Geplaatst op: 24-10-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Morelo Home: Genieten met vijf sterren

Morelo Home: Genieten met vijf sterren

Drie jaar geleden lanceerde Morelo de Empire Liner, met een vooruitstrevend design dat meteen de trend zette voor de toekomst van de Duitse fabrikant van luxe liners. Voor modeljaar 2020 is nu de Morelo Home opnieuw van de tekentafel gerold, met duidelijke kenmerken uit de Empire Liner-serie.

Morelo maakt deel uit van de Duitse Knaus Tabbert Group (KTG) en is een belangrijke speler in het segment luxe liners: de overtreffende trap van de integraalcampers. Het premiummerk wordt geïmporteerd door Haffkamp Campers uit het Limburgse Sittard. De Home, de kleinste in het premiumsegment van Morelo, is compleet nieuw ontworpen. Hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking.

Indrukwekkende verschijning

De Home is gebouwd op het Iveco Daily-chassis. Voor de voortstuwing zorgt een 3,0 liter dieselmotor met een vermogen van 180 pk. Er zijn vijf modellen leverbaar waarvan de 74H de kleinste is, met een maximaal toegelaten massa van 5.800 kilo. Door z’n afmetingen is zelfs de ‘kleinste’ Home een indrukwekkende verschijning, met een lengte van 7,45 meter en een hoogte van 3,32 meter.

De liner heeft een nieuw, afgerond front gekregen dat de Home moderner laat ogen. Hij is rondom voorzien van inbouwramen en er zijn veel serviceluiken aanwezig die toegang bieden tot bagagecompartimenten die in de dubbele bodem (2x 44 mm dik) van de wagen zijn verwerkt. Ook de wanden zijn maar liefst 44 mm dik, uitgevoerd in aluminium met daartussen isolatieschuim. Het dak heeft een polyester beschermlaag die een goede buffer vormt bij hagel. Datzelfde polyester zien we aan de onderkant van de bodemplaat, als bescherming tegen opspattend water en steenslag. Bijzonder is ook dat de luifel nu geheel geïntegreerd is.

Morelo Home interieur met achterin het dwarsbed
Morelo Home interieur met achterin het dwarsbed

Luxe uitstraling

Net als bij grotere Morelo-modellen is de toegangsdeur 11 cm breder dan gebruikelijk. De donkere houtsoort combineert goed met de hoogglans crèmekleurige kastkleppen en we zien chromen handgrepen en details die de Home een luxe uitstraling geven. Je kunt de Home overigens ook met een lichte houtsoort bestellen, die nog meer ruimtegevoel oplevert. Spotjes, leeslampjes en lichtlijsten langs het plafond zorgen voor een aangename sfeer in de avonduren.

De bovenkasten zijn elegant vormgegeven en bieden veel opbergmogelijkheden voor kleding en vakantiespullen. In het interieur herkennen we verschillende designdetails uit de Empire Liner, die de Home naar een (nog) hoger niveau tillen.

Woongedeelte

Het woongedeelte is uitgevoerd in leder en een opvallend detail is het afneembare stuur (optie), waardoor de bestuurdersstoel in gedraaide toestand verder naar achteren kan schuiven. In het dashboard zien we de gebruikelijke instrumenten. Onderdeel van het Iveco-chassis zijn de diverse veiligheidssystemen, zoals noodstop assistent, de elektrische parkeerrem en een controlesysteem voor de bandenspanning van alle zes wielen.

Morelo Home: de keuken
Morelo Home: de keuken

De L-vormige keuken is voorzien van een driepits gasstel en de laden bieden volop ruimte voor kookgerei. In de keuken is een zwevende plek ingeruimd voor het koffieapparaat die daardoor geen plaats inneemt op het aanrecht. Verder naar achteren komen we bij de badkamer met gescheiden douche en toilet. In deze premiumklasse kiezen klanten meestal voor het keramisch toilet met vermaler en een 200 liter fecaliëntank. Achter de badkamer zien we een riant tweepersoonsbed in de volle breedte van het voertuig (210 cm) – ideaal voor lange mensen.

Installaties

De Morelo Home is uitgevoerd met Alde-vloeistofverwarming, gecombineerd met vloerverwarming. Voor de elektronische apparatuur kiest Morelo voor het Duitse premiummerk Büttner. Zonnepanelen, omvormer, lithiumaccu’s: op niets is bezuinigd. Leidingwerk en elektrische installaties zijn netjes gemonteerd en weggewerkt. In de dubbele, verwarmde bodem zijn watertanks en technische installaties vorstvrij opgeborgen, waardoor de Home ook een perfecte reisgenoot is voor de wintersport.

Conclusie campertest Morelo Home

Na de succesvolle introductie van de Empire Liner is nu ook de Morelo Home voorzien van een vernieuwend design. De liner is uitgerust voor een comfortabel en langdurig verblijf aan boord en er zijn hoogwaardige componenten gemonteerd. Importeur Maurice Haffkamp heeft – terecht – hoge verwachtingen van het kleinste model onder de Morelo-liners. Design, inbouw en afwerking zijn van het hoogste niveau.

Morelo Home: dashboard
Morelo Home: dashboard

Plus & Min

+ design en afwerking
+ uitrustingsniveau
+ installaties

Specificaties

CHASSIS/MOTOR
Chassis Iveco Daily 50 C 18 chassis
Motor testvoertuig 2.998 cc 4 cilinder Euro-6d Temp met AdBlue
Maximum vermogen kW/pk: 132 kW / 180 pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel: 430 Nm bij 1.500 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 745 cm
Breedte: 235 cm
Hoogte: 332 cm
GEWICHTEN
Maximummassa: 5.800 kg
Rijklaar gewicht: 4.300 kg
Laadvermogen: 1.500 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bed achter: 200 x 160 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf: € 172.900 (incl BTW en BPM)
Meer informatie: www.haffkamp.eu

Een andere Morelo die we hebben getest: de Morelo Palace
Benieuwd naar het huidige aanbod van Morelo? Klik hier

Lees verder
Terug naar Campertesten