Geplaatst op: 23-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF: Nieuwe integraal op Mercedesbasis

Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF: Nieuwe integraal op Mercedesbasis

De Franse camperfabrikant Le Voyageur introduceert een nieuwe integraal, de Héritage LVXH 7.9 CF. Onderdeel van een serie met vier verschillende indelingen en in twee lengtes. Je kunt daarmee kiezen uit enkele bedden of een queensbed. Voor deze nieuwe line-up heeft Le Voyageur ook hiervoor de Mercedes Sprinter als basis geselecteerd. Een impressie van de Héritage LVXH 7.9 CF, de versie met een queensbed.

De twee lengtes waar je uit kunt kiezen zijn 7,91 m en 8,75 m. Standaard hierin zijn het MBUX multimediasysteem, een Alde-verwarming en een motorvermogen van143 pk in het vooronder. Optioneel kun je ook voor een riante 177 pk gaan. Een noviteit is het 360 graden dronezichtsysteem. Dit beeld van bovenaf kun je gebruiken als een bewakingscamera.

Le Voyageur Heritage

Vol nuttige gadgets

Maar er is in deze premium integraal nog meer te vinden aan nieuwerwetse gadgets. Bijvoorbeeld de achteruitrijcamera of de overvloed aan assist-systemen om de rit tot een ontspannen genoegen te maken. Alle systemen worden bediend met de zogenaamde Full Box. Met dit paneel kun je de inhoud van de tanks controleren, de verwarming een tandje harder laten draaien of het niveau van de accu’s bekijken.

Le Voyageur Heritage

Face to Face zithoek

De Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF integraal is een korte uitvoering die 7,91 m meet. Achterin een queensbed met een bedmaat van 1,9 bij 1,5 meter. Voorin vind je de zithoek in een face-to-face-opstelling. Twee banken tegenover elkaar in de lengterichting voor een ruimtelijk geheel. Boven de zithoek kun je een hefbed laten zakken van 1,9 bij 1,4 m voor twee extra slaapplaatsen. Het hefbed zit het grote dakluik boven de zithoek niet in de weg.

Le Voyageur Heritage

Extra grote badkamer

De keuken heeft een pit minder dan gebruikelijk is in een camper van dit formaat. Hoe erg dat is hangt van je kookgewoonte af maar met twee pitten is er in ieder geval wat meer werkruimte beschikbaar in de relatief compacte pantry. De 153 liter grote koelkast die er tegenover staat is wel weer van een grootte die je verwacht. Ook is er aan opbergruimte in de keuken geen gebrek. Naast de keuken is de douche te vinden met daar tegenover het toilet. Hier is de separate douche samen te voegen met de wastafel en het toilet. Zo ontstaat een extra ruime badkamer. De zwarte kranen en armaturen maken er een chique geheel van.

Le Voyageur Heritage

C(1) Rijbewijs vereist

Het interieur is licht en luchtig te noemen. De donkere vloer vormt een mooi contrast en de zwarte accenten verzorgen de details. Deze forse integraal heeft een maximaal gewicht van 4500 kilo waarmee een C-rijbewijs vereist is. De camper ziet er van buiten best stoer en onverzettelijk uit. De meeste liefhebbers zullen het als een aantrekkelijke verschijning typeren. Spijtig voor het uiterlijk is wel dat de wielen vrij ver naar binnen staan, een kenmerk van integraalcampers wat voortkomt uit de wens om binnen zoveel mogelijk centimeters in de breedte te hebben. De dikke wielkast verbreders die de fabrikant er op heeft gezet versterken de stand van de wielen echter terwijl die kunststof lijsten verder geen functie hebben. De Héritage LVXH 7.9 CF meet verder 7,91 m in de lengte, 2,25 m aan breedte en 3,09 m hoog. Er zijn vier slaapplaatsen en evenzoveel zitplaatsen met een gordel.

De Le Voyageur Héritage LVXH 7.9 CF kost in Duitsland vanaf € 136.000,- Wanneer je geen plannen hebt om je tot Duitser te naturaliseren komt daar de Nederlandse BPM nog bij. Mocht er daarna nog geld over zijn, dan kun je dit uitgeven aan een luxus-pakket ten bedrage van € 39.000,- Hiervoor krijg je dan onder andere zonnepanelen, een lithium-accu en alle goodies van Mercedes.

Meer informatie: www.levoyageur.fr

Op zoek naar een gebruikte integraal? Kijk dan ook eens op Campers.nl

 

Lees verder
Terug naar Campertesten