Geplaatst op: 15-12-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
La Marca Daily Van: Gasloos op Iveco basis

La Marca Daily Van: Gasloos op Iveco basis

La Marca Mobilty uit het Duitse Landsberg am Lech is al jaren de bouwer van onder andere Roller Team, Notin, Wingamm of Mobilvetta. Nog niet zo lang geleden introduceerde de fabrikant een serie halfintegralen onder de eigen naam. Een logisch vervolg daarop is natuurlijk een buscamper, en die is gevonden in de La Marca Daily Van.

la marca

Anders dan de La Marca halfintegralen is de nieuwe buscamper niet gebaseerd op de Fiat Ducato maar op de Iveco Daily. Een keuze die wat minder vaak voorkomt in camperland. Achterwielaandrijving en een stevig maar zwaar ladderchassis zijn daar debet aan. Toch biedt dat voor het robuuste natuurlijk wel weer voordelen. Ook het gegeven dat Iveco’s tegenwoordig best leuk zijn aan te kleden met rijhulpsystemen, een 8-traps automaat of vierwiel aandrijving, maken deze bedrijfswagen tot een interessante keuze als basis voor een buscamper.

la marca

Standaard compleet

De uitrusting van de La Marca Daily Van is dan ook lekker uitgebreid. Naast 158pk onder de motorkap zit er standaard een zijwindassistent op, de bandenspanning wordt in de gaten gehouden en twee airbags zijn aanwezig zodat je na een ongeluk niet iets lastigs uit te leggen hebt. Zelfs een achteruitrij camera staat standaard tot je beschikking.

la marca

Opvallende indeling

Op een lengte van zes meter heeft La Marca een opvallende indeling gecreëerd. Achterin vind je een zit annex slaapgroep. Zoals wel vaker het geval is kun je hier zitten of slapen. Extra is echter het bed op ooghoogte. In de slaapstand kunnen hier vier personen een plek vinden. Overdag is van het onderste bed een zit te maken waarbij je het bovenste bed naar voren toe, half in kan schuiven. Hiermee is het zitje voor een volwassene eigenlijk alleen via de achterdeuren te bereiken. Maar echt een probleem is dat nu ook weer niet omdat het bedoeld is voor een gezin met kinderen. Die hebben er een mooie speelplaats aan zonder pa en ma in de weg te zitten.

la marca

Volledig elektrisch

De badkamer is compleet met een douche en toilet maar wel compact. Wanneer dat stoort heb je met de buitendouche wel alle ruimte. De keuken is voorzien van een inductie kookplaat. Want naar gas moet je tevergeefs zoeken in deze buscamper. De gehele huishouding werkt via een 150Ah lithium accu. Een zonnepaneel op het dak zorgt ervoor dat die een stuk langer voldoende stroom kan leveren. De Daily Van beschikt verder nog over een stand kachel en een 10l boiler.  Een luifel is standaard net zoals de horren en verduistering voor alle ramen. De afwerking heeft een keuze in Scandinavian Oak, Grey Oak of Cherry Wood.

la marca

Het leeggewicht van de Iveco Daily Van is 3 ton waarmee je met een B rijbewijs 500kg kan meenemen. Het is echter van origine een noest werkpaard dus opwaarderen naar 4200kg is mogelijk mits je beschikt over een C(1) rijbewijs. De prijs is € 64.990,- ex BPM

Meer informatie: www.lamarcawohnmobile.com

Op zoek naar een gebruikte buscamper? Kijk dan ook eens op campers.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten