet. Daarmee ligt de 7.500 kg zware liner (leeggewicht 6.200 kg, laadvemogen 1.300 kg) als een blok op de weg.

Kenmerkend voor liners is de mogelijkheid om lang onderweg te zijn. De Palace is daarom uitgevoerd met een 200 liter dieseltank en in het chassis zijn watertanks weggewerkt voor drinkwater (380 liter), afvalwater (250 liter) en er is een 250 liter afvoertank (inclusief vermaler) voor het toilet ingebouwd. Je kunt dus lang onderweg zijn voor je tanks moet lozen of vers water in te nemen.

Morelo Palace 85 L

Buiten- en binnenwanden zijn van aluminium met daartussen isolatieschuim. Dak en bodem zijn voorzien van polysterplaat: op het dak is dat een goede bescherming tegen hagel en de polyester bodemplaat voorkomt schade door opspattend water en steenslag. De Morelo Palace 85 L is ruim voorzien van serviceluiken voor onder meer gasvoorraad en vakantiebagage. Achterin de camper zien we een ruime garage met elektrisch te openen deuren.

In de garage is plaats voor e-bikes, een scooter, motorfiets en kampeermeubilair. Een andere bijzonderheid aan dit 2019-model is de sportieve achterspoiler die door z’n vormgeving opspattend vuil tegen de achterwand reduceert. Opvallend is ook de 6 meter lange luifel met ingebouwde led-verlichting: volledig geïntegreerd in de opbouw – een mooi designdetail.

Morelo Palace 85 L

Perfecte afwerking

De extra brede toegangsdeur opent met de afstandsbediening of met een cijfercode. Binnen zien we een interieur dat we mogen verwachten bij een liner van deze klasse: perfect afgewerkt meubelwerk, bijpassende stoffering en lederen bekleding voor de met langsbanken uitgevoerde Palace: een zogenaamde barzit-indeling. Bijzonder detail is het afneembare stuurwiel, waardoor de bestuurdersstoel eenvoudiger naar het woongedeelte draait.

Boven de comfortabele zithoek is een elektrisch hefbed geplaatst van 140 bij 200 cm, waarvan de breedte zelfs naar 170 cm uitschuift. Daar kunnen dus drie kinderen ruim slapen. Achter de zitgroep vinden we de ruime keuken met driepits kookplaat, oven/grill, koffieapparaat en zelfs een afwasmachine. De Palace heeft een inloopdouche met de afmetingen van thuis en daartegenover een ruime toiletruimte. Achterin de camper is de slaapkamer gesitueerd, met enkele bedden waarvan je makkelijk een groot tweepersoons slaapparadijs kunt maken. Overal in de camper is indirecte ledverwerking weggewerkt en met apart te bedienen spotjes en leeslampjes ontstaat een sfeervol interieur.

Morelo Palace 85 L

De Palace is voorzien van een dubbele bodem met een hoogte van 42 centimeter: daarin zijn onder meer elektronica vorstvrij geïntegreerd en verder biedt de dubbele bodem een enorme hoeveelheid bagageruimte. Er is Alde-vloeistofverwarming aan boord: rondom radiatoren in het hele voertuig, gecombineerd met vloerverwarming. Waarbij de temperatuur in de slaapkamer apart geregeld kan worden.

Hoogwaardige componenten

Op alle fronten is de Palace-liner uitgerust met hoogwaardige componenten. Voor de elektronica is bijvoorbeeld Büttner geselecteerd: de premium leverancier van onder meer accu’s, zonnepanelen, laders en omvormers. In de testwagen is zelfs gekozen voor een kostbare lithium-160Ah accu, zodat je lang zonder stroompaal kunt. Opmerkelijk zijn de enorme tanks voor diesel, drinkwater en afvalwater. Verder is het testmodel afgeladen met opties, met als uitschieters het afneembare stuurwiel, motordrager, trekhaak en de geavanceerde VB actieve luchtvering.

Morelo Palace 85 L

Conclusie campertest Morelo Palace 85 L

De Morelo Palace 85 L heeft een bij Nederlandse camperliefhebbers populaire indeling met enkele bedden waarvan snel een enorm tweepersoonsbed kan worden gemaakt. Importeur Haffkamp heeft de wagen zeer compleet uitgerust – qua indeling, met de barzit en verder kun je het niet verzinnen of het zit aan boord, tot en met de vaatwasser in de keuken en de 360 graden camera. De afwerking is zoals je mag verwachten bij een luxe liner: fenomenaal. Met deze hotelsuite op wielen valt er niets meer te wensen over.

Plus & Min

+ afwerking
+ uitrustingsniveau
+ riante badkamer

Specificaties

CHASSIS/MOTOR
Chassis Iveco Daily 70 chassis
Motor testvoertuig 2.998 cc 4 cilinder Euro-6 met AdBlue
Maximum vermogen kW/pk: 151 kW / 205 pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel: 470 Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 859 cm
Breedte: 240 cm
Hoogte: 349 cm
GEWICHTEN
Maximummassa: 7.500 kg
Rijklaar gewicht: 6.200 kg
Laadvermogen: 1.300 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 5/5
Hefbed 200 x 140(170) cm
Bedden achter: 2x 200 x 106 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs testvoertuig: € 322.000

Meer informatie vind je op www.haffkamp.eu
Voor het huidige aanbod van Haffkamp Campers klik je hier

Lees verder
Terug naar Campertesten