Geplaatst op: 22-10-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
McLouis MC4 231: scherp geprijsd Italiaans raffinement

McLouis MC4 231: scherp geprijsd Italiaans raffinement

In België en Zuid Europa is McLouis het best verkopende campermerk. Voor Nederlandse camperaars is het merk zeker geen onbekende maar zijn er wel groeimogelijkheden om McLouis de marktpositie te geven die bij de kwaliteit, uitstraling en prijsstelling van het merk past. Met de aanstelling van camperspecialist van Erp uit Goor als exclusieve dealer/importeur voor Nederland en de introductie van de McLouis MC4 231 in de nieuwe 200 serie, kon dit wel eens voortvarend gaan plaatsvinden.

Het aanbod van McLouis bestond altijd uit een 300 en 800 serie waarin alkoofcampes, halfintgralen en integralen met verschillende afmetingen en indelingen een plaats hadden. De 800 modellen als top of the bill naast de 300 serie met wat minder opties als standaard voor een scherpere prijs. Die opzet is met de komst van de 200 serie anders geworden. Deze modellen gelden als instap exemplaren voor een onverslaanbaar scherpe prijs. De alkoofcampers zijn daarnaast ook hierin ondergebracht.

Voor 2021 geldt de 300 serie met halfintegralen en integralen als middenklasse. Net als de 800 serie maar dan voor het topsegment, voorzien van al het genoegen wat een camper rijk kan zijn.

Het laatste model in de 200 serie is de MC4 231, verkrijgbaar vanaf € 63.900,-.
Het laatste model in de 200 serie is de MC4 231.

McLouis MC4 231

Het laatste model in de 200 serie is de MC4 231, verkrijgbaar vanaf € 63.900,-. Een instapper dus en dan ook nog eens een compact van minder dan 6m lang, die op een normale parkeerplaats past. Op papier zou je daarmee een uitgekleed basisexemplaar verwachten. In praktijk echter moet je erg goed zoeken naar de verschillen met de luxere series. Daarbij valt door de slimme indeling het compacte van de nieuweling in het geheel niet op. Met een dwarsgeplaatst vast bed. Een volwaardige natte cel met douche en toilet. Een keuken die tot kokkerellen uitnodigt en een dinette voor vier door de draaibare pilootstoelen, ervaar je de MC4 231 als een maatje groter.

Standaard is de camper vakantieklaar voor 2 à 3 personen. De derde vindt dan een slaapplaats op de omgebouwde dinette waarvoor een vulstuk rammelvrij in de riante garage zit opgeborgen. Dit bed meet 208 x 78 cm. Het vaste bed achterin 216 x 130cm. Optioneel is een elektrisch bedienbaar hefbed mogelijk van 190 x 81 cm voor een vierde vakantieganger. Evenveel als het aantal gordelplaatsen tijdens de reis.

Door de slimme indeling valt het compacte van de nieuweling in het geheel niet op.
Door de slimme indeling valt het compacte van de nieuweling in het geheel niet op.

Design

McLouis is een Italiaans product waarmee de aangename sfeer in het leefgedeelte van de MC4 231 nader verklaard is. De ergonomie, het lichtplan, kleurstelling en afwerking zijn op elkaar afgestemd zoals alleen Italianen dat kunnen. Een voorbeeld is de afwerking van het raam achter de keuken. Deze is net als alle andere ramen voorzien van een combi cassette. Handig natuurlijk maar een sieraad is het nu ook weer niet. In de MC4 is de cassette afgewerkt met een gestileerde plexiglas lijst die goed schoon te maken is en er veel aantrekkelijker uitziet dan de kale behuizing van de cassette. Een denkwijze waarvan je het effect door de hele camper heen terugvindt.

De badkamer van de McLouis MC4 231.
De badkamer van de McLouis MC4 231.

Kwaliteit

Het dak van een McLouis camper is hagelvast. De wanden hebben een polyester afwerking en de bodem is eveneens uit dit materiaal gemaakt. Nergens is er hout gebruikt. In plaats daarvan is er schuim toegepast. Duurzaam en licht in gewicht. De bodem is extra geïsoleerd waarmee de camper ook voor de wintersport ingezet kan worden. Op deze constructie geeft McLouis 5 jaar garantie op waterdichtheid. Standaard wordt een Fiat Ducato met 120pk en een light chassis toegepast. Hiermee is de MC4 231 lichtgewicht en blijft er meer laadvermogen over.

Het vaste bed achterin is 216 x 130cm.

Het vaste bed achterin is 216 x 130cm.

Over Van Erp Campers

McLouis is in 2000 van start gegaan met de productie van campers. Als snel maakte het merk deel uit van de SAE groep waar ook Elnagh en Mobilvetta onder vielen. In 2013 is dit opgegaan in de Trigano groep. Een hoofdrolspeler in de camperwereld met meer dan 25 illustere merken onder haar hoede zoals Adria, Benimar, Chausson, Karmann of Roller Team.

Van Erp Campers is sinds een jaar onderdeel van deze familie met het exclusieve dealerschap in McLouis campers voor Nederland. Voor Jolien en Jan Geert van Erp een erkenning voor wat er in 10 jaar handelen in gebruikte campers bereikt is. Vanuit een sfeervolle showroom met een goed geoutilleerde werkplaats werden altijd jong gebruikte campers van alle merken verkocht en geserviced. Om geïnteresseerden in een nieuwe camper ook te kunnen bedienen is er twee jaar geleden een dealerschap in Giottiline campers aangegaan.

Een jaar later kwam daar McLouis bij waarmee ook in nieuwe campers een aantrekkelijk aanbod in het Overijsselse Goor gepresenteerd staat. Het enthousiasme en de flexibiliteit waarmee Van Erp haar klanten bediend, gaat er zeker voor zorgen dat er steeds meer McLouis campers met een Nederlands kenteken op de weg gaan verschijnen.

Voor meer informatie: www.mclouiscamper.nl en www.autosencampers.nl

Benieuwd naar het huidige aanbod van Van Erp? Bekijk het aanbod. Of lees eerst nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Campertesten